Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η καρδιά της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: ''Θα κάνουμε τα πάντα να μείνουμε στο ευρώ''

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καθίσαμε και παρακολουθήσαμε την ομιλία .....κοιμηθήκαμε , ειλικρινά θεωρούμε τυχερούς αυτούς που μόνο θα την διαβάσουν .....στα πεταχτά......δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη ......σας διαβεβαιώνουμε......τα συμπεράσματα δικά σας....
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95243&catid=9



- Διαβάστε όλη την ομιλία ενώ διαδηλωτές πολιορκούσαν το Βελλίδειο
- ''Θα σεβαστούμε όλες μας τις υποχρεώσεις''
- ''Ανακοινώνω έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης
- ''Ζητώ από τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν τους φόρους τους''
- Τι ανακοίνωσε για τους ανέργους ο Πρωθυπουργός

MEΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΒΡΑΔΥ/10-9-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Ο ΟΜΠΑΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ 9/11.
*ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΣΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.
*ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ PKK.
*ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Διάγγελμα Νετανιάχου με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, θα απευθύνει μέσα στις επόμενες ώρες τηλεοπτικό διάγγελμα, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, μετά και την επίθεση που δέχθηκε η ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο.
Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Russia Today». Στο Ισραήλ οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας και ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην μεθόριο με την Αίγυπτο και γύρω από την Γάζα.

Το ΔΝΤ αναγνωρίζει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο ως κυβέρνηση της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/09/2011_405710


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνωρίζει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ως τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας αυτής, δήλωσε σήμερα στη Μασσαλία η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ÇİÇEK ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ανεύθυνες οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών

Δήλωση του Ρώσου υπ. Οικονομικών Ρωσική επιβεβαίωση για αίτημα δανείου προς Κύπρο Με επιτόκιο 4,5%

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ρωσική επιβεβαίωση για αίτημα δανείου προς Κύπρο


Σε επιβεβαίωση της είδησης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση δανείου στην Κύπρο,προέβει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κουντρίν, με δήλωσή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Υεμένη: Στρατηγική Ζιντζιμπάρ στον έλεγχο της κυβέρνησης

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Υεμένη: Στρατηγική Ζιντζιμπάρ στον έλεγχο της κυβέρνησης
Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης απελευθέρωσαν τις τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, Ζιντζιμπάρ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνήτη της επαρχίας αυτής, Σάλεχ Χουσέιν αλ-Ζοάρι, που μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο της Υεμένης 'Saba'.

Στην Τρίπολη ο Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....δηλαδής ....η Τρίπολη δεν είναι ακόμα στα χέρια σας???
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Η πρώτη επίσκεψη του προέδρου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη λιβυκή πρωτεύουσα

Μέρες Γιομ Κιπούρ ξαναζεί το Ισραήλ;

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

-Η Εισβολή Αιγυπτίων διαδηλωτών στην Ισραηλινή πρεσβεία του Καΐρου θα έχει και συνέχεια στις Ισραηλινές Πρεσβείες σε Τουρκία και Iορδανία υποστηρίζει το Ιρανικό Πρακτορείο ειδήσεων Fars
σε δημοσίευμα του καθώς η μουσουλμανική νεολαία επιδιώκει την αποχώρηση των Ισραηλινών από τις "περιοχές των συγκρούσεων".

Τρομακτικά σενάρια για την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/international/417724

Η στρατιωτική πηγή πληροφοριών του Ισράηλ DEBKAfiles προβαίνει σε μια ανάλυση σοκ της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις σχεσεις Τουρκίας - Ισραήλ.
Η ανάλυση φέρει τον τίτλο "Έρχεται πόλεμος. Η Τουρκία, χειρότερη από το Ιράν".

Lagarde: Διαψεύδει τα περί "μαύρης τρύπας" €200 δισ. στις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde αρνήθηκε σήμερα ότι το ΔΝΤ είπε ποτέ ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται 200 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια έναντι μελλοντικών δυνητικών ζημιών που συνδέονται με την εμβάθυνση της κρίσης στην Ευρώπη, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

"Αυτό δεν είναι ένα stress test για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που διενήργησε το ΔΝΤ, ούτε είναι τα 200 δισ. ευρώ οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες για τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα", δήλωσε η Lagarde μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της G8 στη Μασσαλία.

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το ΔΝΤ στην έκθεση του για την Παγκόσμια Χρηματοοικονομική Σταθερότητα θα ανακοίνωνε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωπες με κεφαλαιακές ελλείψεις έως 200 δισ. ευρώ λόγω των δυνητικών ζημιών από την έκθεση τους σε ευρωπαϊκά κυβερνητικά ομόλογα.

Ωστόσο η Lagarde δήλωσε ότι οι αναφορές αυτές είναι εσφαλμένες. Όπως διευκρίνισε το ΔΝΤ συνεχίζει τις συνομιλίες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί ώστε να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι στις τράπεζες.

Όταν το ΔΝΤ δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση του στα τέλη του Σεπτεμβρίου "θα αναφέρει σαφώς για το τι μιλάμε", δήλωσε η Lagarde.



Πηγή:www.capital.gr

Στους Γερμανούς παραδίδει ο Γιώργος ΚΑΙ την Εθνική

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η Εθνική ψάχνει τον τρόπο να απαντήσει στην συγχώνευση της Alpha-Eurobank, η οποία και δημιουργεί «θέμα» για την δεσπόζουσα θέση που έχει συνηθίσει να έχει στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.

Spiegel: Σενάριο πτώχευσης της Ελλάδας επεξεργάζεται ο Σόιμπλε

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....μαστίγιο....
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=91635&catID=14


Δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναφέρει ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο "επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή".

Ουδείς εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σχολίασε μέχρι στιγμής το δημοσίευμα.

Σύμφωνα πάντοτε με το Spiegel, εξετάζονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού αμφοτέρων στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που συνδυάζεται με την αναγκαιότητα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

Ήδη χθες και το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε σε δημοσίευμα του ότι το Βερολίνο επεξεργάζεται «σχέδιο Β» για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση κηρύξει στάση πληρωμών.

Μέρκελ: Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τους Έλληνες

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......καρότο.....
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/
Έκκληση προς τους συμπατριώτες της να είναι υπομονετικοί με την Ελλάδα απηύθυνε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Τagesspiegel am Sonntag».

Ισραήλ-Αίγυπτος προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8184

Ο υπ' αριθμόν δυο της ισραηλινής πρεσβείας στην Αίγυπτο θα παραμείνει στο Κάιρο παρά τη βίαιη επίθεση εναντίον της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε ότι απεφεύχθη μια "καταστροφή".

   

Οι Σέρβοι στήνουν νέα οδοφράγματα

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Νέα ένταση εκδηλώνεται στο βόρειο Κόσοβο, όπου οι Σέρβοι ενισχύουν τα οδοφράγματα στις οδικές αρτηρίες, που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία.

Ισραήλ: « Πιστωτική Φούσκα η Τουρκική Οικονομία- σαν της Ελλάδας και της Πορτογαλίας»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_3577.html#more

Σεπτέμβριος 10, 2011.
Πηγές της Ουάσιγκτον αλλά και πηγές από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προειδοποιούν ότι η ανεξέλεγκτη βεντέτα Ερντογάν-υπουργού Εξωτερικών εναντίον του Ισραήλ θα μπορούσε να  γίνει μπούμερανγκ εναντίον τους.

Αμερικανική επίσημη πηγή αναφέρει ως ‘μπλόφα’ την προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιαστεί ως κορυφαία δύναμη στη Μέση Ανατολή μέσω της οικονομικής και διπλωματικής επιρροής της,  στις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου, δημιουργώντας συγχρόνως οργή κατά του Ισραήλ.

Εκτός ΕΕ τα υπερχρεωμένα κράτη

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Γερμανίας (CSU) θέλει να απειληθούν οι υπερχρεωμένες χώρες με αποπομπή από την ευρωζώνη

Σύμφωνα με έγγραφο για την πολιτική του κόμματος που έχει στη διάθεσή του το Ρόιτερς, και το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τα μέλη του κόμματος, το CSU, δείχνει την πόρτα εξόδου από την ΕΕ στα υπερχρεωμένα κράτη.

Αραβικός Σύνδεσμος: Συμφωνία προώθησης μεταρρυθμίσεων στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2053144

«Εχει ήδη εξευρεθεί συμφωνία, ώστε να προχωρήσουν στη Συρία μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι που επέστρεψε ήδη στο Κάιρο μετά από την επίσκεψή του στη Δαμασκό και τις συνομιλίες του με το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.
«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία για συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις (στη Συρία), σχετικά με τις οποίες θα έχουμε διαβουλεύσεις -μεθαύριο Δευτέρα στο Κάιρο- στους κόλπους του Αραβικού Συνδέσμου», ανέφερε ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου.

Δεσμεύσεις της G8 για βοήθεια προς Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο και Ιορδανία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308790

    Οι ισχυρές οικονομίες της G8 δεσμεύτηκαν σήμερα να διπλασιάσουν τη βοήθειά τους προς τις χώρες της «Αραβικής Ανοιξης», η οποία μπορεί να φθάσει περίπου τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε στη Μασαλία ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν.
Ο Γάλλος υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου της G8, τόνισε ότι οι διεθνείς οικονομικοί θεσμοί δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν τη βοήθειά τους στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια. Επεσήμανε, επίσης, ότι και η διμερής βοήθεια των χωρών της G8 αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει από τα 20 δισ. σε περίπου 40 δισ. δολάρια προς την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Μαρόκο και την Ιορδανία, στο πλαίσιο της Συνεργασίας της Ντοβίλ.

Η αποτελεσματικότητα της αφαιρετικότητας στη στρατηγική

Του Ν.Λυγερού

Η απλοϊκή προσέγγιση της στρατηγικής είναι το παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι ότι το παράδειγμα δεν αποδεικνύει τίποτα. Όμως η επιρροή του δίνει το πρόσχημα στην έμφαση της εμπειρίας, δίχως να διευκρινίζει ότι η τελευταία είναι μια σειρά από λάθη που κατανοήθηκαν μόνο εκ των υστέρων. Αν η στρατηγική βασιζόταν μόνο πάνω σ’ αυτό το στοιχείο, θα είχε μόνο τη γνώση ήττας μέσω της ήττας της γνώσης. Διότι κανένα παράδειγμα ή πείραμα δεν οδηγεί στη θεωρία. Και ο λόγος είναι απλός: η κατανόηση δεν είναι επινόηση. Τα νοητικά σχήματα της στρατηγικής δεν είναι μόνο και μόνο μια συλλογή γεγονότων. Αλλιώς θα ήταν μόνο φαινομενολογική στην ερμηνευτική της. Η θεώρηση δίχως θεωρία δεν είναι παρά θέαμα, ένας αυτοσχεδιασμός δίχως σενάριο. Δίχως τα θεμέλια της αφαιρετικότητας, θα ήταν μια τεχνική και όχι μια τέχνη, διότι η συνταγή δεν κάνει τη μαγειρική. Οι μάχες και οι πόλεμοι είναι υλοποιήσεις στρατηγικών και όχι στρατηγικής. Η εφαρμογή δεν είναι παρά ένα προβολικό σύστημα και κατά συνέπεια εκφυλίζει αναπόφευκτα μερικά νοητικά σχήματα που δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο μέσω της αφαιρετικότητας. Πιο συγκεκριμένα, τα πιο βαθιά νοητικά σχήματα δεν υπάρχουν εκτός νοόσφαιρας. Δεν υπάρχει δια – δομική πρόσβαση. Το πλαίσιο δεν είναι πεδίο δράσης. Κι η δράση είναι μόνο ένα μέρος της σκέψης. Αλλιώς θα υπήρχε ένας ισομορφισμός μεταξύ στρατηγικής και τακτικής.

Λοιπόν, απλά τα πράγματα: ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μας ήρθε εχθές από τον φίλο filologos10, αλλά προτιμήσαμε να το σηκώσουμε την κατάλληλη στιγμή........
Μια ένσταση μόνο , μην μπερδεύετε τους κατευθυνόμενους (NWO) αναρχοαριστερούς εθνομηδενιστές "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ " ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .......ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Οι δικαιολογίες τελείωσαν! Μια ζωή γκρίνιαζες γιατί δε σε εξέφραζαν τα κόμματα. Όταν επιτέλους βγήκαν στις πλατείες κάποιοι ακομμάτιστοι με την ονομασία “ Αγανακτισμένοι” σου φάνηκαν άπλυτοι. Σου φάνηκε και λίγο ότι βγήκαν για να πιουν μπύρες και να βρουν γκόμενα. Ή σε χάλασε που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Είπες ότι δε μπορούν να πετύχουν τίποτα.

Εκρηκτικό το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ήταν στραβό το κλήμα ........η στραβά ψωλοαρμενίζουμε ??
Η νεκροψία θα δείξει.........GAP , GAP , GAP........αχχ......
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, χωρίς την παρουσία, για πρώτη χρονιά, του πρωθυπουργού.

"Σχέδιο Β'" με επιτάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις αν πτωχεύσει η χώρα...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
“Σχέδιο B’” με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους, πρόκειται να ενεργοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, σε περίπτωση η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και υπάρξουν δυσχέρειες στην χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών τους.

Το Λονδίνο θέλει νέα αρχή με τη Μόσχα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Κάτι μπήκε στο μάτι σου Βλαντιμίρ????
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια νέα αρχή στις ρωσο-βρετανικές σχέσεις οραματίζεται το Λονδίνο, εν όψει της προγραμματισμένης για την ερχόμενη εβδομάδα συνάντησης του κ. Πούτιν με τον ομόλογό του Ντέβιντ Κάμερον, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Βρετανίας που θα συνομιλήσει με τον Ρώσο ηγέτη μετά τέσσερα χρόνια.

Γιώργος Παπανδρέου: Κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Παντού υπάρχει...............ένας συνωμοσιολόγος.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Του Παναγιώτη Α. Μπόμη
Η αλήθεια είναι πως ο ελληνικός λαός έχει δείξει περίσσια υπομονή στα εξωφρενικά και στραγγαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης και παρά το γεγονός πως το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ολισθαίνει προς το ναδίρ, η κοινωνική συνοχή, ακροβατώντας μεν, διατηρείται σε ανεκτά ακόμα επίπεδα δε!

Και αυτή είναι μια νίκη των Ελλήνων απέναντι σε όσους σχεδίασαν και εκτελούν το σχέδιο αναταραχής και διάλυσης της χώρας.

ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Προς τα εγχώρια ινδικά χοιρίδια ......να πάρετε μερικές ιδέες......μέρες που είναι......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 5-9-2011

Η Τουρκία έσπασε ρεκόρ στις καταδίκες !
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Στα πλαίσια της διαδικασίας ¨πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία¨ που άρχισε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, η Τουρκία έσπασε ρεκόρ στις συλλήψεις και στα σχετικά δικαστήρια. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, ο αριθμός των καταδικασθέντων για ¨τρομοκρατία¨ το 2005 ήταν 273 άτομα και κατά το 2009 έφτασαν τους 6.345.

Eρντογάν:"Δεν υπάρχει ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ.Θα είμαστε εκεί"!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8171

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ξεκάθαρη απειλή σε Ισραήλ και Κύπρο εξαπέλυσε ο Ερντογάν για την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους δείχνοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το Ναυτικό για να δείξει πως θα εμποδίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες. Ουσιαστικός στόχος της Τουρκίας είναι η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την ΑΟΖ

Κίνδυνος κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας μέσα στο Φθινόπωρο - Ανησυχίες για στάση πληρωμών και πιθανού οικονομικού αδιεξόδου των εγχώριων τραπεζών – To TXΣ θα διασώσει το τραπεζικό σύστημα;… έρχεται και το credit event

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

To Φθινόπωρο του 2011 ίσως μείνει στην ιστορία ως το χειρότερο Φθινόπωρο της ελληνικής οικονομίας. Ο κίνδυνος κατάρρευσης λόγω στάσης πληρωμών έχει αυξηθεί  κατακόρυφα ωστόσο θα πρέπει να δοθεί μεγάλη μάχη ώστε η χώρα να παραμείνει εντός του ευρώ και να δώσει μάχη εντός του ευρώ. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν το επόμενο διάστημα αν υπάρξει default στην οικονομία τουλάχιστον 15 δις ευρώ νέα κεφάλαια άρα θα καταλήξουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κατάργηση έως και 70% των τμημάτων Επιχείρηση-σκούπα στο Δημόσιο αναμένεται να προτείνει η έκθεση του ΟΟΣΑ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231127749

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         
Αθήνα
Μαχαίρι σε διευθύνσεις και τμήματα υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών φέρνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην εφεδρεία και υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα. Στα σενάρια που επεξεργάζεται ο ΟΟΣΑ περιλαμβάνεται μείωση μέσω συγχωνεύσεων ή καταργήσεων από 30% έως 70% των τμημάτων, διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων. 

Daily Telegraph: Η μικροπολιτική της Γερμανίας, επικίνδυνη για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η απειλή της Γερμανίας αλλά και της Ολλανδίας, να μπλοκάρουν το δανειο προς την Ελλάδα, αν δεν συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους τους, αυξάνουν τη πιθανότητα χρεοκοπίας αλλά και το ενδεχόμενο της αλυσιδωτής αντίδρασης για όλη τη νότια Ευρώπη, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Goldman Sachs :Tρία σενάρια για «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η Goldman Sachs σε έκθεση της με τίτλο «Banks as bystanders at the sovereign stage of the crisis», αναφέρεται στις απώλειες που θα επιβαρύνουν τις τράπεζες και τις ελληνικές αν αποφασιστεί haircut των ελληνικών ομολόγων από 40%-80%.

Τέλος εποχής για τον Μπερλουσκόνι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όχιιιι.......χάσαμε τον Ντομινίκ , τώρα ο καβαλιέρε , τελικά που πάει αυτός κόσμος .......θα καταστραφούμε εάν θα μείνουμε μόνοi με τον GAP......
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/4928

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι ίσως αποφασίσει να μη θέσει υποψηφιότητα στις  εκλογές του 2013.

Δέσμευση των ΥΠΟΙΚ της G7 για τόνωση της ανάπτυξης

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των κυριότερων βιομηχανικών χωρών δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ισχνή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, μετά τις εκκλήσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, να υπάρξει άμεση δράση.

Η Λαγκάρντ παρέστη στη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) στην οποία μετείχαν οι διαμορφωτές της οικονομικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ευρωζώνης, στην οποία συζητήθηκαν επίσης η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η έναρξη της συνόδου των αξιωματούχων της G7 επισκιάστηκε την Παρασκευή από την ανακοίνωση ότι ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ παραιτήθηκε σχεδόν τρία χρόνια πριν από την λήξη της θητείας του. Ο Σταρκ, παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του με την παρέμβαση της Τράπεζας στην αγορά ομολόγων και την αγορά χρέους της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Παραίτηση Σταρκ και φήμες για Γιούνκερ και... Ισχυροί τριγμοί στην Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=144684
Ο εκ των κορυφαίων  οικονομολόγων και μέλος του  εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ, ο άνθρωπος που πρώτος άνοιξε, με την παραίτησή του, τους Ασκούς του Αιόλου, είχε ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με το τι χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και δη η ζώνη του ευρώ για να προχωρήσει και να υπερκεράσει τα προβλήματά της!

Σύμφωνα με το Focus Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαβορί για τη διαδοχή του Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4656002

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Με 11 καταθέσεις από Ελλάδα Πέφτει η αυλαία των καταθέσεων για την τραγωδία στο Μαρί

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Στη διαχείριση του φορτίου μετά τις 4 Ιουλίου φορτώνονται οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν.
Στη διαχείριση του φορτίου μετά τις 4 Ιουλίου φορτώνονται οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν.
Λευκωσία: Με την κατάθεση έντεκα Ελλήνων στρατιωτικών κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος ερευνών και ανακρίσεων της Αστυνομίας σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί. Κλιμάκιο ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου, πήρε το πράσινο φως και αναχωρεί αύριο για την Αθήνα, ώστε να λάβει καταθέσεις από αξιωματικούς σε σχέση με θέματα που αφορούν τις έρευνες.

Καζαμίας: Ελπίζουμε στο δάνειο από Ρωσία Θα δημοσιοποιηθεί ολόκληρη η συμφωνία

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Καζαμίας: Ελπίζουμε στο δάνειο από Ρωσία

Η Κυβέρνηση προσδοκεί ότι σύντομα θα καταλήξει σε συμφωνία, νοουμένου ότι θα κριθεί συμφέρουσα για την κυπριακή πλευρά, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός ο Οικονομικών Κίκης Καζαμίας ερωτηθείς για τη διαδικασία αίτησης δανείου ύψους 2,5 δις. ευρώ από ρωσική Τράπεζα μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Την ανοικτή στήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Κύπρου για ανόρυξη φυσικού αερίου και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για τις διαδικασίες εξόρυξης του, εξέφρασε το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΙΟΥΡΙΕΤ.
 Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν αίτημα της Άγκυρας για απόσυρση της αμερικανικής NOMBLE ENERGY από τη διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου.

Μαρκουλλή: Οι γεωτρήσεις θα προχωρήσουν κανονικά

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


markoulli 300x186 Μαρκουλλή: Οι γεωτρήσεις θα προχωρήσουν κανονικά«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών», δήλωσε στο ΡΙΚ, η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Tη δολοφονία Σαρκοζί σχεδίαζε η Αλ Κάιντα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Tη δολοφονία Σαρκοζί σχεδίαζε η Αλ Κάιντα
Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν είχε ζητήσει από μέλη της αλ Κάιντα που έχουν απαγάγει Γάλλους να τους χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί - ειδικά την πολιτική του στο πεδίο της ασφάλειας -, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, πιθανώς σκοτώνοντάς τους, υποστήριξε ο ραδιοφωνικός σταθμός συνεχούς ενημέρωσης France Info στον ιστότοπό του χθες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
«Κινούμαστε με γνώμονα υπευθυνότητας, ελπίζουμε πως και η Τουρκία θα πράξει το ίδιο»  

Ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραηλ, «Η πολιτική μας, όπως στο παρελθόν και αυτή τη στιγμή είναι να λάβουμε προλήψεις για να μην χειροτερέψουν οι σχέσεις μας με την Τουρκία και να μειώσουμε την ένταση που δημιουργήθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών».

Στη Συρία ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/09/2011_405687

Στην Δαμασκό κατευθύνεται ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου.
Στη Συρία κατευθύνεται σήμερα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ- Αράμπι για να εκφράσει την ανησυχία του για την αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών, σύμφωνα με πηγές του οργανισμού και του αεροδρομίου.
Ο αλ Αράμπι αναμενόταν να ταξιδεύσει στην Δαμασκό την Τετάρτη αλλά Άραβες διπλωμάτες ανέφεραν ότι η επίσκεψη αναβλήθηκε μετά από αίτημα της Συρίας.
Το ταξίδι του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου θα διαρκέσει μερικές ώρες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.τζιχάντ.η εξάπλωση

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308496

    Μπορεί μεγάλο μέρος του πλανήτη να πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν αφήσει πίσω τους τον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο», εν τούτοις υπογείως αυτός συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.
Οπως και ο «τζιχάντ» για τους ισλαμιστές.

Εκρυθμη η κατάσταση στην Αίγυπτο Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία του Ισραήλ - Ο Ερντογάν πηγαίνει στο Κάιρο για να υπογράψει τουρκοαιγυπτιακή συμφωνία

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=418843

Εκρυθμη η κατάσταση στην Αίγυπτο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο. Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στους δρόμους γύρω από την πρεσβεία.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αφού κάνουν τα σωστά πράγματα.........τι φοβούνται???
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63371087
Στους δρόμους της συμπρωτεύουσας αναμένεται να αναπτυχθούν 5.000 αστυνομικοί.Εξω από το Βελλίδειο θα στηθεί ο κινητός φράχτης που είχε χρησιμοποιηθεί και στη Βουλή. Επί ποδός και το τεθωρακισμένο όχημα με την αντλία νερού

Ο κινητός φράκτης που είχε χρησιμοποιηθεί έξω από την Βουλή και θα στηθεί στο Βελλίδιο.