Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Σέρβοι στήνουν νέα οδοφράγματα

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Νέα ένταση εκδηλώνεται στο βόρειο Κόσοβο, όπου οι Σέρβοι ενισχύουν τα οδοφράγματα στις οδικές αρτηρίες, που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία.



Αφορμή αποτέλεσε η πληροφορία ότι με ελικόπτερα της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης (KFOR) μεταφέρονται αλβανοί αστυνομικοί και τελωνειακοί στου συνοριακούς σταθμούς ελέγχου Μπίρνιακ και Γιάρινε.
Ο διαπραγματευτής του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, που βρίσκεται από προχθές στο βόρειο Κόσοβο, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και ζήτησε από το σερβικό πληθυσμό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, αλλά να μην απαντά σε προβοκάτσιες. Ο διοικητής της KFOR στρατηγός Ερχαρντ Μπούλερ δήλωσε ότι τα ελικόπτερα μετέφεραν στα σύνορα άνδρες της συμβατικής αστυνομικής δύναμης, όπου υπηρετούν και Σέρβοι. Ο γερμανός στρατηγός ζήτησε από το σερβικό πληθυσμό να μην εμποδίζει το έργο της διεθνούς δύναμης και ανέφερε ότι σήμερα το πρωί ελικόπτερο της KFOR δέχθηκε πυρά από το έδαφος.

Οι εκπρόσωποι των Σέρβων στο βόρειο Κόσοβο κάλεσαν τον πληθυσμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να ενισχυθούν όλα τα οδοφράγματα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ανέφερε ότι αυξήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας της συνοριακής αστυνομίας κατά μήκος των διοικητικών συνόρων με το βόρειο Κόσοβο.
http://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου