Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν συμμερίζεται την πολιτική της Άγκυρας ο ΓΓ του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ζητούν αναβολή των ερευνών για το φυσικό αέριο Γραπτή δήλωση του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ζητούν αναβολή των ερευνών για το φυσικό αέριο


Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργαντζίογλου, σε γραπτή του δήλωση, σύμφωνα με το σημερινό τουρκοκυπριακό Τύπο, υποστηρίζει ότι οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα πρέπει να αναβληθούν μέχρι την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.


Ισχυρίζεται παράλληλα ότι η έναρξη των ερευνών σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει πλήγμα για την ειρηνευτική διαδικασία και επαναλαμβάνει τον τουρκικό ισχυρισμό ότι η ένταξη των Ε/κ στην ΕΕ τους κατέστησε «απρόθυμους» για λύση.

Εξάλλου, ο ΓΓ του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζάν, σε ανακοίνωσή του, επικρίνει την κυβέρνηση της Τουρκίας για την «πολιτική της έντασης» και των απειλών που ακολουθεί στο θέμα των ερευνών για το φυσικό αέριο και αναφέρει ότι η πολιτική αυτή επηρεάζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Ιζτζάν χαρακτηρίζει τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εγεμέν Μπαγίς ως ιαχές πολέμου και δηλώνει ότι θα πρέπει να αποφεύγονται παρόμοιες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου