Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Υποβρύχια μαγεία: Η γοητεία των ναυαγίων(Φωτό)


Στον Κουστό, οφείλουμε τις συστάσεις. Ο διάσημος Γάλλος κατάφερε να μας πάρει μαζί του στον βυθό και να μας δημιουργήσει μια αίσθηση οικειότητας με την άβυσσο.
Τμήμα της γοητείας της υποθαλάσσιας εξερεύνησης είναι και τα χιλιάδες ναυάγια που βρίσκονται στον πυθμένα.
Το διασημότερο ίσως είναι του Τιτανικού, αλλά οι λάτρεις του είδους μπορούν να σας πουν με ακρίβεια που βρίσκονται και άλλα κουφάρια που εξάπτουν την φαντασία.
Το National Geographic τα απαθανατίζει.

Δείτε πως πάνε να μας δουλέψουν οι Γερμανοί

Το 2002 βρέθηκε στη Νebra της Σαξονίας ένας χάλκινος δίσκος διαμέτρου 30 εκατοστών με χρυσές αστρολογικές παραστάσεις. Χρονολογείται περίπου στο 1.600 π.Χ. και σχετίζεται με τον πολιτισμό Ουνετίσε της Γερμανίας. Είναι ένας χάρτης του ουρανού κατασκευασμένος κατά την εποχή του Χαλκού στην Κεντρική Ευρώπη. Είναι ένας χάλκινος δίσκος με διάμετρο περίπου 30 εκατοστών, μπλε-πράσινη πλατίνα και ένθετα χρυσά σύμβολα. Τα σύμβολα αυτά ερμηνεύονται γενικά σαν μια απεικόνιση του ήλιου ή της πανσέληνου, ενός μισοφέγγαρου και άστρων (μεταξύ άλλων των Πλειάδων). Οι Γερμανοί πανηγύρισαν .

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.


- Σε ισχύ το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
- Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο
- Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Για την Κυριακή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταγίδες που θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

The Secret of Oz(Βίντεο-Ντοκιμαντέρ)

Αργά η γρήγορα η κρατικοποίηση των εθνικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο είναι αναπόφευκτη...

Ένα εξαιρετικό και βραβευμένο ντοκιμαντέρ διάρκειας σχεδόν 2 ωρών που αξίζει να δείτε.

Για Ελληνικούς υπότιτλους επιλέξετε απο το βίντεο -Υπότιτλοι - Αγγλικά - Μετάφραση σε Ελληνικά

Τι δουλειά έχει ένας χάρτης με το όνομα "Μακεδονία" σε ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας;


Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) βλέπεις μπροστά σου τον χάρτη των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Ο χάρτης είναι μεν του google map αλλά δεν μπορεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας να συμβαίνει αυτό... 

Δείτε και μόνοι σας.

http://www.kdvm.gr/

De jure αναγνώριση του ψευδοκράτους ο στόχος της Άγκυρας -Τουρκοποίηση κατεχομένων περιουσιών και πλήρης έλεγχος τ/κ περιουσιών


Του Ανδρέα Πιμπίσιη
Από το philenews

Λευκωσία: Η περιουσιακή εθνοκάθαρση και πλήρης περιουσιακή τουρκοποίηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου αποτελούν στόχο της Τουρκίας σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της πολιτικής ηγεσίας όπως καταγράφονται στο έγγραφο που ετοίμασε η κυβέρνηση και δόθηκε στα κόμματα για να ληφθούν αποφάσεις προς αντιμετώπιση των μαζικών προσφυγών στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».
Η Τουρκία στοχεύει παράλληλα η σταδιακή de facto διχοτόμηση να καταστεί de jure με επίκληση της νέας ιδιοκτησιακής κατάστασης που θα προκύψει:

Το έγγραφο του ΔΗΣΥ για το Κυπριακό

Στο έγγραφο που κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην ολοήμερη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, αναφέρονται συνοπτικά οι βασικές θέσεις και αρχές της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού. Την κρίσιμη αυτή στιγμή για το κυπριακό πρόβλημα και με φωνές να υποστηρίζουν αλλαγή στρατηγικής, εννοώντας μετακίνηση από πάγιες θέσεις της πλευράς μας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός ετοίμασε τετρασέλιδο έγγραφο, 16 παραγράφων, με τίτλο «Προσχέδιο πλαισίου – Βασικές θέσεις και αρχές της ελληνοκυπριακής πλευράς», με πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές, όπως είναι η περιγραφή της επιδιωκόμενης λύσης, η χρονική στιγμή για μια διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, η εναλλακτική πρόταση για τις Εγγυήσεις του '60, θέματα εξουσιών και άλλα.

Oι Βρυξέλλες νιώθουν δέος και χαρακτηρίζουν δώρο Θεού την έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων «Ναυτίλος» (Εικόνες)

«Nαυτίλος: Ταξιδεύοντας την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της έκθεσης που ανοίγει επισήμως για το κοινό την Πέμπτη με αφορμή την ελληνική προεδρία. Η έκθεση περιλαμβάνει 93 αρχαιότητες προερχόμενες από 29 δημόσια αρχαιολογικά μουσεία ολόκληρης της χώρας και από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και έργα 24 σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές, συλλογές καλλιτεχνών και μουσεία. Xoρηγοί της έκθεσης είναι η Aegean και ο ΟΛΠ.

Ο Xατζημαρκάκης «βλέπει» πρόωρες αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάρουν κάτω απο 20% στις ευρωεκλογές

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης δεν αποκλείει κάθοδο του νεοϊδρυθέντος κόμματός του Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές και εξηγεί τι μπορεί να φέρει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Προς παρόν μας ενδιαφέρουν μόνο οι ευρωεκλογές, ανέφερε ο ευρωβουλευτής σε συνάντησή του με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη μετά την παρουσίαση του βιβλίου του «Παράγων Ελλάς». Ωστόσο, όπως είπε, τίποτα δεν αποκλείεται γιατί «η ζωή είναι πολύπλοκη».

Ζωντανός στη Βραζιλία ο Χίτλερ;

Με μία σφαίρα έδωσε τέλος στη ζωή του στις 30 Απριλίου 1945 μέσα στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, όταν διαπίστωσε πως έχασε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό είναι το τέλος του Αδόλφου Χίτλερ, όπως τουλάχιστον πιστεύουν οι περισσότεροι μέχρι σήμερα. Κι όμως, ένα βιβλίο δίνει νέα τροπή στις ιστορικές εξελίξεις.

Ο Φύρερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός από τις στάχτες του πολέμου και από το Βερολίνο να διαφύγει στη Λατινική Αμερική.

Τα εφάπαξ του δημοσίου στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ

Νέες προσφυγές αναμένονται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους.

Αν γίνουν δεκτές θα έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος,

Οι πιο σημαντικές αφορούν τις περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των Ταμείων, που δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.