Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Γ. Αρώνης: Το deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank θα επικυρωθεί Δευτέρα πρωί στα ΔΣ – Το Κατάρ με 20% του νέου σχήματος θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος - Απομακρύνεται ο κίνδυνος κρατικοποιήσεων

Από το ιστολόγιο www.bankingews.gr

Το mega τραπεζικό deal μεταξύ της Alpha και της Eurobank είναι γεγονός. Θα επικυρωθεί στα έκτακτα διοικητικά συμβούλια τα οποία θα συνέλθουν την Δευτέρα 29 Αυγούστου ώστε να επικυρώσουν το deal αναφέρει σε δηλώσεις του στο www.bankingnews.gr ο Γενικός Διευθυντής της Alpha bank Γ Αρώνης.

Η «μυστική εταιρεία» κρίνει τις τύχες του κόσμου Κορυφαίοι τραπεζίτες συνεδριάζουν σε θέρετρο του Γουαϊόμινγκ

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4652138

Στο θέρετρο του Jackson Hole, ψηλά στα βουνά του Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ θα συγκληθεί και φέτος η «μυστική» συνάντηση των κορυφαίων κεντρικών τραπεζιτών, όπου αποφασίζεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου. Οι αγορές περιμένουν με ενδιαφέρον σήμερα τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Μπεν Μπερνάνκι από το Jackson Hole, ελπίζοντας σε νέα ένεση ρευστότητας από τη FED που μπορεί να φτάνει τα 500 δισ. δολάρια.

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΣΑΒΒΑΤΟ/27-8-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*370.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΟΓΩ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ IRENE.ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ Β.ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΕΧΡΙ Ν.ΥΟΡΚΗ. ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ.
*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΝΙΓΙΕ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΛΑΤ.

Αλγερία: 18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
algeria suicide bomb Αλγερία: 18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδοΔεκαοκτώ νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας από δύο βομβιστές στην πόλη Σερσέλ της Αλγερίας, σύμφωνα με πηγή σε νοσοκομείο.

“Από τους 18 νεκρούς, οι 16 είναι στρατιωτικοί και δύο πολίτες”, είπε η πηγή αυτή.
Πρόσθεσε ότι προηγούμενη πληροφορία από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, που έκανε λόγο για 36 νεκρούς, είναι λανθασμένη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΛΙΜΠΑΝ-ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Αντάρτες από το Αφγανιστάν διέσχισαν τα σύνορα με το Πακιστάν και επιτέθηκαν σε στρατόπεδο σκοτώνοντας 36 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας

  Εκατοντάδες αντάρτες της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν από το Αφγανιστάν διέσχισαν τα σύνορα με το Πακιστάν και επιτέθηκαν σε σκοπιές ενός στρατοπέδου στην διοικητική περιφέρεια Τσιτράλ σκοτώνοντας 26 στρατιώτες και 10 αστυνομικούς.

Η «prionokordela.gr» απαντά στην τουρκική προβοκάτσια της Hurriyet με αποδείξεις!

Από το ιστολόγιο http://www.prionokordela.gr/

του Μιχάλη Λαγάνη
Τουρκική προβοκάτσια στον Έβρο εμπλέκει κλιμάκιο της Frontex με θάνατο λαθρομετανάστη. Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας των «γειτόνων», της Hurriyet, με τίτλο: «Η Frontex άνοιξε πυρ εναντίον λαθρομεταναστών στον Έβρο. Ένας νεκρός» .
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την περασμένη Τετάρτη το πρωί, στην περιοχή Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης, τουλάχιστον 50 λαθρομετανάστες επιχείρησαν να διασχίσουν με πέντε φουσκωτά τον Έβρο. Όταν όμως η πρώτη βάρκα, που μετέφερε 10 άτομα, έφθασε στην ελληνική όχθη, εντοπίστηκε από περίπολο των ανδρών της FRONTEX, οι οποίοι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των λαθρομεταναστών, όταν εκείνοι -σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας- έπεσαν στο ποτάμι για να γλυτώσουν τη σύλληψη. Συνέπεια ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός λαθρομετανάστη!

Διαψεύδει η Αλγερία τα σενάρια για τον Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Η Αλγερία διέψευσε "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο" τις πληροφορίες σχετικά με το πέρασμα στην Αλγερία μιας αυτοκινητοπομπής θωρακισμένων Μερσεντές προερχόμενης από τη Λιβύη, τις οποίες μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.
Διαψεύδει η Αλγερία τα σενάρια για τον Καντάφι
"Η πληροφορία αυτή στερείται κάθε βάσης και τη διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αμάρ Μπελάνι, στο πρακτορείο ειδήσεων APS.

ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Αντιφωνητής   16-8-2011

Οἱ Κυκλάδες στήν ὀθωμανική Πόλη
Τό πῶς διαχειρίζεται τό ἑλλαδικό κράτος τήν ἀρχαία μας κληρονομιά εἶναι ἕνα μεγάλο θέμα πού πολλάκις ἔχει ἀναλυθεῖ ἀπό ἐγκυρότερους ἡμῶν. Πῶς ὅμως νά μήν σχολιάσει κανείς αὐτή τήν ἔκθεση ἑλληνικῶν ἀρχαιοτήτων στό Μουσεῖο τοῦ τουρκικοῦ (ἰδιωτικοῦ) Πανεπιστημίου Σαμπαντζῆ τίς μέρες αὐτές;

NPR: Ο Robert Malley του “International Crisis Group” αναλύει το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη και στη Μέση Ανατολή

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ο Robert Malley είναι Διευθύνων Σύμβουλος του International Crisis Group όσον αφορά τα θέματα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σε συνέντευξη που έδωσε στο NPR (National Public Radio) απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης και της Μέσης Ανατολής.

Η Τουρκία κατηγορεί και τον Ομπάμα για «νόθευση της Ιστορίας»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_8263.html#more


Αύγουστος 27, 2011.

Ομπάμα: «Ιστορία της Αρμενίας είναι είναι ένα μαρτύριο που οδήγησε στο θρίαμβο, πέρα  από εκείνους που προσπάθησαν να καταστρέψουν ένα έθνος».

To ένα άσυλο έφυγε, πάμε για το δεύτερο;

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

bouliΗ κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς αυτό αποτελούσε ένα άσυλο εγκληματιών όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, ήταν μια καλή εξέλιξη για αρκετούς λόγους. Ήταν όμως μόλις ένα πρώτο βήμα. Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται να γίνουν όμως και άλλα βήματα. Να καταργηθεί και το δεύτερο άσυλο το οποίο καταδυναστεύει την ελληνική κοινωνία, με χειρότερα ίσως αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα από ότι το πανεπιστημιακό άσυλο. Και αναφερόμαστε στο άσυλο της Βουλής, δηλαδή στην βουλευτική ασυλία, η οποία είναι επίσης γνωστό ότι πολλές φορές λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει αδικήματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με πολιτικές απόψεις και αποφάσεις. Ακόμη και τροχαία ατυχήματα, στα οποία υπάρχει υπευθυνότητα των βουλευτών καλύπτονται από την βουλευτική ασυλία.

Επιβεβαίωση: Οι Γερμανοί θέλουν τους Τούρκους για συμπαραγωγές υποβρυχίων και εμάς για τον ... ήλιο!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Επιβεβαιώθηκε και από τους Τούρκους το αποκλειστικό δημοσίευμα του defencenet.gr της 1ης Ιουλίου για την κοινή τουρκογερμανική προώθηση του υποβρυχίου Type 209/1400 στην Ινδονησία τη στιγμή που πριν από μία δεκαετία ήταν η Ελλάδα που στήριξε την προσπάθεια των Γερμανών να προωθήσουν το νέα τους τότε υποβρύχια Type 214 στην διεθνή αγορά με την παραγγελία των τεσσάρων σκαφών από το ΠΝ.
Τότε γράφαμε ότι "Για την Ελλάδα η γερμανική εταιρεία HDW/TKMS, επιφυλάσσει σκάνδαλα και περίεργες αλλαγές ιδιοκτησιακών καθεστώτων και για την Τουρκία εξαγωγικές επιτυχίες. Αυτό που θα έκαναν τα Ελληνικά Ναυπηγεία με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος, τελικά το κάνουν τα τουρκικά Ναυπηγεία:
Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες ομάδα αποτελούμενη από τουρκικές και γερμανικές εταιρείες σε συνεργασία με την τουρκική Υπηρεσία Πολεμικής Βιομηχανίας (SSM) προωθεί την πώληση δύο υποβρυχίων Type 209/1400 στην Ινδονησία. Η συνολική αξία του προγράμματος φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ. Ο βασικός αντίπαλος της τουρκογερμανικής κοινοπραξίας είναι η κορεατική ναυπηγική βιομηχανία Daewoo Shipbuilding and Marine η οποία αρχικά είχε συμμετάσχει στο ινδονησιακό διαγωνισμό με την γερμανική HDW αλλά τελικά αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς τους Γερμανούς.

Η αναίμακτη κατάληψη της Ευρώπης από τους Μουσουλμάνους

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_804.html

Του Soeren Kern
Hudson New York
Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές αναπτύσσουν με ταχείς ρυθμούς τη δημιουργία «απαγορευμένων», για μη Μουσουλμάνους, περιοχών στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Απροετοίμαστη η κυβέρνηση σε τρείς τομείς- κλειδιά

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=28208&categories_id=69
Στον απόηχο της δήλωσης στελέχους της τρόικας στο Reuters ότι η «Ελλάδα είναι πιθανό να μην...  
Απροετοίμαστη η κυβέρνηση σε τρείς τομείς- κλειδιά
πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011 και θα πρέπει να αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις», καταφθάνουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα οι επικεφαλής ελεγκτές της τρόικας.







Ήδη μάλιστα έχουν δημιουργηθεί τριβές, σε τρία κυρίως πεδία, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής: Στο ενιαίο μισθολόγιο, στην κατάργηση φορέων του Δημόσιου και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Μέρκελ: "Ο Καντάφι πρέπει να δικαστεί από το ΔΠΔ"

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι θα πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) στη Χάγη δήλωσε το Σάββατο σε γερμανική εφημερίδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Ναι. Ο Καντάφι πρέπει να έχει μια δίκη βάσει του δικαίου, κάτι που δεν έκανε ποτέ για τους αντιτιθέμενους σε αυτόν», δήλωσε η καγκελάριος απαντώντας σε ερώτηση της κυριακάτικης Bild am Sonntag αν τάσσεται υπέρ μιας δίκης του Καντάφι ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Η Μέρκελ, η χώρα της οποίας αρνήθηκε να μετάσχει σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, δεν απέκλεισε επίσης τη συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών σε μια ενδεχόμενη αποστολή σταθεροποίησης του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Ευρωπαϊκές εταιρείες ελπίζουν σε … μεγάλες δουλειές στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ευκαιρίες για επιχειρηματικές επενδύσεις στη Λιβύη αναζητούν πολλές εταιρείες, ενώ αρκετές εταιρείες έχουν ήδη αποστείλει κλιμάκιά τους στη χώρα για να διερευνήσουν το πεδίο.
Παρότι το Βερολίνο έμεινε εκτός του πεδίου των στρατιωτικών μαχών, υπάρχουν πολλές γερμανικές εταιρείες που αναζητούν ευκαιρίες από την ανακατασκευή της χώρας, αναφέρει το Spiegel.

Νέος γύρος ευρω-διαβουλεύσεων για τις εγγυήσεις Στην Αθήνα η τρόικα για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4652550

Κρίσιμη για την οικονομία θεωρείται η εβδομάδα που θα ξεκινήσει, καθώς θα ξεκινήσει νέος γύρος διαβουλεύσεων σε επίπεδο εκπροσώπων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το θέμα των εγγυήσεων που ζητούν από την Ελλάδα διάφορες χώρες προκειμένου να συμμετάσχουν στο νέο δάνειο. Παράλληλα, οι επικεφαλής της τρόικας έρχονται στην Αθήνα για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

«Βασική διέξοδος τα ευρωομόλογα»

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Το παρελθόν αφορά σύμφωνα με τον Τρεμόντι το πρόβλημα της Ελλάδας

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Λαγκάρντ: Απατείται άμεση δράση, λόγω κινδύνου ύφεσης

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63335332
Έκκληση για επείγουσα συντονισμένη δράση πολιτικής, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής δομής των ευρωπαϊκών τραπεζών, απηύθυνε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προειδοποίησε παράλληλα ότι η παγκόσμια οικονομία διατρέχει τον κίνδυνο να επανέλθει σε ύφεση .

«Οι εξελίξεις αυτό το καλοκαίρι δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη φάση ... οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαροι. Ρισκάρουμε να δούμε την εύθραυστη ανάκαμψη να εκτροχιάζεται. Γι' αυτό πρέπει να δράσουμ
«Οι εξελίξεις αυτό το καλοκαίρι δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη φάση ... οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαροι. Ρισκάρουμε να δούμε την εύθραυστη ανάκαμψη να εκτροχιάζεται. Γι' αυτό πρέπει να δράσουμε τώρα» τόνισε η Λαγκάρντ.

Με συμμετοχή funds από το Κατάρ Συγχωνεύονται Alpha Bank - Eurobank

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2043650

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 14.00.

Συγχωνεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα και Αlpha Bank. Στο σχήμα θα συμμετάσχουν και funds από το Κατάρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 14.00.

Η κατά την Πρεσβεία «ακτινογραφία» του ελληνικού Τύπου

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=304920

    Τις δημοσιογραφικές ανησυχίες της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρονται τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής Πρεσβείας που δημοσιοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα μέσω του wikileaks.
Το πρώτο, με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2006, αποτελεί ένα είδος οδηγού "για την ανάγνωση του ελληνικού Τύπου", το δεύτερο αποτελεί μια αναφορά από εκδήλωση που οργανώθηκε με θέματα τα "free press" έντυπα και το τρίτο σχολιάζει το αφιέρωμα της εκπομπής "Φάκελοι" του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι (τον Οκτώβριο του 2008) για την τότε κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Γεωργίας και για τις θέσεις των ΗΠΑ.

H συμβολή των νησιών του Ιονίου Πελάγους για την ΑΟΖ


 

Του Ν.Λυγερού

Το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι τοπικό και πρέπει να το εξετάζουμε ολικά και σφαιρικά, ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μερικών. Η θέσπιση της ΑΟΖ δεν αφορά αποκλειστικά το Αιγαίο Πέλαγος βέβαια, αλλά και το Ιόνιο Πέλαγος, δίχως να ξεχάσουμε και το Λιβυκό. Με άλλα λόγια, η μελέτη της ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να γίνει από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε εκεί που υπάρχουν δυσκολίες να στηριζόμαστε σε δεδομένα, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί. Το γενικό πλαίσιο είναι πάντα το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο ισχύει από το 1982. Αλλά στο Ιόνιο Πέλαγος υπάρχει και προηγούμενη συμφωνία με την Ιταλία, η οποία υπογράφτηκε το 1977 και χρησιμοποιεί για τον καθορισμό των συνοριακών σημείων τους μέγιστους κύκλους, δηλαδή την έννοια της μέσης γραμμής που υποστηρίζουν και τα διαγράμματα Voronoi. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο μπορούμε να αναδείξουμε και τη συμβολή των νησιών εκτός βέβαια από την ίδια την Κέρκυρα, διότι για τις ακραίες περιπτώσεις θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το ανάλογο ακόμα και με μικρά νησιά. Έτσι τα νησιά Οθωνοί, Μαθράκι και Ερικούσσα δεν έχουν απλώς μια συμβολική ύπαρξη, αφού τα σημεία της συμφωνίας με την Ιταλία τα προσμετρούν, όπως το αποδεικνύει ο χάρτης πάνω στο οποίο βρίσκονται και τα σημεία της συμφωνίας, αλλά και η θεωρητική διαχωριστική γραμμή των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Αλβανίας. Βλέπουμε επιπλέον ότι για να γίνει μια αποτελεσματική συμφωνία όσο αφορά στην ΑΟΖ θα πρέπει ν' αγγίξουμε και το τριπλό σημείο επαφής, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο ενός κύκλου ακτίνας 40,6km, ο οποίος αγγίζει την Αλβανία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο στο Ιόνιο Πέλαγος είναι το σωστό και αρκεί να μετατραπεί σε πεδίο δράσης με τις διακρατικές συμφωνίες με διμερείς σχέσεις. Έτσι αυτή η κατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την υπόθεση της Γαύδου με τη Λιβύη και για την υπόθεση του Καστελλόριζου με την Τουρκία. Ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ δεν φαίνεται πια με αυτή την προσέγγιση αυθαίρετος, όπως μας κατηγορούν. Είναι ένα ενιαίο πλαίσιο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις υπογραφές της Κύπρου με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ.

Ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τον Κόλπο του ΄Αντεν

Σχόλιο από Faceof : Δεν υπήρχε περίπτωση να μου ξεφύγει αυτή η είδηση .....από εχθές την είχα μαρκάρει ....αλλά παρασκευή βράδυ ,τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.....
Αυτό που συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν είναι ένα πολύ παλιό θέμα , απλά τελευταία με κάποιους σεισμούς κάτι οι πειρατές και οι καθεστωτικές ειδήσεις από την χαβούζα του MIND CONTROL τηλεόραση , βάλτε και τον τεράστιο στόλο που μαζεύτηκε εκεί (η Ελλάδα συμμετέχει με την φρεγάτα Λήμνος), δεν είναι δυνατόν , έτσι δεν είναι ???
Δείτε εδώ:http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/1o.html
Όλα αυτά για μερικούς άπλυτους και με φουσκωτά η παλιές βάρκες ψαράδων!!!!
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: RIA Novosti

ΑΝΗΣΥΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΝΙΓΗΡΙΑ. Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ, Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΟ ΣΑΧΕΛ ΚΑΙ ΑΛ ΣΑΜΠΑΜΠ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.

Αρχαιολογικοί χώροι στα κατεχόμενα χρησιμοποιούνται για φεστιβάλ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πολιτιστική κληρονομιά και αυτή των Τουρανικών φυλών!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
BELLA PAIS Αρχαιολογικοί χώροι στα κατεχόμενα χρησιμοποιούνται για φεστιβάλΗ αρχαία Σαλαμίνα και το Αββαείο του Μπέλλα Πάις έχουν καταστεί κέντρο φεστιβαλικών εκδηλώσεων από το παράνομο καθεστώς, το οποίο θέλει να προσελκύσει τουρισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ DAVUTOĞLU

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μπρε Αχμέτ ......σε ποιον πλανήτη ζεις εσύ???? Εδώ ο Κοσανέρ σας έχει κάνει ξεφτίλα και εσείς ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι πόσο φούσκα είστε???
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα σε ποιο επίπεδο θα είναι η συμμετοχή της Τουρκίας στην διάσκεψη του Παρισιού για την Λιβύη 


Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από έγκριση των μέτρων Προχωρούμε στη διαμόρφωση δεύτερου πακέτου μέτρων δήλωσε ο Στέφανος Στέφανου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από έγκριση των μέτρων


Την ικανοποίησή της για την έγκριση του πρώτου πακέτου οικονομικών μέτρων που πρότεινε, έστω και με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει σε αυτό, εκφράζει η Κυβέρνηση.

Λιβύη: Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε εκ νέου τη Σύρτη

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Λιβύη: Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε εκ νέου τη Σύρτη
Το ΝΑΤΟ διατήρησε την άσκηση πιέσεων στις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζοντας 15 οχήματα και άλλους 4 στόχους το τελευταίο 24ωρο στη Σύρτη, γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη, ο οποίος διαφεύγει, ανακοίνωσε σήμερα η Βορειοατλαντική Συμμαχία. Υπόνοιες ότι ο Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία. Την ίδια στιγμή, ηρεμία επικρατεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη. Οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης.

«Προστατεύστε την πολιτιστική κληρονομιά σας» Προειδοποίηση για λεηλασίες αρχαιολογικών θησαυρών εξέδωσε η UNESCO

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μάλιστα , τι σχέση έχουν οι σύγχρονοι Λίβυοι με την τελευταία Ελληνίδα Βασίλισσα/Φαραώ Κλεοπάτρα , ακόμα και με τον Αντώνιο ώστε αυτά τα μνημεία να θεωρούνται πολιτιστική τους κληρονομιά???? 
Ούτε καν οι σύγχρονοι Αιγύπτιοι δεν έχουν σχέση ούτε καν στο ελάχιστο ......
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=414074
Έχετε μπλέξει τα μπούτια σας εκεί στην UNESCO.......
Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Politismos/31/77809

Το αρχαίο θέατρο στη Leptis Magna είναι ένα από τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Λιβύης που προστατεύονται από την UNESCO.
Το αρχαίο θέατρο στη Leptis Magna είναι ένα από τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Λιβύης που προστατεύονται από την UNESCO.

Λέει η Τεχεράνη Ιράν: Η Συρία πρέπει να ανταποκριθεί στις διεκδικήσεις του λαού της

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μαχμούντ ......έρχεται και η σειρά σου....μην ανησυχείς....το Ισραήλ κάνει ασκήσεις τώρα ......προετοιμάζεται....
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=141903
Η Συρία πρέπει να ανταποκριθεί στις "νόμιμες διεκδικήσεις του λαού της", δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, προειδοποιώντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει "ένα πολιτικό κενό" στην περίπτωση που πέσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ 'Ασαντ.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, στενός σύμμαχος της Δαμασκού, είχε ήδη καλέσει την Τετάρτη τη συριακή κυβέρνηση να βρει με τους αντιτιθέμενους σε αυτήν "μια λύση που να απέχει από τη βία", η οποία το μόνο που κάνει είναι "να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των σιωνιστών".

"Οι κυβερνήσεις οφείλουν να ανταποκρίνονται στις νόμιμες διεκδικήσεις του λαού τους, είτε στη Συρία, είτε στην Υεμένη, είτε αλλού.

H κατάσταση των ΤΕΔ και η Ελληνική ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Του Κώστα Πικραμένου*
Τις τελευταίες ημέρες (και ενώ κλιμακώνονται οι Τουρκικές πιέσεις για την αναβολή των προγραμματισμένων ερευνών στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ) γινόμαστε μάρτυρες μιας ιστορικά πρωτόγνωρης αποκαθύλωσης της εικόνας και του κύρους των ΤΕΔ έναντι της Τουρκικής κοινής γνώμης.
Προσωπικά θεωρώ ελλάσονος σημασίας τις όποιες αλλαγές διαδικαστικού χαρακτήρα προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν (στρατιωτική παρέλαση 30/9 στη Σμύρνη, θέση Α/ΓΕΕΘΑ στο ΑΣΣ, κλπ) στα πλαίσια συμμόρφωσης με τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Οι σοβαροί Τουρκολόγοι αναμένουμε τις ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές τόσο στο Σύνταγμα (ρόλος και αποστολή των ΤΕΔ) όσο και στο Εσωτερικό Νόμο για το Προσωπικό των ΤΕΔ. Φυσικα δεν πρέπει να μας διαφεύγει η νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης ΑΚP να υποβάλλει όλες τις στρατιωτικές δαπάνες στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τις τελευταίες ημέρες όμως έχουν προκύψει ειδήσεις οι οποίες μας δίνουν (ίσως για πρώτη φορά) «καλή εικόνα» για το ηθικό και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Τουρκικού Στρατού Ξηράς. Η πηγή δε των συγκεκριμένων ειδήσεων είναι ο ίδιος ο τέως Α/ΓΕΕΘΑ Isik Kosaner.

Λιβύη: Ηρεμία μετά τις μεμονωμένες εκρήξεις

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ηρεμία επικρατεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη μετά μια νύχτα όπου σημειώθηκαν μεμονωμένες εκρήξεις και επιθέσεις με αυτόματα όπλα σε διαφορετικές συνοικίες.

Μετά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στη διάρκεια των οποίων οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν πολλές συνοικίες, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις υιοθέτησαν διαφορετική τακτική χτυπώντας σε διαφορετικά σημεία σε μικρές ομάδες.

Ο Καντάφι ίσως πέρασε στην Αλγερία, υποστηρίζουν αντικαθεστωτικοί, καθώς πομπή έξι θωρακισμένων αυτοκινήτων μπήκε στο έδαφος της Αλγερίας από τη Λιβύη, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA, επικαλούμενο πηγή των Λίβυων εξεγερμένων. 


Πηγή:www.capital.gr

«Λαχανιασμένοι» οι τραπεζίτες τρέχουν τώρα για συγχωνεύσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Συνεχείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες, με τους τραπεζίτες να προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να πετύχουν την δημιουργία νέων σχημάτων μέσω συγχωνεύσεων και συνεργασιών. Και αυτό γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο στα τραπεζικά τους ιδρύματα, αν τελικά υπαχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που σημαίνει και την κρατικοποίηση των τραπεζών.

«Κύμα» λιτότητας σαρώνει την Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η κυνική ομολογία Βενιζέλου στην Βουλή ότι ίσως και το 2012 θα είναι υφεσιακό και ότι η χώρα μπορεί και να μην πιάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους επιβεβαιώνουν την πιθανότητα νέων μέτρων.

Στη Μέση της Ανατολής,της Μαρίας Χρυσάνθου

Σχόλιο από Faceof : Το πρόβλημα για όσους δεν μπορούν να το καταλάβουν η ίσως καλύτερα δεν θέλουν να το καταλάβουν είναι το Ισλάμ ως σύστημα ως θρησκεία........ Το Ισλάμ δεν έχει μόνο θρησκευτική η κοινωνική αλλά και πολιτική υπόσταση όπως και οι άλλες 2 αδελφές του θρησκείες , ο Ιουδαιοχριστιανισμός όπως και ο Ιουδαισμός....έχουν αιματοκυλήσει τον άμοιρο πλανήτη βασιζόμενοι στις δογματικές ηλιθιότητες κάποιων κατεστραμμένων και διανοητικά διαταραγμένων υπανθρώπων που αυτοανακηρύχτηκαν προφήτες ......δυστυχώς όμως η πραγματικότητα απέδειξε ότι τουλάχιστον το 60%  των ανθρώπων είναι τουλάχιστον ηλίθιοι (το ποσοστό ίσως σήμερα να είναι μεγαλύτερο του 60%....)........και τους ακολούθησαν ..... 
Σταματάω εδώ γιατί άμα θα συνεχίσω ........σίγουρα θα ξεφύγω και δεν θέλω.....δεν θέλετε....να ακούσετε τις αλήθειες......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Συζήτηση για το εδαφικό χωρίς χάρτες

Σχόλιο ιστολογίου μας :  ......τάχουμε ξαναπεί ....για του λόγου του....
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Το εδαφικό άρχισαν να συζητούν ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς 'Ερογλου.

¨ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ; ¨

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τελικά Στρατηγέ μου .........ένα τεράστιο μπουρδέλο είσαστε .....και έχουμε τους δικούς μας και σας κάνουν τεμενάδες.......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ταράφ 27-8-2011

Τι να την κάνω τέτοια πατρίδα ;
 Η Ραζιγιέ Ντεμιρτζί που έχασε τον γιο της από νάρκη στην Τσουκούρτζα, μετά την ομολογία του Ισίκ Κοσανέρ πως ¨Τοποθετήσαμε ανεξέλεγκτα νάρκες¨ εξεγείρεται λέγοντας : ¨Τι να την κάνω τέτοια πατρίδα ;¨
 Τα ηχητικά που διέρρευσαν και λέγεται ότι ανήκουν στον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ, προκάλεσαν ταραχή στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών. 

"Σπαζοκεφαλιά" το θέμα των εγγυήσεων για την Ευρωζώνη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εμείς να δεις πως σπάμε το κεφάλι πως θα ξεμπερδέψουμε με όλους αυτούς τους άχρηστους και επικίνδυνους, ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής των εκπροσώπων υπουργών Οικονομικών...  
Σπαζοκεφαλιά το θέμα των εγγυήσεων για την Ευρωζώνη
της ευρωζώνης για το κρίσιμο θέμα των εγγυήσεων, που επισήμως ζητά η Φινλανδία (και ανεπισήμως σειρά χωρών) από την Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα.






Έτσι ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων θα συνεχισθεί τη Δευτέρα. Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπεί ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Ζανιάς.

Το Wikileaks εκθέτει τον Γ.Παπανδρέου για το χρέος - Οι Αμερικανοί θέλουν εκλογές!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ξέραμε τα παιδιά του σωλήνα ...τώρα έχουμε την απόδειξη μπροστά στα μάτια μας .....ΝΑΙ υπάρχουν και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/69009.html

image

Υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο εμφανιζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου, πολύ προτού γίνει πρωθυπουργός.

Εκθέτουν τη χώρα και με τα μυστικά κονδύλια

Σχόλιο ιστολογίου μας : Βέβαια ......θα πρέπει να κόψουν τα μυστικά κονδύλια για να μπορέσουν να κρατήσουν τις ΜΙΖΕΣ!!!!
Απλά και καθαρά πράγματα......
Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/889/ent.12889.asp

Της Σοφίας Βούλτεψη
Όταν κυβερνάς μια χώρα με 16.000 χλμ ακτογραμμής και παγκοσμίως πανίσχυρη ναυτιλία και θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είσαι επικίνδυνος.

Επίθεση στον Γ.Μπουτάρη μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας του!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Και πολύ άργησε.....διαβάστε το μήνυμα ο hacker και θα καταλάβετε...
Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/

giannisboutaris Επίθεση στον Γ.Μπουτάρη μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας του!Επίθεση τύπου XSS διενήργησε ο hacker 31337.Grey_hat εναντίον της ιστοσελίδας της εταιρείας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη.Στο στόχαστρο του hacker, τέθηκε αυτή την φορά η ιστοσελίδα της γνωστής εταιρείας οίνου, με έντονη εξαγωγική δράση στο εξωτερικό, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε άγνωστος προς την e-mail επικοινωνίας του SecNews. Η επίθεση του hacker αποσκοπούσε σε απλή ανάρτηση μηνύματος σε συγκεκριμένη περιοχή της ιστοσελίδας ενώ πιο συγκεκριμένα <…>

Νordea Bank: Οι αγορές αμφιβάλλουν αν θα υπάρξει νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - Τα ελληνικά ομόλογα τιμωρούνται...

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

   (upd)Την πεποίθηση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας κινδυνεύει να "τιναχτεί στον αέρα", μετά τις απαιτήσεις της Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων εκφράζει η Nordea Bank, η οποία ωστόσο δεν είναι η μόνη σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανησυχιών για τις διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα των ελληνικών εγγυήσεων.
"Με τις απαιτήσεις για την παροχή εγγυήσεων, ως αντάλλαγμα για τη νέα δανειοδότηση προς την Ελλάδα, ο κίνδυνος για την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά", δηλώνει ο Niels From, επικεφαλής αναλυτής της Nordea Bank στην Κοπεγχάγη.
"Οι αγορές τώρα αμφιβάλλουν αν τελικά θα υπάρξει νέο πακέτο διάσωσης και τα ελληνικά ομόλογα τιμωρούνται...", προσθέτει.
"Από τώρα και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ευρωζώνη στο σύνολό της να βρεθεί αντιμέτωπη με μια, αν όχι περισσότερες, κρίση υπαρξιακής φύσεως", προβλέπει ο Stephen Gallo, της Schneider Foreign Exchange στο Λονδίνο.

Το Μνημόνιο είναι προμελετημένη εισβολή και κατάληψη της Ελλάδας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πολλές αλήθειες.......
Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/27/119216/


Η προπαγάνδα των ΜΜΕ προσπαθεί τόσους μήνες να μας πείσει για την «σκληρή» Α. Μέρκελ που επειδή είναι «άσχετη» και «επιπόλαιη» καταστρέφει την Ευρώπη, ενώ επειδή επιπλέον τρέφει και ανθελληνικά αισθήματά, σπρώχει την Ελλάδα στην καταστροφή.

Μεσοπρόθεσμο και Κ.Ι.Σ.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εφόσον θέλουν να είναι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να φορολογούνται κανονικά και ειδικά μετά από τόσα χρόνια που όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει σε αυτόν τον τόπο αλλά τουναντίον έχουν καταληστεύσει  τους πάντες .....και να προσέχετε για τις γούνες φυλάμε πολλά ράμματα ώστε να αποδείξουμε ότι δεν ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΤΣΕΣ .....ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ???
Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/

Το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε ο GAP, μιλάει για την σύσταση Α.Ε. - Tαμείο αξιοποίησης περιουσίας του δημοσίου, δηλαδή των ΝΠΔΔ (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου)... ΝΠΔΔ όμως είναι και το Κ.Ι.Σ. (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο...

  

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ₪₪₪₪₪

"Συνεταιράκια" Γερμανοί-Τούρκοι.Πουλάνε υποβρύχια στην Ινδονησία κι εμείς...κοιμόμαστε.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Κανονικά θα έπρεπε να φτιάχναμε δικά μας και όχι να χρυσοπληρώνουμε τις παλιατζούρες των Γερμανών και των Γάλλων και των παπαγάλων.....
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Δύο υποβρύχια τύπου 209 προσπαθούν να πουλήσουν οι Τούρκοι,μαζι με τους Γερμανούς της HDW στην Ινδονησία,έναντι του ποσού του 1 δις δολάρια. Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί ως γνωστόν η HDW μας έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα με τα δικά μας υποβρύχια και με απλά λόγια μας τα έχει παρει πάρα πολύ χοντρά.

Γιατί πήγε σε F-16 και πεζοναύτες ο Α/ΓΕΕΘΑ. Καθόλου τυχαίες επισκέψεις!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Όχι ο Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι.Γιάγκος δεν πήγε τυχαία στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και στην 111 Πτέρυγα Μάχης στο Βόλο. Ούτε τυχαία ήταν η ενημέρωση επί επιχειρησιακών θεμάτων “και η παροχή οδηγιών-κατευθύνσεων στο πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας”

Συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τις περισσότερες φορές είμαστε αχάριστοι και δεν αναγνωρίζουμε το αθόρυβο έργο που προσφέρουν κάποιοι συνάνθρωποι μας .......και παρόλα αυτά που προσφέρουν κάθονται και δέχονται την μια προσβολή πίσω από την άλλη.... 
Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος διέταξε στις 24 Αυγούστου την εφαρμογή του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν περιοχές του Νομού Έβρου, στο πλαίσιο του οποίου διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις προσωπικό και μέσα.

Νταβούτογλου: Επιμένουμε στην αλλαγή της Ιστορίας των Βαλκανίων

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτά λες και στον Γιωργάκη και κοιμάται ήσυχος το βράδυ????
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_8725.html#more


Αύγουστος 27, 2011.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκεπτόμενος την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, εξέφρασε τις απόψεις του για τη συζήτηση της αλλαγής της ιστορίας που πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Παιδείας προς την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.

Πυρκαγιές στη Βόρειο Ήπειρο - ενδείξεις για εμπρησμούς με εθνικιστικά κίνητρα

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_27.html
Κάηκαν χιλιάδες ελαιόδεντρα. 
Γράψη 26/08/2011
Στις 28 Αυγούστου 2010, ο «Βορειοηπειρώτης» είχε γράψει για το «Βορειοηπειρωτικό γκρι τοπίο από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές». Ακριβώς ένα χρόνο μετά, το τοπίο αυτό έγινε μαύρο…

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα προηγούμενα χρόνια, τις φωτιές τις έβαζαν οι βοσκοί στα βουνά, για να κάψουν τα λιβάδια. Η αλβανική πυροσβεστική με τα λίγα οχήματα που διαθέτει το μόνο που έκανε ήταν ..
..να περιμένει τη φωτιά να σβήσει μόνη της ή όταν κινδύνευε κάποια κατοικημένη περιοχή, στήνονταν έξω από τα χωριά και προσπαθούσαν να τη σβήσουν με τη συμβολή των κατοίκων.

Ένταση στον Άγιο Δομέτιο της Κύπρου με Τούρκους εποίκους

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μου ήρθε μια ιδέα ....να δώσουμε στους Κύπριους τον GAP και εμείς να πάρουμε τον Χριστόφια .........χμμμ ...αυτό ξεπερνά τα όρια της φαντασίας ...αυτό είναι ταινία τρόμου!!!
Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Με αυτούς θέλει ο εθνομηδενιστής Χριστόφιας να βρει «λύση»... Οι Τούρκοι (και εδώ μιλάμε και για Τουρκοκύπριους και για εποίκους), δημιούργησαν χθες για άλλη μια φορά πρόβλημα, αυτή τη φορά στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου. Συγκεκριμένα, 18 λεωφορεία με Τούρκους, επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές για να μεταβούν στο Χαλά Σουλτάν Τεκέ (φωτογραφία) στη Λάρνακα, για «προσκύνημα». Είχαν όμως δεσμευτεί στα ΗΕ, ότι ανάμεσά τους δεν θα υπήρχαν έποικοι.
Φυσικά, δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους... Από τους οκτακόσιους επιβαίνοντες, περισσότεροι από τους μισούς ήταν έποικοι. Επίσης, τα 17 από τα 18 πούλμαν, δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες και ήταν ανασφάλιστα. Όπως ήταν φυσικό, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές. Οι έποικοι εξαγριώθηκαν από την αυτονόητη απαγόρευση και έκλεισαν το δρόμο από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα, βάζοντας κάθετα στο δρόμο ένα λεωφορείο, ώστε να μη μπορεί κανείς να τους στείλει πίσω και επέμεναν να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στη Λάρνακα.

Αλλοδαποί αποπειράθηκαν να φύγουν από την Ελλάδα και φυσικά εμποδίστηκαν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εμ....να μην χάσουμε τα τομάρια....τους...
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Επτά αλλοδαποί εκ των οποίων πέντε άνδρες και δύο γυναίκες υπήκοοι μη ευρωπαϊκών χωρών αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν αεροπορικών με προορισμό την Ρώμη  χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Και τα επτά άτομα συνελήφθηκαν από την Αστυνομία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και για παράνομη διαμονή στη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΟΥΡΚΙΑ Ομολογία του πρώην επιτελάρχη για την Βαριοπούλα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63335106

  Για προδότες στο τουρκικό στράτευμα που συνωμοτούσαν κατά της νόμιμης πολιτικής ηγεσίας της χώρας κάνει λόγο ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ, αποκαλύπτοντας τη συμμετοχή του Στρατού στα σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης (σχέδιο Βαριοπούλα).

Ομολογία του πρώην επιτελάρχη για την Βαριοπούλα

Παρεμβάσεις: Η Fed είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας - Λιγότερες δανειοδοτήσεις στην Ευρωζώνη Τα χρηματιστήρια προσβλέπουν στους κεντρικούς τραπεζίτες

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2043400

Η μάχη των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη, να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους, μέσω δραστικών περικοπών και αύξησης φόρων, βάζει φρένο στη διαδικασία της ανάκαμψης, επαναφέροντας στο προσκήνιο ακόμη και σενάρια μίας νέας παγκόσμιας ύφεσης.
Μπεν Μπερνάνκι: «Η οικονομική ανάρρωση θα πάρει καιρό, όμως δεν θα αφήσει πίσω της βαθιές πληγές».
Με τις κυβερνήσεις να εστιάζουν την προσοχή τους στη μείωση των φουσκωμένων ελλειμμάτων, οι ελπίδες για ενίσχυση της ανάπτυξης στηρίζονται πλέον στις κεντρικές τράπεζες.
Χθες, έχοντας στραμμένα πάνω του τα βλέμματα των διεθνών αγορών, ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης, Μπεν Μπερνάνκι, υπογράμμισε ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αποφεύγοντας, ωστόσο, να κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα, πόσο μάλλον σε έναν τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.
Ζήτησε δε δράση και από το Κογκρέσο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στη δυνατότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν από την πλευρά τους τη δική τους κρίση χρέους.
Η πρώτη αντίδραση της Wall Street ήταν μουδιασμένη, με τους δείκτες να κινούνται αρχικά σε αρνητικό έδαφος. Η εικόνα, όμως, άλλαξε γρήγορα, με τους επενδυτές να εστιάζουν σε σημεία της ομιλίας του, που άφηναν ανοιχτό το παράθυρο για μελλοντική δράση.

Εγγύηση τα ασημικά θέλουν τώρα οι Φινλανδοί

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=304616

    Οι ντρίμπλες και τα σκληρά τάκλιν συνεχίστηκαν και χθες στις συζητήσεις των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης για το φλέγον ζήτημα των ελληνικών εγγυήσεων προς τη Φινλανδία.
Αξιωματούχος της φινλανδικής κυβέρνησης τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι η συζήτηση εστιάζει πλέον στη χρησιμοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγυήσεων, πριν αυτά τεθούν προς πώληση. Ο Φινλανδός αξιωματούχος είπε χαρακτηριστικά στο «Reuters»: «Δεν μπορείς να πουλήσεις όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου αμέσως, η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει χρόνια. Η πρότασή μας είναι να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και, πριν από την πώλησή τους, να χρησιμοποιηθούν ως εγγυήσεις».
Απαντώντας σε δημοσίευμα ευρωπαϊκής ιστοσελίδας, ότι η Φινλανδία παραιτείτο των αξιώσεών της λόγω της ισχυρής πίεσης της Γερμανίας, έτερος αξιωματούχος της φινλανδικής κυβέρνησης διεμήνυσε ότι οι εγγυήσεις παραμένουν «απόλυτη προϋπόθεση» για τη συμμετοχή της χώρας του στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού στο "Market Live SBC"