Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Tη δολοφονία Σαρκοζί σχεδίαζε η Αλ Κάιντα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Tη δολοφονία Σαρκοζί σχεδίαζε η Αλ Κάιντα
Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν είχε ζητήσει από μέλη της αλ Κάιντα που έχουν απαγάγει Γάλλους να τους χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί - ειδικά την πολιτική του στο πεδίο της ασφάλειας -, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, πιθανώς σκοτώνοντάς τους, υποστήριξε ο ραδιοφωνικός σταθμός συνεχούς ενημέρωσης France Info στον ιστότοπό του χθες.

Το ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό κανάλι αναφέρει ότι ο Μπιν Λάντεν είχε στείλει γραπτές εντολές σε μέλη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ), για το πώς να χειριστούν μια ομάδα ομήρων, περιλαμβανομένων πέντε Γάλλων που είχαν απαγάγει στο Νίγηρα το 2009.

Τέσσερις από τους πέντε Γάλλους, που είχαν απαχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζουν να είναι όμηροι της ΑΚΙΜ, αφού η Γαλλία αρνήθηκε να καταβάλει λύτρα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή τους.

Σε ένα από τα τελευταία του ηχητικά μηνύματα, τον Ιανουάριο, ο Μπιν Λάντεν είχε καταφερθεί ειδικά εναντίον της Γαλλίας, λέγοντας ότι οι απαγωγές Γάλλων είναι δικαιολογημένες, δεδομένης αυτής που είχε αποκαλέσει κακομεταχείριση του μουσουλμανικού της πληθυσμού.

Οι απαγωγές και το μήνυμα του Μπιν Λάντεν είχαν θέσει τις γαλλικές αρχές σε συναγερμό για ενδεχόμενη επίθεση, ακόμα περισσότερο αφού η χώρα ενέκρινε ένα νόμο που απαγορεύει την μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου 2001 στο World Trade Center της Νέας Υόρκης και στην Ουάσινγκτον, η γαλλική αστυνομία λέει πως έχει συλλάβει 914 υπόπτους ως τρομοκράτες έκτοτε. Εξ αυτών έχουν καταδικαστεί 224, ενώ η αστυνομία λέει πως απέτρεψε να προχωρήσουν δύο γνωστά σχέδια για τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.

Κατά τον επικεφαλής της γαλλικής αστυνομίας, Φρεντερίκ Πεσνάρ, «εξαρθρώνονται, κάθε χρόνο, δύο ως τρεις οργανώσεις που είναι πιθανό να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτεια της χώρας». Σε δηλώσεις του στο France Info, πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 37 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία το 2011.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός, που επικαλείται τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, γράφει πως οι πληροφορίες προήλθαν από ντοκουμέντα τα οποία συλλέχθηκαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε τον Μάιο σε επιδρομή ανδρών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες, προσθέτει, διαβιβάστηκαν από τη CIA στη DCRI, τη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών αρμόδια για εσωτερικές υποθέσεις.

Το περιοδικό Paris Match αναφέρει και αυτό ότι ο Μπιν Λάντεν είχε στο στόχαστρό του τη Γαλλία, ωστόσο αναφέρει πως σχεδίαζε επιθέσεις στο έδαφός της - επίσης επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών που είδαν τα στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν στην κατοικία του στο Αμποταμπάντ.

Η κεντρική διεύθυνση αντικατασκοπείας (DCRI) και η κεντρική διεύθυνση κατασκοπείας (DGSE) της Γαλλίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου σχετικά με τις πληροφορίες αυτές.

Μερικές ημέρες μετά το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα, ο επικεφαλής της DCRI, Μπερνάρ Σκαρσινί, είχε πει πως η Γαλλία παραμένει «ο υπ’ αριθμόν δύο στόχος της αλ Κάιντα», μετά τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου