Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Έβγαλαν ακατάλληλη στο YouTube εκπομπή για τα Ιμια(Βίντεο)

Την Παρασκευή ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Γιώργος Σαχίνης στις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ στο ΚΡΗΤΗ TV, μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες δημοσιογραφικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, ασχολήθηκε με την κρίση των Ιμίων. Οι καλεσμένοι της εκπομπής ήταν πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και ορισμένα εξ αυτών με αποδεδειγμένη προσφορά στην πατρίδα.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ εκτός της υψηλής τηλεθέασης που επιτυγχάνουν [μπορείτε να τις βλέπετε ζωντανά

στην ιστοσελίδα του σταθμού] είχαν φτάσει μέσα σε ελάχιστα 24ωρα τις 61.300 στο Youtube ώσπου ξαφνικά βλέπεις μια μαυρίλα με το ακόλουθο μήνυμα: Επιβεβαιώστε την ηλικία σας – Ολοκληρώστε έναν σύντομο έλεγχο για να δείξετε ότι είστε αρκετά μεγάλοι για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.

Επίσης στην περιγραφή αναφέρεται:  Βίντεο ακατάλληλο για ανηλίκους (βάσει των Οδηγιών κοινότητας).

Ταυτόχρονα στο Youtube εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν κάνοντας αμέτρητα κλικς και αποφέροντας τεράστια έσοδα τραγούδια γνωστού είδους μουσικής [αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε έτσι] γεμάτα ρατσισμό. Αυτά όμως εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα και ύστερα απορούμε γιατί αυξάνεται η παιδική εγκληματικότητα ή δολοφονούνται βάναυσα γυναίκες.

Στην εκπομπή ακούστηκαν άβολες αλήθειες. Ορισμένες αναφέρθηκαν καμουφλαρισμένα από πρωταγωνιστές της εποχής. Ίσως αυτό να ενόχλησε.

Ο κ. Σαχίνης έχει δείξει την αξία του. Κι ενδεχομένως αφού δε σιωπά, επιχειρούν κάποιοι να του ρίξουν μαύρο μετερχόμενοι διάφορων ανορθόδοξων απλοϊκών αλλά τελικά αποτελεσματικών μεθόδων.

Είναι πια εμφανέστατο τα τελευταία χρόνια ότι όποιος δεν εκφέρει λόγο αρεστό στο σύστημα, ακόμη κι αν επιχειρηματολογεί τηρώντας την ευπρέπεια, φιμώνεται. Ενίοτε διώκεται για να τρέχει περισσότερο. Κατά τα λοιπά αποφύγαμε τον κίνδυνο του φασισμού.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο εμφανές. Τα νέα παιδιά, αφού αυτά αφορά η απαγόρευση, δεν πρέπει να βλέπουν, να ακούνε και να προβληματίζονται για θέματα του παρελθόντος, των όποιων τις συνέπειες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Τα παιδιά δεν πρέπει να σκέπτονται αλλά το μυαλό τους να τροφοδοτείται με σαβούρα ώστε να προκύψουν οι αυριανοί άβουλοι πολίτες. Αυτοί που ίσως δώσουν τη ζωή τους για όσα [δεν] έγιναν στα Ιμια.

Υπό το πρίσμα αυτό, τέτοιας μορφής εκπομπές μόνο ως ακατάλληλες μπορούν να χαρακτηριστούν αφού χαλάνε το αφήγημα.

 ΠΗΓΗ  olympia

To πρώτο βίντεο από το YouTube :

https://alexander-hellas.blogspot.com/2022/01/blog-post_219.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου