Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από έγκριση των μέτρων Προχωρούμε στη διαμόρφωση δεύτερου πακέτου μέτρων δήλωσε ο Στέφανος Στέφανου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από έγκριση των μέτρων


Την ικανοποίησή της για την έγκριση του πρώτου πακέτου οικονομικών μέτρων που πρότεινε, έστω και με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει σε αυτό, εκφράζει η Κυβέρνηση.


Αυτό αναφέρει σε σημερινή, γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση εκφράζει επίσης την ικανοποίησή της γιατί τελικά επικράτησε η σύνεση και η συναίνεση, παρά τις πολλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που προηγήθηκαν».

«Η Κυβέρνηση πάντοτε υπογράμμιζε τη μεγάλη σημασία της ύπαρξης κοινωνικού διαλόγου για τη διαμόρφωση του πακέτου οικονομικών μέτρων. Ο κοινωνικός διάλογος είναι παράγοντας σταθερότητας αλλά και δείχτης υπευθυνότητας. Διαχρονικά δε έχει αποδειχθεί παράγοντας κοινωνικής σταθερότητας και ειρήνης, αλλά και ανάπτυξης και προόδου. Η συναίνεση επιτρέπει την υλοποίηση μέτρων για επίλυση συσσωρευμένων για δεκαετίες διαρθρωτικών προβλημάτων, χωρίς κοινωνικές εντάσεις και αναταραχές που προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα στην οικονομία», αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα προχωρεί στη διαμόρφωση δεύτερου πακέτου οικονομικών μέτρων. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «για το περίγραμμα αυτού του πακέτου έχουν ενημερωθεί η Βουλή, τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και η κοινή γνώμη από τον Υπουργό Οικονομικών».

Δηλώνει ακόμη πως για την τελική διαμόρφωση του δεύτερου πακέτου μέτρων, η Κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια οδό του διαλόγου και της διαβούλευσης. «Ο διάλογος θα συνεχιστεί τόσο με τα κόμματα όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την εξεύρεση συναινέσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και σε αυτή την προσπάθεια θα βρούμε την απαραίτητη ανταπόκριση και όλες οι πλευρές θα λειτουργήσουν με σύνεση και δημιουργικό πνεύμα και σύντομα να μπορούμε να παρουσιάσουμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων το δεύτερο πακέτο προς έγκριση. Έτσι, τα μηνύματα που θα σταλούν στις διεθνείς αγορές θα είναι ισχυρά και πειστικά», προσθέτει.

Ο κ. Στεφάνου επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Κυβέρνησης «για συνέχιση της συγκροτημένης προσπάθειας για εξορθολογισμό της κυπριακής οικονομίας και για επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Με την επιτυχία αυτής της προσπάθειας κερδισμένοι θα είναι όλοι και πάνω απ’ όλα η Κύπρος μας», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου