Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η Μάχη του Μαντζικέρτ

Στις 26 Αυγούστου 1071 οι Βυζαντινοί υφίστανται δεινή ήττα από τους Σελτζούκους Τούρκους στο Μαντζικέρτ, πλησίον της λίμνης Βαν, με αποτέλεσμα να κλονισθεί ο έλεγχός τους στη Μικρά Ασία. Πολλοί διακεκριμένοι ιστορικοί (Άννα Κομνηνή, Στίβεν Ράνσιμαν, Τζούλιους Νόργουιτς) υποστηρίζουν ότι με την ήττα αυτή σημειώνεται η αρχή του τέλους της βυζαντινής κυριαρχίας στην Ανατολή και η βαθμιαία Τουρκοποίηση της Μικράς Ασίας.
Η πόλη του Ματζικέρτ (σημερινό Μαλαζγκίρτ Τουρκίας) υπήρξε σταθερός στόχος των κατακτητικών βλέψεων των ποικίλων εχθρών της αυτοκρατορίας, ιδιαίτερα των Σελτζούκων Τούρκων κατά τον 11ο αιώνα. Η στρατηγική θέση της για την άμυνα τής αυτοκρατορίας ενισχύθηκε με την εξαίρετη οχύρωση και την αξιόμαχη φρουρά της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΤΡΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣΟΥΝ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ.

ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ….

ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ
ΣΜΥΡΝΗ, ΝΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣΟΥΝ…

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

Κρίσιμες εξελίξεις: Ο τουρκικός στόλος κινείται προς Καστελόριζο και Κύπρο

«Ψάχνονται» για νέα Ίμια οι Τούρκοι - Νέες παράνομες NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ – Τουρκικά πλοία πλέουν ανοιχτά του Καστελόριζου
«Φωτιά» παίρνει και πάλι η ανατολική Μεσόγειος, μετά την ανακοίνωση έναρξης εργασιών σε Κρήτη και Ιόνιο με σκοπό την ανεύρεση υδρογονανθράκων, η οποία αναρτήθηκε και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Η Τουρκία, πιστή στην τακτική των προκλήσεων, δεν θέλουν να επιτρέψουν στην χώρα μας να προβεί σε οποιαδήποτε έρευνα και πόσω μάλλον σε εξόρυξη, ειδικά στο Αιγαίο.

Κόλαση φωτιάς στη Ζάκυνθο: «Ξεφυτρώνουν» συνεχώς νέα πύρινα μέτωπα! - Και δύο νέες εστίες στην περιοχή των Άνω Βολιμών(Βίντεο - Φωτο)

Η φωτιά «άγγιξε» τις αυλές των σπιτιών στην Αναφωνήτρια, για να κατευθυνθεί στη συνέχεια στο χωριό των Μαριών - Κάηκε ένα σπίτι, αλλά κάτοικοι μιλούν για περισσότερα - Σοβαρές ζημιές και σε εστιατόρια - Νέα πυρκαγιά στο όρος Σκοπός - Η Πυροσβεστική έσωσε 100 τουρίστες από τις φλόγες
Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη, στο νησί της Ζακύνθου.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μία παλαιά κατοικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.