Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Πυθία: Πως έδινε τους χρησμούς;

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτουργούσε το πιο σημαντικό μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Ιέρεια του Μαντείου αυτού ήταν, η γνωστή σε όλους μας, Πυθία.
Η Ανασκαφή
Ήδη από τον Μεσαίωνα, ο αρχαιολογικός τόπος των Δελφών είχε καταληφθεί από το χωριό Καστρί.  Είχε χρησιμοποιηθεί αρχαίο οικοδομικό υλικό, για να χτίσουν οι ίδιοι τα σπίτια τους. Αυτό στις μέρες μας φαντάζει εξωφρενικό, τότε όμως ήταν μια συνήθης πρακτική. Αρχαιολόγοι προσπαθούσαν να πείσουν τους κατοίκους του χωριού να μετακινηθούν, με σκοπό να ανασκάψουν. Οι κάτοικοι αρνούνταν.

Αίγυπτος: Χερσαίες & αεροπορικές ενισχύσεις από Σ. Αραβία, ΗΑΕ & Ιορδανία

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών, Σαμίχ Σούκρι, δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του επιδιώκει ειρήνη στη Λιβύη μέσω της «Διακήρυξης του Καΐρου», αλλά οποιαδήποτε απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου και του αραβικού κόσμου θα αντιμετωπιστεί με «σκληρότητα».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αίγυπτο έχει φτάσει στρατιωτικό υλικό από τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και την Ιορδανία. Συγκεκριμένα, δυτικά της χώρας έχουν μεταφερθεί χερσαίες και αεροπορικές ενισχύσεις, καθώς η προσοχή στρέφεται στις εξελίξεις γύρω από τη Σύρτη.

Προβολή ισχύος από το Πολεμικό Ναυτικό - Νέα άσκηση υψηλού συμβολισμού Νότια της Κρήτης - Το μήνυμα στην Τουρκία

Προβολή ισχύος από το Πολεμικό Ναυτικό. Νέα άσκηση υψηλού συμβολισμού Νότια της Κρήτης. Παραλαμβάνει την πυραυλάκατο ‘’ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ’’ και το πλοίο υποστήριξης ‘’ΗΡΑΚΛΗΣ’’.
Με συνεχή προβολή ισχύος και μικρής κλίμακας αλλά υψηλού συμβολισμού επιχειρησιακή εκπαίδευση το Πολεμικό Ναυτικό «ανεβάζει στροφές» και κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους. Το Αρχηγείο Στόλου έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των πλοίων που βρίσκονται μακριά από τους ναυστάθμους είτε σε αποστολές επιτήρησης στο Ανατολικό Αιγαίο, είτε για να συμμετέχουν σε ασκήσεις, είτε σε Συμμαχικές αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί η Αίγυπτος δεν υπέγραψε συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα

Του Γιώργου Κουτσούμη

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος της εφημερίδας Al-Ahbar του Καίρου Ibrahim Mostafa που καλύπτει το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ήρθε στο Κάιρο, με την πρόθεση να κάνει το βήμα που είχε καθυστερήσει περίπου 40 χρόνια, για να οριοθετηθούν τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών. Στη συνέχεια, από την αιγυπτιακή πλευρά φάνηκε ότι υπήρχαν αμφιβολίες σχετικά με την πιθανότητα υπογραφής συμφωνίας. Στο τέλος της επίσκεψης, οι δύο χώρες ανακοίνωσαν

Άμεση απάντηση Ισραήλ στην απαίτηση Τσαβούσογλου για ακύρωση της συμφωνίας με την Κύπρο

Τη δέσμευσή του Ισραήλ στη συμφωνία του 2010 με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ τόνισε ο πρεσβευτής της χώρας στην Κύπρο, Σάμι Ρεβέλ, σε απάντηση των δηλώσεων Τσαβούσογλου.
Το Ισραήλ είναι πλήρως δεσμευμένο στη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία το 2010, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Σάμι Ρεβέλ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως το Ισραήλ θα πρέπει να ακυρώσει τη συμφωνία με του με την Κυπριακή Δημοκρατία αν θέλει να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία παρόμοια με εκείνη της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Το όνομα Κατσίφας δείχνει να ενοχλεί και στην Αλβανία αλλά και στην Ελλάδα…

Αναβλήθηκε η δίκη του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Παραιτήθηκε η εισαγγελέας
Στο πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου παρουσιάστηκε χθες ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα . Ο κ. Γιάννης Κατσίφας κλήθηκε να δικαστεί μαζί με τον πρόεδρο του γειτονικού χωριού Βόδριστα Βαγγέλη Μπάρκα, με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας.
Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου εκτελέστηκε ο γιος τους από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Έρχεται το νομοσχέδιο που βάζει τέλος στο «αναίτιο κλείσιμο δρόμων» – Ποιοι θα πληρώνουν τα «σπασμένα» από τις διαδηλώσεις

(φωτο:eurokinissi)
Πρόκειται για νομοσχέδιο-τομή που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Τώρα που η «φρενίτιδα» με τον κορωνοϊό αρχίζει να περνάει, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι να περάσει αρκετά νομοσχέδια κάνοντας παρεμβάσεις σε θέματα-«ταμπού».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «πονοκέφαλος» των αλλεπάλληλων διαδηλώσεων ιδιαίτερα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων (Αθήνας-Θεσσαλονίκης), που μέχρι σήμερα προκαλούσαν αρκετά προβλήματα στους πολίτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ... ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!

‼️Ένας τύπος σας στέλνει αίτημα φιλίας στο Facebook. Δεν τον γνωρίζετε αλλά αποδέχεστε το αίτημα φιλίας καθώς στη φωτογραφία προφίλ του δείχνει πολύ χαριτωμένος.

Είναι η πρώτη μέρα της κόρης σας στο σχολείο και δείχνει πολύ όμορφη μέσα στη νέα της στολή. Εσείς την φωτογραφίζετε και ανεβάζετε τη φωτογραφία στο Facebook ώστε να τη δουν οι φίλοι σας.
Είστε τόσο ενθουσιασμένη που την αφήσατε στο νέο σχολείο της και κάνετε check in γράφοντας :