Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία: Σύλληψη στρατηγού κατηγορούμενου για απόπειρα πραξικοπήματος

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Τουρκία: Σύλληψη στρατηγού κατηγορούμενου για απόπειρα πραξικοπήματος
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα τη σύλληψη και την κράτηση ενός στρατηγού μέχρι την εμφάνιση του στο δικαστήριο για την πιθανολογούμενη εμπλοκή του σε ένα σχέδιο πραξικοπήματος κατά της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο τριών αστέρων στρατηγός Ισμαήλ Χάκι Πεκίν, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του γενικού επιτελείου, είναι ο δέκατος στρατιωτικός που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε το 2007 για την πιθανολογούμενη συνωμοσία που είναι γνωστή με την κωδική ονομασία Εργκένεκον.

Σύμφωνα με τις αρχές η συνωμοσία είχε ως στόχο την προετοιμασία του εδάφους για μια ανατροπή της κυβέρνησης με την απαξίωση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Συνολικά 22 ύποπτοι κατηγορούνται ότι έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες για αντικυβερνητική προπαγάνδα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο στρατηγός Νουσρέτ Τασντελέρ, επικεφαλής των υπηρεσιών εκπαίδευσης του στρατού, και ο απόστρατος στρατηγός Χασάν Ιγκσίζ, πρώην αρχηγός του 1ου σώματος στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου