Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Βέλγιο: Συμφωνία τραπεζών για το ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η επιτροπή οικονομικών του βελγικού κοινοβουλίου έχει εγκρίνει τη συμμετοχή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και αυτό αναμένεται να επικυρωθεί και στη Κάτω Βουλή στις 13 Σεπτεμβρίου δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Dow Jones Newswires.

Η γερουσία θα εξετάσει τη συμμετοχή της χώρας στις 15 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

"Αναλαμβάνουμε τα μέτρα που έχουν προταθεί από τα κράτη-μέλη. Αυτό είναι απόδειξη ότι -αν και με υπηρεσιακή κυβέρνηση- έχουμε την ικανότητα να αναλάβουμε δράση", δηλώνει ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, ενώ προβλέπει ότι "οι πιέσεις των αγορών θα αυξηθούν".

Η χώρα έχει επίσης συμφωνήσει σε ένα σχέδιο με τις εμπορικές τράπεζες, που περιλαμβάνουν τις Dexia SA και KBC Group NV και την ασφαλιστική Ageas NV, για τη μετακύλιση της έκθεσης τους στο ελληνικό χρέος, όπως έχει συμφωνηθεί και με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συμφωνίας.


"Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, υπάρχει συμφωνία με τις τέσσερις τράπεζες που έχουν έκθεση", αναφέρει ο αξιωματούχος όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. "Η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει από τις τράπεζες και τους CEOs", ανέφερε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι χρηματοοικονομικές εταιρείες της χώρας θα μετακυλίσουν ελληνικό χρέος ύψους 4,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου