Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα επίθεση του στρατού στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Επίθεση στη Χάμα και στη Χομς, στην κεντρική Συρία, εξαπέλυσε σήμερα ο συριακός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χομς, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Περισσότερα από 30 στρατιωτικά οχήματα και οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί επιδρομή στη Χάμα και σφοδροί πυροβολισμοί ακούγονταν στην πόλη", δήλωσε ο Όμαρ Ιντλεμπί, εκπρόσωπος των Τοπικών Επιτροπών Συνεργασίας, ενός από τα κινήματα εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, πυροβολισμοί ακούστηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες.
Παράλληλα, ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ Μπεν Χαλίφα αλ-Θάνι δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα πως η αμφισβήτηση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν θα αποδυναμωθεί παρά την αιματηρή καταστολή που ασκείται εναντίον αυτού του κινήματος.
"Τα φονικά είναι σχεδόν καθημερινά. Όμως είναι σαφές ότι ο συριακός λαός δεν θα παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις του. Το θέμα είναι πώς θα βγει η Συρία απ' αυτό το εσωτερικό αδιέξοδο", δήλωσε ο σεΐχης Χαμάντ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει στα τέλη Αυγούστου "στείρα" την πολιτική καταστολής στη Συρία και είχε καλέσει τη Δαμασκό να προχωρήσει σε σημαντικές και ταχείες μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού της.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Άραμπι ότι η Δαμασκός δέχθηκε να μεταβεί ο εμίρης στη Συρία, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να βρεθεί μία διέξοδος από την κρίση. Το Κατάρ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τη Δαμασκό μέχρι που το Αλ Τζαζίρα, το δορυφορικό δίκτυο με έδρα την Ντόχα, επικρίθηκε έντονα από τις συριακές αρχές για τον τρόπο που κάλυπτε την εξέγερση στη Συρία. Η Δαμασκός εκτιμούσε πως το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδιδε υπερβολές σχετικά με τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου