Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πράσινο φως για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμάζεται να κοσμήσει την πρωτεύουσα της Ελλάδας και συγκεκριμένα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας!
 
Η δημοτική αρχή έχει δώσει το πράσινο φως και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου τη θέση του στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 17 Δεκεμβρίου

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση επισπεύδει την διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλες οι ημερομηνίες

Επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η στιγμή που οι επιστήμονες αποκαλύπτουν μια μούμια 2.500 ετών (Εικόνες,Βίντεο)

Την σχεδόν άψογα διατηρημένη σορό ενός 14χρονου παιδιού από την Αίγπυτο ηλικίας 2.500 ετών αποκάλυψαν επιστήμονες στο αμερικανικό μουσείο Φιλντ.
Η σαρκοφάγος στην οποία ήταν διατηρημένη η σορός ανήκει στον γιο ενός ισχυρού ιερέα της εποχής. Εκτιμάται ότι το παιδί πέθανε 500 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού. 
Αυτό που, όμως, δεν μπορούν να κάνουν οι επιστήμονες είναι να αποκαλύψουν το πρόσωπο του 14χρονου παιδιού καθώς το σώμα του ήταν ακίνητο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε είναι αδύνατο να ξετυλίξουν το χρυσό πανί με το οποίο είναι καλυμμένο καθώς φοβούνται ότι θα μετατραπεί αυτομάτως σε σκόνη.

Η γεωπολιτική διάσταση της Εικονομαχίας

Του Ν. Λυγερού

Πολλά έχουν ειπωθεί για την Εικονομαχία από ιστορικής, κοινωνιολογικής και θρησκευτικής πλευράς. Το θέμα είναι το εξής, αφού θεολογικά είναι μία αίρεση η εικονοκλαστική τάση, γιατί δεν εξετάζουμε τοποστρατηγικά το όλο θέμα για να ερμηνέψουμε σωστά και τα αρχικά θέματα που επηρεάστηκαν για να δούμε τις διαφορές και να εντοπίσουμε πώς λειτουργούσε χρονοστρατηγικά στη συνέχεια. Επίσης θα ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος να αναλύσουμε και να συνθέσουμε ένα γεγονός που άρχισε το 726 και τελείωσε το 842. Και να θέσουμε και ερωτήματα. Παραδείγματος χάρη υπάρχει μοντέλο που λειτούργησε; Κι ενώ η απάντηση είναι θετική, δεν το χρησιμοποιούμε για να αντιληφθούμε τις σοβαρές επιπτώσεις για την ιστορία μας, ούτε αναδεικνύουμε τη χρονική τοποθέτηση της ύπαρξης της έναρξης. Δεν έχει νόημα να εντοπίσουμε χρονικά και χωρικά τις ανεικονικές τάσεις, για να συνειδητοποιήσουμε τις πρακτικές επεκτάσεις. Το ερώτημα είναι γιατί συνεχίζουμε κάτι που δεν αποδεχόταν ο λαός μας. Γιατί συνεχώς να υπάρχουν αναφορές σε προόδους εκεί που ήταν οι πιέσεις; Γιατί η Ελλάδα ως χώρος μπορεί ν’ αντέξει αποτελεσματικά την πίεση;

Τοπολογικό σύμπαν

Του Ν. Λυγερού

Έχει ενδιαφέρον πόσο θαυμάζουμε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας χωρίς να αντιληφθούμε ότι το σύμπαν στο οποίο ζούμε και οι γνώσεις που έχουμε ήδη πάνω στη δομή, ξεπερνούν κατά πολύ τα φανταστικά ευρήματα ενός σεναρίου. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι οι κομβικές λύσεις στη μηχανική ρευστών. Ενώ υπάρχουν στοιχεία θεμελιακά σε μαθηματικό επίπεδο, γνωστά εδώ και χρόνια δίχως να αντιληφθούν ακόμα και επιστήμονες άλλων κλάδων, ότι υπάρχουν και εφαρμογές ακόμα και στον πρακτικό κόσμο.

Τουρκικό υποβρύχιο έξω από το Πήλιο - Εικονική αποστολή θαλάσσιας απαγόρευσης στην κίνηση του 521 ΤΠΝ-ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε σε ελάχιστη απόσταση από τις ακτές του Πηλίου. 
 
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο defencenet.gr, ένα υποβρύχιο εντοπίστηκε να έχει ημιαναδυθεί πριν βυθιστεί ξανά μέσα στη θάλασσα.
 
"Τρίτωσε" το κακό, καθώς οι Τούρκοι προχώρησαν και σε άλλη πρόκληση, πριν καλά-καλά ξεχαστούν οι πρώτες δύο, καθώς εθεάθη τουρκικό υποβρύχιο μεταξύ Σποράδων και Πηλίου να κάνει ανάδυση σήμερα το πρωϊ.
 
Το συμβάν έλαβε χώρα στις 10:25 όταν το υποβρύχιο εντοπίστηκε να πραγματοποιεί ανάδυση κοντά στις ακτές του Πηλίου, συγκεκριμένα μεταξύ Σκιάθου και του ακρωτηρίου Σηπιάδος στο νότιο Πήλιο, στο άνοιγμα δηλαδή του Παγασητικού Κόλπου.

Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικά σκάφη επιτέθηκαν σε ελληνικά αλλιευτικά (Φωτό)-ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Δεύτερο επεισόδιο σε μια μέρα προκάλεσαν οι Τούρκοι, αυτή τη φορά στα Ίμια όταν η τουρκική Ακτοφυλακή επιτέθηκε σε ελληνικά αλλιευτικά, έξω από τις βραχονησίδες.
Σημειώνεται ότι και τα δύο επεισόδια (μαζί με αυτό της Κύπρου) έλαβαν χώρα λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA «ελληνικά αλιευτικά σκάφη «εντοπίστηκαν εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας»!.

Τουρκικά F-16 εισέβαλαν στον κυπριακό εναέριο χώρο και παραλίγο να ρίξουν επιβατικό αεροσκάφος!

Aπίστευτη πρόκληση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία στον κυπριακό εναέριο χώρο πραγματοποίησε η Άγκυρα πριν από λίγο, όταν τουρκικά μαχητικά F-16, παρεμπόδισαν πάνω από την περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή νομίμως και με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν.
 
Πρόκειται για δικινητήριο αεροσκάφος, Ολλανδικής εταιρείας η οποία έχει ως έδρα την Κύπρο. Στο δικινητήριο αεροσκάφος, επέβαιναν δύο Ολλανδοί πολίτες. Μετά το σοκ που υπέστησαν βλέποντας τα τουρκικά μαχητικά να περνούν ξυστά από δίπλα τους, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν. Το μικρό αεροπλάνο, προσγειώθηκε με επιτυχία στο Αεροδρόμιο Πάφου και η περιπέτειά τους είχε ευτυχώς αίσιο τέλος όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Ιράκ: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα παιδιά επειδή αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ-Μέλη του ISIS καταδιώκουν χριστιανούς

Οι τζιχαντιστές αναγκάζουν τους χριστιανούς να ασπαστούν το Ισλάμ υπό την απειλή του θανάτου
Τέσσερα παιδιά αποκεφάλισαν τζιχαντιστές στο Ιράκ καθώς αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν και να απαρνηθούν το χριστιανισμό, ασπαζόμενα τον ισλαμισμό.

Ένας Βρετανός εφημέριος ενορίας της Βαγδάτης, σύμφωνα με τη Mirror, ισχυρίζεται πως μέλη του ISIS καταδιώκουν χριστιανούς ακόμη και έξω από τα σπίτια τους και απειλούν να σκοτώσουν τα παιδιά τους εάν δεν ασπαστούν το Ισλάμ, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα χριστιανόπουλα επειδή αρνήθηκαν να ασπαστούν τον ισλαμισμό.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ


Μητσοτάκης: Εκλογή Προέδρου απευθείας από το λαό
Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής τονίζει την ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, επισημαίνει ότι ο τόπος χρειάζεται μίνιμουμ συνεννόησης, τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ΄ ευθείας από το λαό.
«Δεν μπορεί ο τόπος να προκόψει αν δεν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόησης. Κατεξοχήν πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.