Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

6 νέα υποβρύχια U214TN θα κατασκευάσει η Τουρκία. Θέλει να αλλάξει την ισσοροπία στο Αιγαίο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8065

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   6 νέα υποβρύχια U-214TN θα προστεθούν στο οπλοστάσιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet.


   Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το πρώτο από τα υποβρύχια αναμένεται να είναι έτοιμο το 2015. Τα συγκεκριμένα υποβρύχια θα είναι τα πρώτα τα οποία θα έχουν την  ιδιότητα ΑΙP (αναερόβιας πρόωσης).
Η Μilliyet αναφέρει πως η Άγκυρα πιέζει τους Γερμανούς της HDW για την κατασκευή των υποβρυχίων σε τούρκικα ναυπηγεία και πιέζει για χρήση πολλών αμυντικών συστημάτων τουρκικής κατασκευής με τη συμμετοχή των εταιρειών όπως ΑSELSAN, ΗΑVELSAN κτλ.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει « η Τουρκία επέλεξε τα γερμανικά υποβρύχια λόγω της χρήσης γερμανικών υποβρυχίων από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και επειδή θεωρεί πως είναι από το πιο σύγχρονα. Όμως λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την Ελλάδα και την Κορέα , το Υπουργείο Άμυνας πιέζει για χρήση περισσότερης τουρκικής τεχνολογίας και ελάχιστής γερμανικής τεχνολογίας»!
  Πάντως σε περίπτωση που επικυρωθεί η σύμβαση από το Κοινοβούλιο αναμένονται αρκετές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του U-214 TN καθώς κάθε νέα τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα ενδέχεται να χρειάζεται μεγάλο χρόνο παραγωγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου