Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ιστορικές αναφορές στις Ελληνικές πυραμίδες

Όπως θα αναφερθεί παρακάτω, οι αρχαιότερες πυραμίδες της Ελλάδος χρονολογούνται στο 2720 π.Χ. και το 3000 – 2400 π.Χ., αντίστοιχα.

Άρα, αυτό ενισχύει την θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες επηρέασαν σημαντικά τον αιγυπτιακό πολιτισμό και πρώτοι αυτοί κατασκεύασαν πυραμίδες. Άλλωστε, η σφίγγα και ο γρύπας συναντώνται και στην Ελληνική μυθολογία Οι αναφορές του Παυσανία αποτελούν την «προϊστορία» της υπόθεσης των πυραμίδων ή ακριβέστερα των πυραμιδοειδών κατασκευών.

Χτύπημα τζιχαντιστών στην Αίγυπτο - Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί - Ανέλαβε την ευθύνη η ISIS

Κάιρο: Tρομοκρατική ενέργεια διενεργήθηκε τα ξημερώματα στην Αίγυπτο, κατά την οποία μασκοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ εναντίον περιπολικού της αστυνομίας νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες αστυνομικούς.

Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των αιγυπτιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Συμμαχία Ρωσίας – Γαλλίας – Άσσαντ «Καίει» την Τουρκία

Του Χρήστου Βαλκάνιου
Από το pentapostagma

 
Εξαιρετικά οξύς κατά της Άγκυρας ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι η Μόσχα διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το κατά πόσο η Τουρκία είναι διατεθειμένη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία. Ενώ μετά τη συνάντηση που είχε ο Φρ. Ολάντ με τον Βλ. Πούτιν, στο Κρεμλίνο, η Γαλλία άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Βρετανία: Αρνήθηκαν να προβάλλουν διαφημιστικό βίντεο που παρουσιάζει το Πάτερ Ημών(Βίντεο)

Οι κορυφαίες αλυσίδες σινεμά της Βρετανίας αρνήθηκαν να προβάλλουν ένα διαφημιστικό βίντεο που παρουσιάζει το Πάτερ Ημών (Κυριακή Προσευχή), με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να είναι «προσβλητικό» για ανθρώπους με διαφορετική πίστη ή με καθόλου πίστη.

Η Εκκλησία της Αγγλίας, η οποία ανέθεσε το διαφημιστικό, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «ανατριχιαστική όσον αφορά την ελευθερία του λόγου». Το διάρκειας 60 δευτερολέπτων βίντεο είναι μοντέρνο και στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας, καθώς παρουσιάζει την Κυριακή προσευχή να την απαγγέλλει ένα φάσμα ανθρώπων διάφορων επαγγελμάτων, ηλικιών και φυλών, όπως ένας αγρότης, ένας αρσιβαρίστας, τα μέλη ενός μαύρου συγκροτήματος gospel, παιδιά και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στην αρχή.

Μήνυμα της Ρωσίας στην Ελλάδα: Ξυπνήστε Έλληνες, κινδυνεύετε! (Βίντεο)

Οι σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχουν διαταραχθεί λόγω των λανθασμένων χειρισμών των μνημονιακών κυβερνήσεων, ωστόσο οι δύο λαοί έχουν στενούς δεσμούς αιώνων.

Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει πως οι Ρώσοι νοιάζονται για την Ελλάδα και εδώ και χρόνια έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχέδια της Δύσης.

Θα παρακολουθήσετε μία δήλωση συγκλονιστική από το γεωπολιτικό αναλυτή, φιλόσοφο, κοινωνιολόγο και σύμβουλο του Βλάντιμιρ Πούτιν, Yosef BODANSKY.

Πούτιν: Τέρμα ο τουρισμός στην Τουρκία για τους Ρώσους - Ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα με τα οικονομικά αντίποινα

Αναστέλλεται μερικώς η διακίνηση πολιτών χωρίς βίζα - Απαγορεύονται οι πτήσεις τσάρτερ απο και προς την Τουρκία  - Απαγορεύεται η εισαγωγή συγκεκριμένων τουρκικών προϊόντων- Πάνω από 10 δισ. δολάρια το κόστος για την Άγκυρα
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι Σταμάτησαν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις στο Αιγαίο;

Αυτό μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ελληνική διπλωματική πηγή - Τελευταία φορά που οι γείτονες παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν στις 25 Νοεμβρίου
Σταμάτησαν οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη; Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Russia Today, παρατηρώντας ότι η τελευταία τέτοια περίπτωση που καταγράφηκε στα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν στις 25 Νοεμβρίου, όταν έξι μαχητικά της γείτονος, τα δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Ο χαμένος παράδεισος της Συρίας - Δείτε πως ήταν πριν ξεκινήσει ο πόλεμος το 2011

Η Συρία του εμφυλίου του σήμερα, με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους και τους τζιχαντιστές να δρουν και να διαπράττουν εγκλήματα στο έδαφός της, δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα πριν από το 2011.

Μερικές φωτογραφίες από την περίοδο πριν τον εμφύλιο θυμίζουν πώς ήταν ο χαμένος παράδεισος της Μέσης Ανατολής.