Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τρισέ: Έκκληση για εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σιγά παλικαράκι .....είσαι και σε κρίσιμη ηλικία , το προσπαθεί ο GAP να τα δώσει όλα υπέρ των δανειστών/ πτωματοφάγων ....αλλά είναι λιγουλάκι αργός , καταλαβαίνεις......
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/09/2011_404880

Την επείγουσα εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου και αφορούν την παροχή δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ζητά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης μίλησε για την «απολύτως απαραίτητη» ανάγκη για στενότερη παρακολούθηση των οικονομιών στην Ευρωζώνη, και ειδικότερα των εθνικών προϋπολογισμών.
Τα ευρωπαϊκά κείμενα και οι εθνικές νομοθεσίες που «θα επιτρέψουν την στενότερη επιτήρηση των δημοσιονομικών εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο» και πρέπει να υιοθετηθούν εντός «ολίγων ημερών», είναι επιτακτικής σημασίας, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε ομιλία του στο Institut Montaigne στο Παρίσι.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι είναι επείγουσα η εφαρμογή των αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου για την Ελλάδα: «αυτό είναι επίσης επείγουσας και επιτακτικής σημασίας, η εφαρμογή του συνόλου των αποφάσεων», είπε.



«Δεν υπάρχει πλέον σκιά αμφιβολίας» για το γεγονός ότι η κρίση «έχει ξεκάθαρα αποκαλύψει ότι η διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ είναι απολύτως ουσιαστικής σημασίας», για την ανάδειξη «μίας συναίνεσης για την εξαιρετικά σημαντική ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης».
«Θα έχουμε εντός του προσεχούς διαστήματος ένα νέο όργανο επιτήρησης των μακρο-οικονομικών πολιτικών, των δεικτών ανταγωνιστικότητας και των ανισοτήτων στη ζώνη του ευρώ», πρόσθεσε.
Μακροπρόθεσμα, «μπορούμε να φαντασθούμε μία συνομοσπονδιακή κυβέρνηση με έναν υπουργό Οικονομικών που θα μπορεί να διασφαλίσει το σύνολο της διακυβέρνησης της ευρωζώνης και να επιβάλει τη μία ή την άλλη απόφαση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ διευκρινίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έχει την ευθύνη να υποστηρίξει «την ευρωπαϊκή θέση στις διεθνείς διαπραγματεύσεις» σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου