Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο Casus Belli

 
Του Ν.Λυγερού

Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια ζουν μέσα στη φοβία ενός υποτιθέμενου Casus Belli εκ μέρους της Τουρκίας το οποίο δικαιολογεί μια πρωτοφανή αδράνεια στο διπλωματικό επίπεδο, θα υποστούν την πραγματικότητα ενός νέου Casus Belli. Αυτή τη φορά δεν αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα για να μπορέσουν να μην δράσουν δίχως να φανεί η προπαγάνδα τους. Τα δεδομένα είναι εξ ορισμού πιο σύνθετα και εμπλέκονται περισσότεροι παίκτες όπου η έννοια της συμμαχίας έχει ένα πραγματικό νόημα. Το θέμα των γεωτρήσεων στα σύνορα των ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ πήρε επιτέλους διεθνείς διαστάσεις και η πραγματικότητά του απορρίπτει όλες τις κατηγορίες για έλλειψη δυναμικής και αποτελεσματικότητας της ΑΟΖ.

Ελλάδα: χωρίς ευρώ, αλλά και χωρίς εθνικό νόμισμα!



Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Κάποιοι λένε ότι είναι η γνωστή τακτική εκφοβισμού, τύπου Δαμανάκη, για να καταπιούν οι Έλληνες τα μέτρα-δηλητήριο που θα τους σκοτώσουν, φοβούμενοι μια μεγάλη οικονομική ταραχή που μπορεί να επιφέρει μια αλλαγή νομίσματος τόσο βίαια.
Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και οι “εταίροι” μας, που έτσι κι αλλιώς αποφασίζουν για μας -φρόντισε ο ΓΑΠ γι’αυτό-, σκέφτονται να μας αποβάλλουν από το ευρώ και μαζί μ’ εμάς και άλλες χώρες της περιφέρειας.

Ντάουνερ: Εφικτή η λύση για το Κυπριακό

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Πεπεισμένος ότι η λύση του Κυπριακού είναι εφικτή εμφανίστηκε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι όσο ο χρόνος περνά, τόσο πιο δύσκολο καθίσταται το περιθώριο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/5-9-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΟΚΤΑΕΤΗ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1980-1988. ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΗΑΕ0ΚΟΥΒΕΙΤ-ΜΠΑΧΡΕΙΝ-ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Σ.ΑΡΑΒΙΑ. ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΝΤΑΡΦΟΥΡ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΟΥ ΣΑΓΙΑΦ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ.

Η BRICS είναι εναντίον της επανάληψης του λιβυκού σεναρίου στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/05/55668254.html

Photo: EPA




Οι χώρες της ομάδας BRICS  (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδια, Κίνα και η Νότια Αφρική ) δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη του λιβυκού σεναρίου στη Συρία. ΄Ετσι δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με τον Βραζιλιανό ομόλογό του Αντόνιου Πατριότα.

Τουρκία: Σύλληψη στρατηγού κατηγορούμενου για απόπειρα πραξικοπήματος

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Τουρκία: Σύλληψη στρατηγού κατηγορούμενου για απόπειρα πραξικοπήματος
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα τη σύλληψη και την κράτηση ενός στρατηγού μέχρι την εμφάνιση του στο δικαστήριο για την πιθανολογούμενη εμπλοκή του σε ένα σχέδιο πραξικοπήματος κατά της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Καθυστερεί η μεταφορά του Εθνικού Συμβούλιου στην Τρίπολη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Στην Τρίπολη θα εγκατασταθεί το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, όταν απελευθερωθεί όλη η λιβυκή επικράτεια από το καθεστώς Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Αμπντέλ Χαφίζ Γόγκα, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το στέλεχος των αντικαθεστωτικών εστίασε στην επικείμενη απελευθέρωση των πόλεων της Σύρτης, του Μπάνι Ουαλίντ και της Σέμπχα, που όπως ανέφερε θα πρέπει να προηγηθούν της εγκατάστασης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στην Τρίπολη.

Ο Τσάβες εμψυχώνει τον Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307241

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, δήλωσε σήμερα ότι ο Καντάφι «δεν πρόκειται εύκολα να εγκαταλείψει τη Λιβύη», και τον προέτρεψε να «αντισταθεί», παραμένοντας ένας από τους τελευταίους αρχηγούς κρατών που τον υποστηρίζουν.
 

Νετανιάχου-Μπεγλίτης σε πλήρη ταύτιση για την Τουρκία.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8079

Την κοινή ανησυχία,αλλά και την θέληση να αντιμετωπίσουν από κοινού τους κινδύνους, μοιράστηκαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου και ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης. Οι δυο τους συζήτησαν την συμπεριφορά της Τουρκίας που κλιμακώνει τις προκλήσεις της, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του Πάνου Μπεγλίτη στην “αραβική άνοιξη” που οπως είπε μπορεί να διαδεχτεί ένας αραβικός χειμώνας.

Κύπριος ΥΕΘΑ: Έτοιμοι μαζί με την Ελλάδα, απέναντι στη Τουρκία.

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Η κυπριακή κυβέρνηση, σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με την Αθήνα, παρακολουθεί με προσοχή και με ψυχραιμία τις εξελίξεις και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, με αφορμή τις τουρκικές απειλές ενόψει της αναμενόμενης έναρξης των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

«Οι ΗΠΑ καταχράστηκαν πληροφορίες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_5146.html#more


Σεπτέμβριος 5, 2011.

Βερολίνο.

Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) August Haning, κατηγόρησε τις αρχές των ΗΠΑ, ότι εκ προθέσεως, έκαναν κατάχρηση των πληροφοριών της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ώστε να αρχίσει ο πόλεμος στο Ιράκ.

Η τρόϊκα "βύθισε" την φρεγάτα (F463) ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php
Μία φρεγάτα λιγότερη «μετράει» εφ’εξής το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς το μοναδικό Ναυτικό στην Ευρώπη μαζί με το βρετανικό Ναυτικό, που δεν έχει υποστείλει σημαία, δηλαδή δεν ηττήθηκε ποτέ στο υγρό πεδίο μάχης, «ηττήθηκε» από την τρόϊκα η οποία «βύθισε» την φρεγάτα (F463) ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, τύπου“S” κλάσης «Έλλη»! Έτσι, λόγω οικονομιών που επιβλήθηκαν από την τρόϊκα, "κόπηκαν" τα 14 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για εργασίες συντήρησης και έλευσης σε επιχειρησιακή κατάσταση του σκάφους.

ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ…

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 5-9-2011

¨Όπως φέρθηκε το Ισραήλ στους Τούρκους ταξιδιώτες, το ίδιο κάναμε κι εμείς¨
 Την ώρα που λόγω της έκθεσης του ΟΗΕ για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά υπάρχει μια ιστορική κρίση ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, η ένταση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με την ¨συμπεριφορά αεροδρομίου¨.

Standard & Poor's: Παραμένει σε credit watch η αξιολόγηση της Κύπρου - Oρατός ο κίνδυνος υποβάθμισης εάν...

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Σε credit watch ανακοινώνει ότι διατηρεί την αξιολόγηση της Κύπρου ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Ο οίκος χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι θα διατηρήσει σε credit watch την αξιολόγηση ΒΒΒ+ της Κύπρου, έως ότου:
- αναλυθούν τα νέα μέτρα που έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση για δημοσιονομική προσαρμογή
- είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η S&P, οι σχετικές ανακοινώσεις και για τα δύο ανωτέρω ζητήματα θα πρέπει να αναμένονται εντός του τρέχοντος μηνός.
Στις 26 Αυγούστου 2011 η κυπριακή κυβέρνηση υιοθέτησε συγκεκριμένα μέτρα, με στόχο να μειώσει το έλλειμμά της στο 5,5% και 2% του ΑΕΠ το 2011 και το 2012 αντίστοιχα, τονίζει ο οίκος.
Το μέγεθος των μέτρων για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων εκτιμάται, συνεχίζει η S&P, στα 150 εκατ ευρώ ή στο 0,8% του ΑΕΠ το 2011 και στα 650 εκατ ευρώ ή στο 3,5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα, το 2012. 

Δομικά στοιχεία της ελληνικής γεωστρατηγικής



Του Ν.Λυγερού

Όταν εξετάζουμε παραδοσιακά ένα χάρτη με τις απεικονίσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, νιώθουμε μία αδυναμία. Αυτό το αίσθημα δεν εξηγείται στρατηγικά, αλλά δομικά. Τοπολογικά έχουν μία σκόνη του Kantor που αντιμετωπίζει μία συμπαγή μάζα. Αυτή η διαφορά επηρεάζει το δυναμικό επίπεδο ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τα σύνολα του Julia. Επιπλέον, η επιρροή γίνεται και στο στατικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας δίνει την εντύπωση μίας γεωστρατηγικής κυριαρχίας. Από την άλλη πλευρά, η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας αποτελεί ένα αντιπαράδειγμα στην όλη θεωρία. Η Ελλάδα αντιστέκεται διαχρονικά σε μία κυριαρχία που de facto δεν είναι απόλυτη. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί μία άλλη νοητική στρατηγική που βασίζεται σε νοητικά σχήματα τα οποία εξ ορισμού δεν είναι συμβατικά.

Βέλγιο: Συμφωνία τραπεζών για το ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η επιτροπή οικονομικών του βελγικού κοινοβουλίου έχει εγκρίνει τη συμμετοχή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και αυτό αναμένεται να επικυρωθεί και στη Κάτω Βουλή στις 13 Σεπτεμβρίου δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Dow Jones Newswires.

Η γερουσία θα εξετάσει τη συμμετοχή της χώρας στις 15 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

"Αναλαμβάνουμε τα μέτρα που έχουν προταθεί από τα κράτη-μέλη. Αυτό είναι απόδειξη ότι -αν και με υπηρεσιακή κυβέρνηση- έχουμε την ικανότητα να αναλάβουμε δράση", δηλώνει ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, ενώ προβλέπει ότι "οι πιέσεις των αγορών θα αυξηθούν".

Η χώρα έχει επίσης συμφωνήσει σε ένα σχέδιο με τις εμπορικές τράπεζες, που περιλαμβάνουν τις Dexia SA και KBC Group NV και την ασφαλιστική Ageas NV, για τη μετακύλιση της έκθεσης τους στο ελληνικό χρέος, όπως έχει συμφωνηθεί και με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συμφωνίας.

"Νομικά αδύνατη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Να σβήσει τη φωτιά των φημών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιχειρεί η Άνγκελα Μέρκελ. Τι απαντά στις εκκλήσεις για αποπομπή της χώρας μας

Την ώρα που στη Γερμανία φουντώνουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ «Αντίδοτο» τα ευρω-ομόλογα υπό όρους

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63359354
Ενισχυμένοι εξωτερικοί δανεισμοί, ευρω-ομόλογα, κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών. Με αυτές τις προτάσεις μπορεί να ξεπεράσει η ευρωζώνη την αντίξοη οικονομική συγκυρία, υποστηρίζουν οικονομολόγοι και πρώην αξιωματούχοι της ΕΕ, όπως ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών, Ζακ Ντελόρ.

Ο Ζακ Ντελόρ ανάμεσα σε αυτούς που προτείνουν τα ευρωομόλογα
Ο Ζακ Ντελόρ ανάμεσα σε αυτούς που προτείνουν τα ευρωομόλογα

Απώλειες 3,14% στο Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2049525

Νέα πτώση κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ανησυχιών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς και την επιτυχία του προγράμματος μετακύλισης ελληνικού χρέους (PSI).

Νέα πτώση κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ανησυχιών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς και την επιτυχία του προγράμματος μετακύλισης ελληνικού χρέους (PSI).

FT: Ακόμα δεν έχουν έρθει τα χειρότερα για το ευρώ

Από το ιστολόγιο

Μαύρο» βλέπει το μέλλον του ευρώ ο συντάκτης των Financial Times Wolfgang Munchau, o oποίος και χαρακτηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα καταδικασμένο από την αρχή και παράλληλα εκφράζει τους φόβους του για την κατάσταση στην Ιταλία.

Επίκειται υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Moody's;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι φήμες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται........δεν έχει και wall street σήμερα.......πολλά μπορούν να γίνουν ......θα βαρεθούν να κάθονται όλο και κάτι θα σκεφτουν να κάνουν......
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Μοοdy's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ιταλίας, ακόμη και εντός της ημέρας.... Οι φήμες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται...
Να σημειωθεί ότι το χρηματιστήριο του Μιλάνου καταγράφει σημαντικές απώλειες άνω του 3%....
Υπενθυμίζεται ότι η Μοοdy's αξιολογεί με Αa2 την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, με σταθερό οutlook. Ωστόσο η αξιολόγηση έχει τεθεί υπό καθεστώς επιτήρησης με αρτνητικές επιπτώσεις (rating watch negative).

www.bankingnews.gr   

Εμπρησμός σε τζαμί της Δυτικής Όχθης

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Εμπρησμός σε τζαμί της Δυτικής Όχθης


Ισραηλινοί έποικοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σήμερα το πρωί σε ένα τζαμί του χωριού Κούτσρα στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική 'Οχθη, προκαλώντας ζημιές σε αυτό και γράφοντας αντι-ισλαμικά συνθήματα, σύμφωνα με κατοίκους και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/5-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΓΝΩΣΤΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΛΙΒΥΟΙ.
*ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.
*Ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
*Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

Ο Άδωνις και οι αμφιλεγόμενες θέσεις για την αραβική άνοιξη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καμιά φορά κάτι συμβαίνει ........Ο Άσαντ δεν ήρθε πάνω σε ένα τανκς
Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15364728,00.html

Ο Σύρος ποιητής Άδωνις βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο Γκαίτε. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Άραβες διανοητές. Η αμφιλεγόμενη στάση του όμως απέναντι στις εξεγέρσεις αιφνιδίασε. Τί λέει ο ίδιος για αυτό; 

Κίνα: Το Πεκίνο δεν παρέδωσε όπλα στον Καντάφι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ξέρουμε ότι οι Κινέζοι είναι οι καλύτεροι κωλοτούμπες , συγνώμη ακροβάτες στον κόσμο ......αλλά λίγο έλεος βρε παιδιά ....μήπως σας έδωσε συμβουλές ο προέδρας/κωλοτούμπας???
Μάλλον δεν προλάβατε θα θέλατε να πείτε (αχ αυτή γλώσσα της διπλωματίας ....δεν πιάνεται) ........ γιατί τα έγγραφα είναι αυθεντικά ......
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Κίνα: Το Πεκίνο δεν παρέδωσε όπλα στον Καντάφι
Η Κίνα δεν παρέδωσε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο όπλα στη Λιβύη, μολονότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι είχε επαφή με κινεζικές εταιρείες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Le Monde: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε και τη λίγη αξιοπιστία του»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σώπα καλέ......έχασαν την πίστη τους στον φιλότιμο κατά τα άλλα GAP....... τα αρπακτικά????
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την ανησυχία για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μοιράζεται με το κοινό της η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ελληνα πρωθυπουργού.

Τρισέ: Έκκληση για εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σιγά παλικαράκι .....είσαι και σε κρίσιμη ηλικία , το προσπαθεί ο GAP να τα δώσει όλα υπέρ των δανειστών/ πτωματοφάγων ....αλλά είναι λιγουλάκι αργός , καταλαβαίνεις......
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/09/2011_404880

Την επείγουσα εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου και αφορούν την παροχή δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ζητά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης μίλησε για την «απολύτως απαραίτητη» ανάγκη για στενότερη παρακολούθηση των οικονομιών στην Ευρωζώνη, και ειδικότερα των εθνικών προϋπολογισμών.
Τα ευρωπαϊκά κείμενα και οι εθνικές νομοθεσίες που «θα επιτρέψουν την στενότερη επιτήρηση των δημοσιονομικών εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο» και πρέπει να υιοθετηθούν εντός «ολίγων ημερών», είναι επιτακτικής σημασίας, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε ομιλία του στο Institut Montaigne στο Παρίσι.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι είναι επείγουσα η εφαρμογή των αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου για την Ελλάδα: «αυτό είναι επίσης επείγουσας και επιτακτικής σημασίας, η εφαρμογή του συνόλου των αποφάσεων», είπε.

Γερμανία: έκρηξη οργής κατά Ελλάδας Αφορμή οι αδικαιολόγητες για τους Γερμανούς καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=417944

Γερμανία: έκρηξη οργής κατά Ελλάδας

Βερολίνο, Γερμανία

«Οι Έλληνες εξοργίζουν αυτούς που τους βοηθούν», «Το Βερολίνο χάνει την υπομονή του έναντι της Αθήνας» «Ο κυβερνητικός συνασπισμός ασκεί κριτική στην Ελλάδα» - αυτοί και άλλοι παρόμοιοι τίτλοι στόλιζαν σήμερα τα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων.

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Ρομπάι

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307202
    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συζητήθηκε η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και την πορεία εφαρμογής των δημοσιονομικών μέτρων. Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι δεν τέθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων.

ΑΥΣΤΡΙΑ Εγγυημένο ευρωπαϊκό ομόλογο ζητά η Standard & Poor's

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63359291
Στο επίπεδο μη επενδυτικής διαβάθμισης "CC" υποστηρίζει ότι θα τοποθετήσει το ευρωομόλογο ο οίκος Standard & Poor's, σε περίπτωση που η δομή του είναι αντίστοιχη εκείνης των γερμανικών ομολόγων τύπου "jumbo".

Εγγυημένο ευρωπαϊκό ομόλογο ζητά η Standard & Poor's

"Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω"

Σχόλιο ιστολογίου μας : Από μικρό και επαναστάτη ....μαθαίνεις την αλήθεια.....
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/ellada/politiki/mazi_ta_fagame_den_nomizw.1355769.html
Tα άκουσαν οι πολιτικοί από έφηβους βουλευτές στη συνεδρίαση της Βουλής που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Εναντιώθηκαν στο "μαζί τα φάγαμε", ανταπατώντας "δεν νομίζω" (Vid)

Έφηβοι στην Βουλή «Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω» by fon1972

Στο εδώλιο ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας για την οικονομική κατάρρευση

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα έρθει και εδώ......αρκεί να το αποφασίσουν οι Έλληνες ότι δεν πάει άλλο η κοροϊδία τα ψέματα και οι προδοσίες .......... 
Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Η πρώτη δίκη στα χρονικά άρχισε τη Δευτέρα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου της Ισλανδίας με κατηγορούμενο τον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό Γκέιρ Χάαρντε, ο οποίος εγκαλείται για αμέλεια κατά τη διάρκεια της σαρωτικής οικονομικής κρίσης του 2008 που προκάλεσε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της σκανδιναβικής χώρας.
Ο 60χρονος Γκέιρ Χάαρντε χαρακτηρίζει τη δίκη «φάρσα» και δηλώνει πως οι δικηγόροι του θα ζητήσουν την απόσυρση του κατηγορητηρίου.

Πολυβίου : ‘Αν χρειαστεί θα ξανα καλέσω τον Πρόεδρο να καταθέσει’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


polis polubiou 300x194 Πολυβίου : Αν χρειαστεί θα ξανα καλέσω τον Πρόεδρο να καταθέσει ”Πρέπει”, όπως δήλωσε ο κ. Πολυβίου στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της  σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ”να βλέπουμε το θετικό και το θετικό είναι ότι  ο Πρόεδρος (Χριστόφιας) έδωσε μαρτυρία για μίαν ολόκληρη ημέρα, ολοκληρώθηκε  η μαρτυρία του και έτσι τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στην καταληκτική φάση  της διαδικασίας αυτής, με σκοπό να ολοκληρωθεί γύρω στις 15 – 16 Σεπτεμβρίου, για  να μπορέσω μετά να αρχίσω την τελική συγγραφή του πορίσματός μου”.

"Ένοιωσα όπως ο απατημένος σύζυγος που το μαθαίνει τελευταίος"

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/415927

  • "Δεν ήμουν ενήμερος για τη σύσκεψη της 7ης Φεβρουαρίου 2011
  • Δεν έτυχα ενημέρωσης για τη σύσκεψη της 5ης Ιουλίου 2011
  • Δεν γνώριζα το σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κυρώσεων για αποστολή αντιπροσωπείας για έλεγχο του φορτίου
  • Νοιώθω σαν τον απατημένο σύζυγο που τα μαθαίνει πάντα τελευταίος"
  • Εξέφρασε παράλληλα το θυμό του επειδή δεν έτυχε ενημέρωσης
  • "Δεν γνώριζα ότι το φορτίο γειτνίαζε με σταθμό της ΑΗΚ
  • Αν το γνώριζα δεν θα δεχόμουν να μπει εκεί"
  • Συγγενέις-Πανό απευθυνόμενο στον ΠτΔ: «Η ταπείνωση προηγείται της δόξας-Δείξε ανθρωπιά»
  • Πολυβίου:«Κριτής είναι ο λαός και εγώ κρινόμενος».
  • Χριστόφιας: "Ο Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι είναι μικρή η επικινδυνότητα
  • Εμμέσως έχω ευθύνη λογικά και θεσμικά, για λάθη και παραλείψεις των υπουργών μου"
  • Δεν έχω προσωπική και άμεση ευθύνη"
  • Κατά την αποχώρηση του προέδρου Χριστόφια, οι συγγενείς άρχισαν να φωνάζουν και να τον αποκαλούν «δολοφόνο»
  • Ο Πρόεδρος εκνευρίστηκε, χωρίς ωστόσο να πει οτιδήποτε
  • «Αναμέναμε από τον Πρόεδρο τουλάχιστον ένα “mea culpa”» λένε οι συγγενέις
  • Η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει το γιο του πλοίαρχου Ιωαννιδή επειδή εκστόμισε βρισιές εναντίον του Προέδρου
  • Παρενέβη ο Πόλυς Πολυβίου και απέτρεψε τη σύλληψη λέγοντας ότι «δεν έχει κανένας δικαιοδοσία σε αυτήν εδώ την αίθουσα εκτός από εμένα»

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Η επεισοδιακή αποχώρηση Χριστόφια

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211510&-V=articles


Ένταση προκλήθηκε κατά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αίθουσα που διεξάγονται οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί. Συγκεκριμένα, συγγενείς θυμάτων επιτέθηκαν φραστικά στον Πρόεδρο Χριστόφια, ενώ ένας από αυτούς τον αποκάλεσε «δολοφόνο».

Στο βίντεο που έλαβε ο «Π» με στιγμιότυπο από την αίθουσα στην οποία έδωσε σήμερα κατάθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, αποτυπώνεται η ένταση που προκλήθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.

Δείτε το βίντεο:

Η Κίνα επιβάλει φόρο στο μποτιλιάρισμα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα είδηση ειδικά για το χάος της Αθήνας.....πως δεν το σκέφτηκαν τα χρυσοπληρωμένα πουλάκια μας ?? Αλλά πρώτα ο πολίτης , το ξεχάσαμε.....πρέπει να τους αναγκάσουμε να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση .......μόνο αυτό που λένε......  
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Το Πεκίνο σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την κυκλοφορική συμφόρηση με την επιβολή ειδικού φόρου σε οδηγούς ΙΧ που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα μέρη του οδικού δικτύου. Ωστόσο παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν το εν λόγω μέτρο θα υλοποιηθεί με τη μορφή διοδίων, ειδικής κάρτας ή προστίμου.

Τούρκοι Χάκερς επιτέθηκαν σε εταιρείες - κολοσσούς

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Σε άλλη διεύθυνση κατέληγαν οι επισκέπτες των ιστοσελίδων της Vodafone, της Daily Telegraph, της UPS και τεσσάρων άλλων εταιρειών κολοσσών έπειτα από επίθεση που έκαναν Τούρκοι χάκερς στις διευθύνσεις τους.

POST OFFICE : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Γενί Σαφάκ 31-8-2011

Post Office : Η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη
 Η απόφαση της εταιρίας Post Office που κάνει ασφάλειες διακοπών στην Αγγλία να βγάλει την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες, θα έχει ως αποτέλεσμα οι Άγγλοι που θέλουν να πάνε στην Τουρκία να πρέπει να πληρώνουν διπλάσιο κόστος ασφάλισης.

6 νέα υποβρύχια U214TN θα κατασκευάσει η Τουρκία. Θέλει να αλλάξει την ισσοροπία στο Αιγαίο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8065

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   6 νέα υποβρύχια U-214TN θα προστεθούν στο οπλοστάσιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet.

Τη δημιουργία τουρκο-αιγυπτιακού αντι-ισραηλινού άξονα επιδιώκει ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Recep Tayyep Erdogan στην Αίγυπτο στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σταθμό όχι μόνο στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και για όλη την περιοχή καθώς και σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επιδιώξει την δημιουργία ενός νέου αντι-ισραηλινού άξονα μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου.
Ο Erdogan θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του αλλά και τον επικεφαλής του Αιγυπτιακού στρατιωτικού συμβουλίου και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συζητήσει την υπογραφή μιας στρατηγικής συμφωνίας όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσιεύματα του Αιγυπτιακού Τύπου. Η στρατηγική αυτή συμφωνία θα περιλαμβάνει επιμέρους συμφωνίες σε στρατιωτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα.
Στην Αίγυπτο και μετά την απέλαση του Ισραηλινού πρέσβη από την Άγκυρα πολλοί είναι αυτοί που καλούν την κυβέρνηση της χώρας να ακολουθήσει τα βήματα της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το Al Jazeera, για αντίστοιχη απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή από την Αίγυπτο όπως και την μετατροπή της συμφωνίας του Camp David για την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στην χερσόνησο του Σινά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Το ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας και οι λεονταρισμοί της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=14499#more-14499

Η Τουρκία επί μήνες τηρούσε σιγήν ιχθύος στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και συγκεκριμένα στις ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ. Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από πλευράς ΝΑΤΟ ότι επήλθε συμφωνία με την Τουρκία, η οποία ήθελε να επιβάλλει τους δικούς της όρους στην εγκατάσταση του ραντάρ προειδοποίησης της αντιπυραυλικής ομπρέλας του ΝΑΤΟ.

Επίθεση hacking στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Inj3ct0r Team

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/21064

injector hackers Επίθεση hacking στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Inj3ct0r TeamΗ ιστοσελίδα ενός subdomain της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραβιάστηκε από την ομάδα hacking Inj3ct0r Team. O hacker που παραβίασε και πήρε τον έλεγχο της ιστοσελίδας έγραψε:
«We are against nuclear weapons. We are against violence in Libya. We are against the arrest of policy Tymoshenko’s in Ukraine. We are opposed to Russian influence in the territory of Ukraine!Fuck off President Medvedev, Primerministr Putin , and Yanukovich !You are idiots! You are trying to scold the Slavic peoples.You can arrest me, but you do not arrest the idea. I am not alone, we are legion.»
Στο μήνυμα φαίνεται ξεκάθαρα η <…>

Η απαξίωση των τραπεζικών μετοχών συνεχίζεται - Το ΧΑ προς τις 770 μονάδες αρχικώς – Σε ιστορικά χαμηλά τα γερμανικά ομόλογα στο 1,92% - Νέο άλμα σε spreads και CDS - Αναζητούνται ξένοι έστω και για trading

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

05/09/11 - 14:47
(upd8) Σε επενδυτικά καταφύγια στρέφονται οι διεθνείς επενδυτές με στόχο να προστατέψουν τις επενδύσεις τους από την χίμαιρα που ονομάζεται κρίση χρέους και ειδικά την ελληνική κρίση χρέους που απειλεί να τινάξει στο αέρα την εύθραυστη ισορροπία στην Ευρώπη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και τα γερμανικά ομόλογα αποτελούσαν και αποτελούν παραδοσιακά επενδυτικά καταφύγια
.

kontra-cinema.blogspot.com

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καλή συνέχεια παιδιά .....ενδιαφέρον αυτό που ξεκινήσατε......ελπίζουμε πως θα έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους λάτρεις του κινηματογράφου αλλά και γενικά....... 
Το blog kontra-cinema.blogspot.com είναι ένα blog το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα του stin-kontra.blogspot.com πριν από περίπου 6 μήνες!
Σκοπός του νέου αυτού blog είναι να προσφέρει σε εσάς καθώς και σε όλους τους Έλληνες, ταινίες για να τις δείτε online ή να τις κατεβάσετε (πάντα με ελληνικούς υπότιτλους!) χρησιμοποιώντας τα προγράμματα που υπάρχουν στο site καθώς και τα links της κάθε ταινίας!

Μέσα στους πρώτους 6 μήνες λειτουργίας μας, ήδη έχουμε καταφέρει να συγκεντρώνουμε 35.000-40.000 προβολές την ημέρα! Αριθμός που μέρα με την μέρα αυξάνεται!
Ο λόγος που σας αποστέλλουμε αυτό το email είναι η ανταλλαγή link με τα δικά σας ιστολόγια! Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να προσθέσει το blog του στη λίστα των φιλικών μας ιστολογίων μπορεί να μας στείλει email στο kontra-cinema@hotmail.gr ή στο blogas@hotmail.gr
Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να διαφημιστείτε στο site μας και να δείτε ανεβάσετε την επισκεψιμότητα του blog/site σας, μέσω της απλής και εύχρηστης φόρμας της εταιρείας Adtaily.com που υπάρχει στο δεξί μέρος του ιστολογίου!

Το RageCage σας επιτρέπει να βαράτε τον Πρόεδρος σας.Μήπως να το φέρουμε και στην Ελλάδα-Δείτε το Video

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=20084


Μίσείτε τον  πρόεδρος σας; Το Ομπάμα Basher, της RageCage, το οποίο έρχεται με το αυτοκόλλητο του Προέδρου σας σε αυτό και σας επιτρέπει να τον βαράτε κάθε φορά που είστε απογοητευμένοι μ`αυτόν

Δεν πειράζει φίλε, τουλάχιστον κάναμε τζίρο!!!

Από το ιστολόγιο http://mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=33266&blid=318


 
Παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο...
Δυο χρηματιστές κατεβαίνουν τη Σταδίου, σκεπτικοί και αμίλητοι λόγω της οικονομικής κρίσης και της αφραγκιάς που τους ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό πηγαίνοντας για την χρηματιστηριακή τους.
   Ξαφνικά στην άκρη του πεζοδρομίου ο ένας βλέπει σκατά και λέει στον άλλο.
  - Αν σου δώσω 1000 Ευρώ τρώς αυτά τα σκατά ;

Ήταν ένα μικρό καράβι …

Από Faceof : Παίρνοντας θέση........μάχης γραψίματος /αναρτήσεων και εγώ με την σειρά μου , άνοιξα το email και φτιάχτηκα .......είμαστε και φιλότεχνοι , έχουμε και εμείς ευαισθησίες, ένα επίκαιρο ποίημα .......(χωρίς πολιτική ταυτότητα) από μέρους μας ......αλλά  θυσία στις Μούσες....


Της ΝΑΤΑΣΑ  ΡΑΓΙΟΥ

ΑΡΘΡΟ

Ήταν ένα μικρό καράβι …

    Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν α-α-αταξίδευτο..
 Και στραβά αρμενισμένο  θα το έλεγε κανείς…
 Ώσπου ήρθε εκείνος ο αλλοπαρμένος καπετάνιος και το πήρε  για ένα μακρύ ταξίδι, πέρα από την άκρη της απελπισιάς, εκεί που τα νερά γίνονται μαύρα… 

Θα είναι μαύρος ο χρηματιστηριακός Σεπτέμβρης; Το ΧΑ στοχεύει στις 770 μονάδες σε πρώτη φάση – Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων στο 1,92% - Νέο άλμα στα CDS στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

05/09/11 - 13:06

     (upd7) Σε επενδυτικά καταφύγια στρέφονται οι διεθνείς επενδυτές με στόχο να προστατέψουν τις επενδύσεις τους από την χίμαιρα που ονομάζεται κρίση χρέους και ειδικά την ελληνική κρίση χρέους που απειλεί να τινάξει στο αέρα την εύθραυστη ισορροπία στην Ευρώπη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και τα γερμανικά ομόλογα αποτελούσαν και αποτελούν παραδοσιακά επενδυτικά καταφύγια
.

Ackermann:«Οι προοπτικές για τον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κλάδο είναι περιορισμένες»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann εκτιμά πως οι προοπτικές για τον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κλάδο είναι περιορισμένες.

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί spread και CDS λόγω φημών για χρεοκοπία!

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/69864.html

image

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί σήμερα το spread του 10ετούς ομολόγου και το πενταετές CDS, ανερχόμενα σε νέο ιστορικό υψηλό, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας

Ήταν συμφωνημένη… μέθοδος εργασίας! Η τρόικα ήλθε για να… φύγει: Ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/144/ent.13144.asp


Το κλίμα που (αναπόφευκτα) έχει δημιουργηθεί εντός και εκτός συνόρων λόγω  της αποχώρησης της τρόικας, προκειμένου να δοθεί στην κυβέρνηση ο χρόνος ώστε να ρυθμίσει «τεχνικές λεπτομέρειες» (όπως επισήμως ανακοινώθηκε) προκάλεσε χθες μια μακροσκελή ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κυβέρνησις ανικάνων

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

kepitropiΟ αξέχαστος και ανεπανάληπτος Γ. Σουρής έγραφε σε ένα από τα ποιήματα του: "Σε μία καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,/ το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο / τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική". Πόσο επίκαιροι είναι στις μέρες μας αυτοί οι στίχοι του Γ. Σουρή. Ένας ολόκληρος λαός σήμερα και μιλάμε για τον Ελληνικό λαό, από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνει άλλη δουλειά, από το να βρίζει και να φασκελώνει του πολιτικούς, την πολιτική, τους υπουργούς και γενικά τον κοινοβουλευτισμό!

ΔΝΤ: "Ούτε ευρώ από εμάς στην Ελλάδα αν δώσει εγγυήσεις"!

Σχόλιο ιστολογίου μας : καθώς το ΔΝΤ αρνείται να δώσει επιπλέον δάνεια αν δωθούν εγγυήσεις σε άλλους και δεν λάβει και το ίδιο το Ταμείο!
Είναι πολλά τα λεφτά Άρηηηη..........
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php

Σε μεγάλους μπελάδες έχει μπει η χώρα από την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης της παροχής εγγυήσεων για το πρόγραμμα σθερότητας που αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου, καθώς το ΔΝΤ αρνείται να δώσει επιπλέον δάνεια αν δωθούν εγγυήσεις σε άλλους και δεν λάβει και το ίδιο το Ταμείο! Έτσι η επικύρωση του ευρωπαϊκού σχέδιου στήριξης της Ελλάδας και οι υπόλοιπες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, κυριολεκτικά βρίσκονται μετέωρες. 

Έβαλαν στο μάτι τα κοιτάσματα Πάφου

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_3348.html#more

Η ΑΟΖ της Κύπρου, βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία δεν αποδέχεται αυτόν το διαχωρισμό και προβάλλει δικό της άνομο και αυθαίρετο διαχωρισμό της ΑΟΖ, που δεν στέκει στους διεθνείς κανόνες.
ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ
Η ΑΟΖ της Κύπρου, βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία δεν αποδέχεται αυτόν το διαχωρισμό και προβάλλει δικό της άνομο και αυθαίρετο διαχωρισμό της ΑΟΖ, που δεν στέκει στους διεθνείς κανόνες.

Χωρίς τηλεοπτικές κάμερες Με κατάθεση μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231126739

Ο Χόσνι Μουμπάρακ έφτασε με φορείο στο δικαστήριο
Ο Χόσνι Μουμπάρακ έφτασε με φορείο στο δικαστήριο   (Φωτογραφία:  Reuters )         
Κάιρο, Αίγυπτος
Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για τους θανάτους διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του.