Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ένα θαυμαστό ιστορικό ντοκουμέντο από τον αγώνα των Κρητικών κατά των Τούρκων


Η μεγάλη κρητική επανάσταση 1866-69 αποτελεί την κορυφαία έκφραση της επιθυμίας του κρητικού λαού για Ένωση και του πόθου του να ζήσει ελεύθερος.

Δύο αφορμές πυροδοτούν τη νέα έκρηξη. Η επιβολή νέων φόρων και το λεγόμενο μοναστηριακό ζήτημα. Η επανάσταση διαρκεί τρία χρόνια και δίνει θαυμαστά δείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας. Απασχολεί ακόμα σοβαρά την ευρωπαϊκή διπλωματία, ως σημαντικό τμήμα του όλου ανατολικού ζητήματος. Αποκορύφωμα της νέας επανάστασης είναι το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου το Νοέμβριο του 1866, η γιγαντομαχία του Λασιθίου το Μάη του 1867, καθώς και οι φονικές μάχες που σημειώνονται σε πολλά χωριά των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.
Το Αρκάδι σήμανε στο ρολόϊ της ιστορίας.

Φραγκούλης: Η Τουρκία θα διαλυθεί

«Είναι καιρός να αποβάλουμε το φοβικό μας σύνδρομο έναντι της Τουρκίας» υποστήριξε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» του εκδοτικού Οίκου Λιβάνη, ενώ, επικαλούμενος Αμερικανούς διπλωμάτες και αναλυτές, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η Τουρκία θα διαλυθεί».

Τι μπορείτε να κάνετε όταν η Κατοχική Ευρώ-Χουντάρα αρχίσει να κλείνει υπηρεσίες του διαδικτύου.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν η Κατοχική Ευρώ-Χουντάρα αρχίσει να κλείνει υπηρεσίες του διαδικτύου.

του Σταύρου Κατσούλη

Εισαγωγή

Εδώ στο Ε.Πα.Μ., πιστεύουμε στην ενδυνάμωση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Λαού, ασχέτως από ποια ιδεολογία προέρχεται ο καθένας μας.
Εάν δεν νομίζετε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει, σήμερα, αύριο, οποιαδήποτε ώρα από εδώ και στο εξής, χάσατε.
Για τους υπόλοιπους, μέσα στα πλαίσια της οργάνωσής μας και τις προσπάθειάς μας να οργανωθεί ο Λαός,  ακόμα και η πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι μας.

Πόσο ζεστό χρήμα (κι όχι εγγυήσεις) πήραν οι τράπεζες από το 2009 μέχρι σήμερα;

Α. Προνομιούχες μετοχές Αλογοσκούφη

 Από απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ερώτησης του Μανόλη Γλέζου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του 3723/2008 το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων, έναντι καταβολής σε αυτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014 (κι όχι μετρητών).

Το συνολικό ποσό των αναλαμβανομένων μετοχών σήμερα ανέρχεται σε 4.473.585.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής:

Η αλήθεια για την Φουρεϊρα και την Αλβανική σημαία

Κάτι δε μου πήγαινε καλά απο την αρχή. Γι αυτό και στον τίτλο έβαλα το ερωτηματικό και στο τέλος της προηγούμενης ανάρτησης έθεσα το δίλημμα. Αν είναι τελικά κανονική η εικόνα ή μαϊμου. Τελικά μέσα σε λίγότερο απο μια ώρα οι συνεργάτες μου έδωσαν την απάντηση.

Αυτή είναι η αλήθεια…


Δείτε την! Ο τυπάκος που έκανε το photoshop είχε κάποια λαθάκια.

Bόμβα Γ.Παπανδρέου: Οι διώξεις κατά ΧΑ ήταν στημένες από το παρακράτος!-"Πολύ πιθανές οι τριπλές εκλογές" σύμφωνα με τον ΑΝΥΠΕΣ Λ.Γρηγοράκο

Εμμεσα πλην σαφώς, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχεται σε ανακοίνωση του που εξέδωσε πριν λίγο ότι υπήρξε συνωμοσία μεταξύ κυβερνητικών και δικαστικών προκειμένου να φυλακιστούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Μιλάει για "παρακράτος" και "αντιδημοκρατικές πρακτικές", για "γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν τις θεσμικές λειτουργίες"  και για "υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις" και γενικά σφυροκοπεί την κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως τις αποκαλύψεις περί κυβερνητικής συνωμοσίας τις οποίες κάνει στο γνωστό βίντεο ο Π.Μπαλτάκος.

Παρενόχληση ισραηλινού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά

Οι Τούρκοι προφανώς θεωρούν ήδη ότι έχει καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία δρώντας ως να μην υπάρχει κυπριακή κυριαρχία σε κανένα επίπεδο.
 
Το πρωτοφανές περιστατικιό συνέβη την 1η Απριλίου όταν  οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Λάρνακας  εντόπισαν, , στα ραντάρ τους ένα τουρκικό F-16 να παρενοχλεί, εντός του εναερίου χώρου της Κύπρου ένα ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου piper.
 

EKΤAKTO: Eπεισόδιο στο Αιγαίο με πολύ "ξύλο" σε τουρκικό ελικόπτερο από ελληνικά F-16 Block 52+

Η τουρκική φρεγάτα Βarbaros κλάσης MEKO 200TN, προχώρησε σε μία πρωτοφανή πρόκληση (έχει καταντήσει κοινοτυπία η λέξη "πρωτοφανής" αλλά δυστυχώς η Άγκυρα συνεχώς κλιμακώνει τις προκλήσεις και δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει τα γεγονότα) περίπου 3,5 ώρες πριν:
Προερχόμενη από το ναύσταθμο του Ακσάζ, έφτασε στο κεντρικό Αιγαίο, όπου εκτέλεσε κανονική ανθυποβρυχιακή επιχείρηση εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στην Αμοργό (για την ακρίβεια μεταξύ της Αμοργού και του νησιού Κίναρος), "παρκάροντας" εντός των ΕΧΥ και απογειώνοντας ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70-B, το οποίο έκανε βόλτες γύρω από τα νησιά!

Σάλος στην Τουρκία από δημοσίευμα ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ομοφυλόφιλος

Τουρκική ιστοσελίδα δημοσίευσε φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ συνοδευόμενη από την άποψη ότι ο Κεμάλ μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος.
Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε μια πλαζ της Τουρκίας να κοιτάζει, έχοντας λάβει μια στάση που δημιουργεί την εντύπωση ότι ήταν ομοφυλόφιλος.
Η αναφορά στην φωτογραφία αυτή που συνοδεύεται από την άποψη ότι ο Κεμάλ μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος, ήδη έχει περάσει και σε μερίδα του τουρκικού τύπου προκαλώντας κυριολεκτικά "σεισμό" καθώς όπως είναι γνωστό ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της σύγχρονης Τουρκίας είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ τον οποίο οι Τούρκοι έχουν θεοποιήσει σε βαθμό που θα ζήλευαν στο παρελθόν πολλοί άλλοι δικτάτορες όπως οι Χίτλερ, Μάο, Στάλιν, κλπ.

Η κυβέρνηση ακροβατεί : Συνάντηση Σαμαρά -Βενιζέλου στη σκιά του Μπαλτάκου

Στην σκιά των εξελίξεων στην υπόθεση Μπαλτάκου που εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας σοβαρό ζήτήματα στην συγκυβέρνηση, συναντώνται αύριο στις 10 το πρωί, στο Μ. Μαξίμου, οι Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγελο Βενιζέλο.
Η αποκάλυψη του βίντεο και τα όσα ακολούθησαν έχουν δημιουργήσει ισχυρούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση που βλέπει την υπόθεση Μπαλτάκου να εξαερώνει τα όποια πολιτικά και επικοινωνιακά οφέλη, εκτιμήθηκε ότι θα προκύψουν απο την «νέα φάση στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία» και τα εύσημα των δανειστών και του διεθνούς Τύπου.

Εικόνες... αποκάλυψης από το σεισμό στη Χιλή

Αυτοκίνητα έπεσαν στο κενό, βάρκες... βγήκαν στη στεριά, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, γέφυρες κατέρρευσαν από το μέγα-σεισμό.
Φωτογραφίες που... κόβουν την ανάσα αποτυπώνουν τις τραγικές στιγμές που ζουν τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Χιλής, μετά τον φονικό σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που άφησε στο τρομακρτικό του πέρασμα έξι νεκρούς. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, νοσοκομεία εκκενώθηκαν και ο Εγκέλαδος δε λέει να σταματήσει να «χορεύει» από τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας). Μετά τον σεισμό-τέρας των 8,2 Ρίχτερ, 7,8 Ρίχτερ «χτύπησαν» ξανά την πληγωμένη Χιλή σήμερα στις 05:43 (ώρα Ελλάδας) ωστόσο αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν ζημιές και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Τα στοιχεία σοκάρουν: 686.000 φτωχά παιδιά στην Ελλάδα

Τα στοιχεία σοκάρουν: 686.000 φτωχά παιδιά στην Ελλάδα
Η Έκθεση της Unicef αποκαλύπτει ότι χιλιάδες Ελληνόπουλα είναι στα όρια της φτώχειας και η ανέχεια επιδεινώνει τη ζωή τους.
Η ανεργία, η ελλιπής πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθλαψη και η μείωση των κοινωνικών παροχών έχει επιδεινώσει χρόνο με τον χρόνο τη ζωή των παιδιών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοχεία της Έκθεσης της UNICEF συγκριτικά με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός των παιδιών στην Ελλάδα μειώθηκε περισσότερο (-9%) από τον συνολικό (-1,1%), επισήμανε ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Δημοσθένης Δασκαλάκης περιγράφοντας συνοπτικά τα κύρια ευρήματα της έκθεσης όπως αναφέρουν τα "ΝΕΑ".
Σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής του 2011, τα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών είναι 1.889.916, που αντιστοιχούν στο 17,5% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας (10.815.197) με τα αγόρια να αποτελούν το 51,2% και τα κορίτσια το 48,8%.

Τσουνάμι εξώσεων – Στο δρόμο οι Έλληνες για λίγα ευρώ

Τσουνάμι εξώσεων – Στο δρόμο οι Έλληνες για λίγα ευρώ
Την ώρα που στην κυβέρνηση αλληλοσπαράζονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, η κοινωνία βασανίζεται να σωθεί από τα χρέη της, αγωνιά να κρατήσει έστω ένα σανίδι πάνω από το κεφάλι της. Και δεν εννοούμε μόνον τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι βαριανασαίνουν από τα χαράτσια τα οποία στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να πληρώσουν με συνέπεια, αλλά στους ενοικιαστές ακινήτων οι οποίοι οδηγούνται σε έξωση.
Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προστασίας Ενοικιαστών «στο δρόμο βρίσκονται όλο και περισσότερες οικογένειες που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους, έστω κι αν αυτό είναι 150 ή 200 ευρώ το μήνα. Άνθρωποι που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο την οικονομική κρίση αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια που νοικιάζουν και βλέπουν τα υπάρχοντά τους να μεταφέρονται στα πεζοδρόμια». Οι εξώσεις έχουν λάβει τη μορφή τσουνάμι!

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…
«Βράζει» η ελληνική κοινωνία με όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες και την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου…
Τα όσα συμβαίνουν πλέον στη χώρα είναι όχι μόνο νοσηρά αλλά και ντροπιαστικά.
Ντροπιαστικά για μία χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Ντροπιαστικά για τους πολίτες που αυτοκτονούν, για εκείνους που πεινάνε ή αργοπεθαίνουν στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων. Για εκείνους που κοιμούνται άστεγοι, για τις μητέρες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στα σκαλιά ενός ορφανοτροφείου.

Ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για Dow, νέες κορυφές "εξερευνά" ο S&P

Dow16.566,50-6,50 -0,04%  



  Nasdaq4.276,458,41 0,20%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι μετοχικοί δείκτες της Wall Street «χτίζοντας» στα κέρδη των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων με τον βιομηχανικό Dow Jones να πετυχαίνει ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και τον ευρύτερο S&P να "βάζει πλώρη" προς νέα ιστορικά υψηλά.

«Χλιαρή» ήταν η αντίδραση των επενδυτών στα μάκρο που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στις ΗΠΑ και έδειξαν αύξηση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και μεγαλύτερο των εκτιμήσεων εμπορικό έλλειμμα το Φεβρουάριο, καθώς το κλίμα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας παραμένει αισιόδοξο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Αμερική απέσπασε και η ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, που κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής (όπου διατηρήθηκαν αμετάβλητα τα επιτόκια), ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μη συμβατικά μέτρα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 18,141 μονάδες (0,11%) και βρίσκεται στις 16.591,14 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 5,55 μονάδων (0,13%) φτάνοντας τις 4.282,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,98 μονάδων (0,10%) και βρίσκεται στις 1.892,88 μονάδες.

Με μικρή πτώση έκλεισε το ΧΑΚ


Λευκωσία: Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Πέμπτης. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,58% και έκλεισε στις 117,39 μονάδες, ενώ πτώση 1% κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος σταθεροποιήθηκε στις 57,5 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 191.681,98 ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά έκλεισε μόνο ο Δείκτης των Ξενοδοχείων, στις 508,19 μονάδες, με κέρδη 1,72%.

Όλη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών... η Alpha Bank

Ενδιαφέρουσα... «αδιάφορη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση αφού το ενδιαφέρον μονοπώλησε εξολοκλήρου η μετοχή της Alpha Bank, που έκλεισε στα 0,729, σημειώνοντας άνοδο 4,89%.

Η πτώση του Γενικού Δείκτη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο «τεχνικής» φύσεως και όχι τόσο προϊόν πολιτικής αναστάτωσης. Μέχρι το μεσημέρι ο Γενικός Δείκτης, κινούνταν σε στενό εύρος διακύμανσης, με μικρές εναλλαγές προσήμου και μετά τις 13.00 οι απώλειες ενισχύθηκαν και εντάθηκαν στις δημοπρασίες, στο κλείσιμο των μετοχών.