Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τεχνολογική "καταιγίδα" στην Wall

Dow16.170,22-266,96 -1,62%  



  Nasdaq4.054,11-129,79 -3,10%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
"Αυτή η αγορά χρειάζεται διόρθωση", ήταν η αρχική αντίδραση αναλυτών στο σημερινό "ξεπούλημα" της Wall Street που "χρέωσε" στον τεχνολογικό Nasdaq τη χειρότερή του επίδοση από το 2011.

Στο κέντρο της "καταιγίδας" βρέθηκαν οι κλάδοι βιοτεχνολογίας και τεχνολογίας.

Αναλυτές σχολιάζουν πως είναι δύσκολο να διακρίνουν ποιες ήταν οι εξελίξεις που «πυροδότησαν» το σημερινό selloff στη αμερικανική αγορά. Εάν οι επενδυτές διάβασαν σωστά τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed, ήταν υποστηρικτική προς τις αγορές, οπότε δεν υπήρχε λόγος εκτεταμένων ρευστοποιήσεων. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό επτά ετών. Επίσης, είναι δύσκολο να αποδώσει κανείς την πτώση στα αρνητικά νέα από την Κίνα. Ναι, πράγματι, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν, το ίδιο και οι εισαγωγές. Αλλά το κινεζικό χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά.

Στην προσπάθεια να εξηγήσουν τη σημερινή πτώση, διαχειριστές χαρτοφυλακίων μιλούν για αποχώρηση των επενδυτών από τις μετοχές του momentum και στροφή προς τις μετοχές "αξίας". Το momentum κάνει θαύματα όταν ενισχύεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν αντιστρέφεται όμως, είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό είναι το πλήγμα που δέχονται αυτή τη στιγμή οι επενδυτές καθώς πολλά από τα «αγαπημένα παιδιά» της αγοράς μπήκαν... τιμωρία. Από τον κλάδο βιοτεχνολογίας, έως τα social media και τις μετοχές του διαδικτύου, οι τσέπες της αγοράς που αδειάζουν πιο γρήγορα είναι οι ίδιες που γέμιζαν πιο γρήγορα στα τέλη του 2013 έως και τις αρχές του τρέχοντος έτους. 

Μικρά κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο ΧΑΚ


Λευκωσία: Με μικρά κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο συμπληρώνοντας ένα σερί τριών ανοδικών συνεδριάσεων.

Εν μέσω υποτονικού κλίματος, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,24% κλείνοντας στις 115,98 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 57,30 μονάδες παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 0,54%. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €202.272.

Η σημερινή συνεδρία χαρακτηρίστηκε από την ανυπαρξία επενδυτικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα, ο Γενικός Δείκτης πέραν από την άνοδο στα αρχικά στάδια της διαπραγμάτευσης, να παρουσιάσει τρεις στιγμιαίες διακυμάνσεις στα επίπεδα των 117,5 μονάδων (στο ψηλό της ημέρας).

Ασυγκίνητος ο Γενικός Δείκτης από την επιστροφή στις αγορές

Της Έφης Γκικοπούλου
Από το capital.gr


Δεν φάνηκε να συγκινείται τελικά ο Γενικός Δείκτης παρά το καλό νέο της επιτυχημένης επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές. Ο Γενικός Δείκτης, που μετράει έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, πάτησε τις 1.280,75 μονάδες δύο λεπτά πριν τις δημοπρασίες και μένει να διαφανεί η βραχυπρόθεσμη στήριξη του.

Τα θετικά πρόσημα στις τράπεζες δεν ήταν αρκετά ώστε να εξισορροπήσουν τις απώλειες στους άλλους δεικτοβαρείς τίτλους.