Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΛΟΚατζης 1974: «Ό,τι πήρανε οι Τούρκοι το πήραν σε εκεχειρία» (Βίντεο)

Οι αναμνήσεις από το μαύρο 1974 του έφεδρου υπολοχαγού της 33η Μοίρας Καταδρομών Λάμπρου Κακουλλή

Οι αναμνήσεις του έφεδρου υπολοχαγού της 33η Μοίρας Καταδρομών Λάμπρου Κακουλλή. Μαρτυρία από τις μάχες στον Άγιο Ιλαρίωνα και τους αξιωματικούς όπως τον Ταγματάρχη Γεώργιο Κατσάνη και άλλους. Πώς θυμάται ένα περιστατικό όπου βρισκόταν με τον φύλακα της πύλης του ΔΙΑ, Δημήτρη Σκούρο, που παρολίγον να κάψουν ζωντανό τραμπούκοι την περασμένη Κυριακή. Η κηδεία του Γεώργιου Πατσαλοσαββή.

Παραδόθηκε το πρώτο Rafale στην Ελλάδα (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Φωτ. Dassault
Έφθασε η στιγμή που το πρώτο από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale περνά σε ελληνικά χέρια μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, Έρικ Τραπιέρ, υποδέχθηκε σήμερα στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της εταιρείας, στο Ιστρ της Γαλλίας, τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Όσο ο Ερντογάν «πουλούσε τρέλα» στην Κύπρο ο Μακρόν δέχτηκε στο Παρίσι τους ηγέτες των Κούρδων

Εν μέσω ηχηρών εκκλήσεων για διεθνή αναγνώριση, ως νόμιμης τοπικής κυβέρνησης, της -υπό κουρδική ηγεσία- αυτοδιοίκησης της ανατολικής και βόρειας Συρίας, μια ανώτερη κουρδική αντιπροσωπεία συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν και συζήτησε τις αμοιβαίες σχέσεις και τον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).


Πρόκειται για ηχηρό χτύπημα της Γαλλίας στο «μαλακό υπογάστριο» της Τουρκίας και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο ημιπαράφρονας της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «πουλούσε» νεο-οθωμανική τρέλα στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Μενέντεζ: Ο Ερντογάν δεν είναι φίλος των ΗΠΑ – Ποια η «απειλή» για την Κύπρο

Κατηγορηματικός ήταν ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αναφορικά με την προκλητική απόφαση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους να προχωρήσουν στο πιλοτικό και μερικό «άνοιγμα» της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, χαρακτηρίζοντας την ως «απειλή» για την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.

Το επικοινωνιακό και προκλητικό «σόου» που έστησε η Άγκυρα στα Κατεχόμενα, από τις δηλώσεις στην «ψευδοβουλή» και την στρατιωτική παρέλαση μέχρι τις ανακοινώσεις για τα Βαρώσια, είχαν ως αποτέλεσμα την σκληρή αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και Ευρωπαίων διπλωματών και αξιωματούχων, ωστόσο τα σχόλια του Αμερικανού Γερουσιαστή αποτυπώνουν το «αίσθημα» που κυριαρχεί στα υψηλά κλιμάκια αυτής της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη συνάντηση του Μακρόν με Κούρδους της Συρίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τάντζου Μπιλγκίτς καταδίκασε τη συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν με μέλη του «Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου», καθώς η Τουρκία θεωρεί ότι αποτελεί προέκταση της αυτονομιστικής οργάνωσης του ΡΚΚ.

«Παρά όλες τις εκκλήσεις μας, η σχέση που διατηρεί η Γαλλία με αυτήν την αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση και τις θυγατρικές της, η οποία έχει αυτονομιστική ατζέντα, βλάπτει την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, τις προσπάθειες προστασίας της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.

Κουνᾶ τό δάκτυλο στούς Κυπρίους καί λέγει: «Kαλά νά πάθετε»!

Θύελλα ἀντιδράσεων στήν ὁμογένεια γιά ἀπαράδεκτη ἀνάρτηση τῆς Ἄννας Διαμαντοπούλου

ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ κάποιοι τήν ἐξετίμησαν γιά τήν διέλευσή της ἀπό τό Ὑπουργεῖο Παιδείας. Κάποιοι ἄλλοι θεώρησαν ὅτι θά μποροῦσε νά ἀναλάβει καθήκοντα στόν ΟΟΣΑ. Αὐτές ἦσαν μᾶλλον τεχνοκρατικές προσεγγίσεις πού ἔχαναν τήν οὐσία. Ἕνας πολιτικός πρέπει πρῶτα νά διακατέχεται ἀπό ἐθνικό φρόνημα καί νά εἶναι ρεαλιστής. Μέ τήν τελευταία ἀνάρτησή της σχετικά μέ τό Σχέδιο Ἀννάν, ἡ Ἄννα Διαμαντοπούλου ἔδειξε πολύ μειωμένη ἀντίληψη ὅσον ἀφορά τόσο τό Κυπριακό πρόβλημα ἐν γένει ὅσο καί τήν ρεαλιστική ἀντιμετώπισή του. Ἐνῶ ὁ Ἐρντογάν κάνει φιέστες στήν Ἀμμόχωστο, ἔρχεται νά κουνήσει τό δάκτυλο στούς Κυπρίους ἀδελφούς μας καί νά ἰσχυρισθεῖ ὅτι ἄν εἶχαν δεχθεῖ τό Σχέδιο Ἀννάν δέν θά συνέβαιναν αὐτά πού ὁ Τοῦρκος Πρόεδρος σήμερα πράττει.