Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ντάουνερ: Εφικτή η λύση για το Κυπριακό

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Πεπεισμένος ότι η λύση του Κυπριακού είναι εφικτή εμφανίστηκε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι όσο ο χρόνος περνά, τόσο πιο δύσκολο καθίσταται το περιθώριο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.



Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, ο κ. Ντάουνερ επεσήμανε ότι «απαιτείται τεράστια προσπάθεια». Επίσης, υποστήριξε ότι η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων που εφαρμόζουν οι δύο πλευρές είναι η «καλύτερη δυνατή».
Στόχος των δύο πλευρών, ανέφερε, θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και όχι η αναβολή των συνομιλιών ή της διαδικασίας, γιατί όσο περνά ο χρόνος γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Την Τρίτη στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς Ντερβίς Έρογλου έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση. Οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει στο περιουσιακό και το εδαφικό, δύο ζητήματα εξαιρετικά δύσκολα και πολύπλοκα. Στόχος των δύο πλευρών είναι να υπάρξουν μικρές συγκλίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου