Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(ΦΩΤΟ)

Επί Σεπτοίς Εγκαινίοις της Μεγάλης Εκκλησίας της Του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως 

Γράφει ο θεολόγος – Εκκλησιαστικός ιστορικός – Νομικός κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς 
Από το kastropolites
 
Μνείαν ποιούμεθα των κατά την 27η Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 537 μ.Χ. σεπτών εγκαινίων του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έργου θαυμαστού και μεγάλου του θεοστέπτου και φιλοχρίστου αυτοκράτορος Ιουστινιανού Α΄ του Μεγάλου.

Στην κυπριακή ΑΟΖ από τα μεσάνυχτα, το γεωτρύπανο Saipem 12000. Τι σημαίνει αυτό, τι θα κάνουν οι Τούρκοι

Στο στόχο «Καλυψώ» έφτασε τα μεσάνυχτα το γεωτρύπανο Saipem 12000 και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ετοιμασίες για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Η γεώτρηση θα γίνει από τον ενεργειακό κολοσσό ΕΝΙ.

Η διαδικασία της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και θα ακολουθήσει μια ακόμα γεώτρηση από την ΕΝΙ, στο τεμάχιο 3, στο στόχο «Σουπιά».

«Όχι» στην τουρκική ηγεμονία επί των Αράβων λένε τα ΗΑΕ - «Ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τεχεράνης ούτε της Άγκυρας»

Δεν θα ανεχθούν την επιζητούμενη από την Άγκυρα «ηγεμονία» οι χώρες του αραβικού κόσμου, όπως φαίνεται από δηλώσεις αξιωματούχων. Ανώτατος διπλωματικός αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε σήμερα πως ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τουρκίας, στο πρώτο σχόλιο σχετικά με την Άγκυρα που διατυπώνεται απ' αυτό το κράτος του Κόλπου μετά τον καβγά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την αναπαραγωγή ενός μηνύματος στο Twitter από τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων που ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ύβρη.

Διόδια: Ξεχάστε όσα ξέρατε! Ριζικές αλλαγές στον τρόπο πληρωμής

Με σημερινή απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού για την «Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση» σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2018, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά τη δημοσίευση της περίληψης της Διακήρυξης στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όπως εκτιμάται το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2018, αρχής γενομένης από την Εγνατία Οδό.

«Ναυμαχία» στα Ίμια: Στήνουν «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι

Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας γύρω από τις βραχονησίδες - Καθημερινές οι προκλήσεις κατά Ελλήνων ψαράδων - Βάζουν σε λειτουργία και την τουρκική... μονταζιέρα στήνοντας σκηνικό «πολέμου» στο ανατολικό Αιγαίο
Σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται πως βαδίζουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Τουρκία κλιμακώνει το σκηνικό της έντασης με φόντο το Αιγαίο, προκαλώντας απροκάλυπτα την Ελλάδα και επιχειρώντας να ξαναβάλει «φωτιά» στην περιοχή των Ιμίων, όπως ακριβώς είχε κάνει και το 1996.

«Σιβηρία» η Βόρεια Αμερική: 1,5 μέτρο χιόνι και θερμοκρασίες μέχρι και -50C - Σε κλοιό πάγου ολόκληρες πολιτείες

Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τομ Γουλφ ανακοίνωσε ότι η εθνοφρουρά θα συνδράμει τις τοπικές αρχές στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση
Οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ένα παρατεταμένο κύμα ψύχους εξακολουθούν να πλήττουν τις βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να παραταθούν μέχρι και το επόμενο έτος.


Η πόλη Ήρι, κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, πάνω στην ομώνυμη λίμνη που αποτελεί το «φυσικό σύνορο» των ΗΠΑ με τον Καναδά, πέρασε τα Χριστούγεννα μέσα στο χιόνι: μέσα σε 48 ώρες καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα χιονιού ύψους 1,5 μέτρου.

Βαρθολομαίος για πλειστηριασμούς: Αναφαίρετο το δικαίωμα της στέγασης - Συνέντευξη στο περιοδικό «Σχεδία»

«Πιστεύουμε βαθύτατα στο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας» δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Οι πλειστηριασμοί είναι το «φλέγον» θέμα της επικαιρότητας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παίρνει σαφή θέση, μιλώντας στο περιοδικό «Σχεδία», που εκδίδεται για την στήριξη των αστέγων.

Οι θεατρινισμοί της Τουρκίας

Trominoes και Έξυπνη Παιδεία
Του Ν. Λυγερού


Η χρήση των Trominoes στη διάγνωση έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα λόγω καινοτομίας, διαδραστικότητας, αλλαγής κανόνων σε κάθε παρτίδα , ύπαρξη βαθέων νοητικών σχημάτων, ανάδρασης και πλαστικότητας εγκεφάλου. Οι μικροί άνθρωποι νιώθουν ασφάλεια με αυτό στρατηγικό παίγνιο που δίνει μεγάλη ελευθερία, ελεγχόμενη πρωτοβουλία, επικέντρωση ουσίας, βοήθεια την ώρα της ανάγκης. Αν επίσης συνειδητοποιήσουμε ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες που ενεργοποιούνται για να καθυστερήσουν την ασθένεια Alzeimer, τότε ξέρουμε ότι διαθέτουμε ένα πρακτικό εργαλείο το οποίο ενισχύει ενεργά την ανάλυση της συμπεριφοράς και της απόδοσης. Επειδή η βάση είναι τα Dominoes που είναι απλά επειδή τα τριγωνικά χρώματα καλύπτουν την επιφάνεια, έχουμε και μία όμορφη αίσθηση την ώρα της διεξαγωγής του παιγνίου.

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
με τον Π. Ιωάννου, Sport news 90,1fm.
20/12/2017

Από το πολιτικό κόστος στην ελληνική ΑΟΖ

Το στρατηγικό βλέμμα
Του Ν. Λυγερού


Το στρατηγικό βλέμμα είναι θεμελιακό για τη νοητική στρατηγική διότι ξέρει τη διαφορά μεταξύ των ρημάτων κοιτάζω και βλέπω. Αυτό το βλέμμα δεν εξετάζει μόνο το αντικείμενο της μελέτης αλλά και τον τρόπο μελέτης μέσω ενός εξωτερικού βλέμματος που σε άλλες παραδόσεις θα ονομαζόταν το τρίτο μάτι. Το στρατηγικό βλέμμα πρώτα ανιχνεύει την κατάσταση, δηλαδή αναγνωρίζει και ύστερα μόνο κάνει την ανάγνωση του θέματος. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζει τη δράση με την ανάδραση που δεν προκύπτει μόνο στο τέλος της διαδικασίας. Έτσι έχουμε την αξιοποίηση της απραξίας για να παρθεί μια ορθολογική απόφαση που θα οδηγήσει στην πράξη, η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα.