Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Η ιστορία ενός Κούρου από την Κρήτη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Το ειδώλιο Κούρου από την Κρήτη που φέρνει στο φως η δράση "Αθέατο Μουσείο" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η κορμοστασιά του εντυπωσιακή, σε τοξοειδή στάση, γεμάτη σφρίγος και με εξαιρετικά αποδοσμένες τις λεπτομέρειες της φιγούρας, τους γραμμωμένους μύες στο γυμνό σώμα, τα στιβαρά μπράτσα, το περίζωμα στη μέση, τους μακρούς βοστρύχους στη ράχη. 

Η Ναυμαχία της Σάμου – Πώς το ελληνικό Ναυτικό καταναυμάχησε τον Οθωμανικό στόλο


Σαν σήμερα, στις 5 Αυγούστου 1824, ο ελληνικός στόλος καταναυμαχεί τον Οθωμανικό Στόλο στη Σάμο.

Όχι δεν φταίνε (μόνο) οι πλαστικές καρέκλες στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης


του Νίκου Ντάσιου

Πολλές αντιδράσεις υπήρξαν για την χωροθέτηση της συναυλίας του Bregovic στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αλλά ελάχιστες για την εμφάνιση της γνωστής κας Κιτσοπούλου στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε πολύ πρόσφατα μια μεταμοντέρνα εκδοχή των Σφηκών του Αριστοφάνη όπως και στην Επίδαυρο. 

Για κάποιους το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ είναι ενοχλητικό, για εμάς είναι σημαία: Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις εκπροσώπου της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»


Ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» μίλησε στο κανάλι Σϊγμα και ήταν απόλυτος: Για κάποιους το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ είναι ενοχλητικό, για εμάς είναι σημαία: Φωτογραφία ΚΑΝΑΛΙ ΣΙΓΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία ελευθερίας της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού». Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα του καναλιού Σίγμα έκανε ο Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Πεττεμερίδης.

Αρχικά ανέφερε:

27 χρόνια πορείας μοτοσικλετιστών: «Ακύρωσε την, δεν είμαστε έτοιμοι…» (vid)


Είκοσι επτά χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο τότε επικεφαλής της πορείας Μοτοσικλετιστών, Γιώργος Χατζηκώστας, ο οποίος εξιστόρησε όσα συνέβησαν τον Αύγουστο του 1996.

SAMP/T NG: Η Leonardo ολοκλήρωσε τις δοκιμές του νέου ραντάρ Kronos που θα ενσωματωθεί στο σύστημα αεράμυνας


Η Leonardo ολοκλήρωσε την εργοστασιακή δοκιμή αποδοχής του νέου της ραντάρ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενσωμάτωσή του με το σύστημα αεράμυνας SAMP/T NG για την Ιταλία.

Πρόγραμμα φρεγατών FDI HN: Η ισχυρή προοπτική για να γίνουν οι νέες “S” για το Πολεμικό Ναυτικό


Το Πολεμικό Ναυτικό μετά την κρίση του 2020, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου που μέχρι σήμερα έχει καταλήξει στην αγορά 3+1 σύγχρονων φρεγατών πολλαπλού ρόλου FDI HN. Το πρόγραμμα όμως, όπως είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), περιλάμβανε 4 νέες φρεγάτες και την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των τεσσάρων φρεγατών 4 ΜΕΚΟ 200 HN. Στόχος να παραμείνουν επιχειρησιακά διαθέσιμες αλλά και ικανές στο σύγχρονο αεροναυτικό πεδίο για τουλάχιστον άλλα 15 χρόνια.

Γράφει ο Χρήστος Κόφφας

Bloomberg: Η Ελλάδα επέστρεψε στην «ελίτ της επενδυτικής βαθμίδας»


Για επιστροφή της Ελλάδας στην «ελίτ της επενδυτικής βαθμίδας» κάνει λόγο το Bloomberg, μετά τη χθεσινοβραδινή αναβάθμιση ελληνικής αξιολόγησης από τον γερμανικό οίκο Scope.

Νέα αναβάθμιση για την Ελλάδα – Σε επενδυτική βαθμίδα από τη Scope


Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «BBB-» από «BB+» με σταθερό outlook προχώρησε ο οίκος Scope, κάτι που συνεπάγεται πως η Ελλάδα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα.

Scope Ratings: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας - Προάγγελος και για τους μεγάλους οίκους


Ανοίγει ο δρόμος της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία, μετά την αποψινή αναβάθμιση της από τον οίκο Scope Ratings, ο οποίος αναγνώρισε τα βελτιωμένα μακροοικονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα και το έργο των μεταρρυθμίσεων.

«Πως τα καταφέρνει τόσο καλά ο Μητσοτάκης;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 'ψηφιακό κράτος'

Στέφανος Γεωργακόπουλος 
Δημοσιογράφος στην Ελληνική Σύνταξη της DW. 
Ασχολείται με πολιτική, οικονομία και ενίοτε μουσική.

Ο γερμανικός Τύπος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τα ταξίδια γερμανών τουριστών στην Ελλάδα και τις ελλείψεις στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στη Ρόδο.

Πιθανές βάσεις των ΗΠΑ σε Κάρπαθο, Λήμνο ή Σκύρο

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε προχθές τροπολογία για να εξεταστεί (μέσα στο προσεχές διάστημα 4-5 μηνών) ένα σχέδιο για την κατασκευή επιπρόσθετης/επιπρόσθετων αμερικανικών βάσεων σε ελληνικά νησιά, διευρύνοντας την επέκταση της Αμερικανικής διακλαδικής στρατιωτικής παρουσίας, με γεωγραφικό επίκεντρο το Νότιο Αιγαίο (κυρίως).

Αποδόμηση των τουρκικών διεκδικήσεων για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου


Αντωνία Δήμου

Η Τουρκία, μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, στέλνει μηνύματα «φιλίας» προς την Ελλάδα επιχειρώντας, ωστόσο, να ανοίξει την βεντάλια των θεμάτων προς συζήτηση πέραν της μοναδικής διαφοράς που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία “θέλει βελτίωση” σχέσεων”… αλλά πολεμά τον Ελληνισμό παντού


Εδώ και έξι μήνες, η Τουρκία στα λόγια είναι ο “καλός γείτονας” στην ανατολική Μεσόγειο. Σταμάτησε να προκαλεί την Ελλάδα στον Αιγαίο, αλλά συνεχίζει τον πόλεμο στην Κύπρο, όπου και εκεί «εργαλειοποιεί» τους άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τούρκος αναλυτής σοκάρει την τουρκική κοινή γνώμη με την ανάλυσή του για τα ελληνικά όπλα και την ελληνική αεράμυνα – Δεν μπορούν να δουν το βίντεο


«Oι γείτονές μας δεν τρώγονται εύκολα».

Διονύσης Αντωνέλλος

Ιράν: Με drones και πυραύλους εξοπλίζει η Τεχεράνη το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης


Οι ΗΠΑ προσφέρονται για την ανάπτυξη προστασίας σε εμπορικά πλοία που διαπλέουν τα Στενά του Ορμούζ

Σαουδική Αραβία - Ουκρανία: Άρχισαν οι συνομιλίες με βασική επιδίωξη την βελτίωση της διεθνούς επιρροής του Κιέβου στην Τζέντα


Οι συνομιλίες που φιλοξενεί η Σαουδική Αραβία για τον πόλεμο στην Ουκρανία άρχισαν πριν από λίγη ώρα στην Τζέντα, σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ στη Σαουδική Αραβία.

Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική στρατολόγηση γυναικών από τις φυλακές


Αύγουστος 5, 2023. Ελλάδα.

Η μαζική στρατολόγηση  φυλακισμένων γυναικών για να πάνε στο μέτωπο έχει ξεκινήσει στη Ρωσία, δήλωσε η ιδρύτρια της ανεξάρτητης ΜΚΟ «Η Ρωσία πίσω από τα κάγκελα» [«Русь Сидящая»], Όλγα Ρομάνοβα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Λιθουανία κλείνει δύο διελεύσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία


Η Λιθουανία θα κλείσει δύο από τις έξι διελεύσεις στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, εξαιτίας των ανησυχιών που εγείρει στο Βίλνιους η παρουσία μισθοφόρων της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στη γειτονική της χώρα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών.

Μαύρη Θάλασσα: Σε περιοχή πολεμικού κινδύνου έξι ρωσικά λιμάνια


Σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου» βρίσκονται έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, όπως προειδοποίησε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία για τη ναυτιλία και τις υδρογραφικές υπηρεσίες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμες να επέμβουν στρατιωτικά στον Νίγηρα


Ηκυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε προγράμματα βοήθειας στην κυβέρνηση του Νίγηρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από πραξικοπηματίες την περασμένη εβδομάδα, όμως θα συνεχίσει τη «ζωτικής» σημασίας χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν χθες Παρασκευή.

Νέες γραμμές επικοινωνίας ανοίγουν ΗΠΑ-Κίνα


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές θα αποκαταστήσουν επαφές για κρίσιμα θέματα. Δεν επιστρέφει, ωστόσο, το μοντέλο των «επίσημων διαλόγων» που είχε εφαρμοστεί παλαιότερα.

Ν. Λυγερός: Στρατηγική αξία Ελληνο-Αιγυπτιακής Συμμαχίας #lygeros #greece


Ν. Λυγερός: Στρατηγική αξία Ελληνο-Αιγυπτιακής Συμμαχίας #lygeros #greece

Σάββας Καλεντερίδης: Πού είναι το κράτος; (4-8-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Η απουσία του κράτους δημιουργεί εγκλήματα παντού στην Ελλάδα.

Το μεταναστευτικό εύκολα προσκαλεί απλουστεύσεις και τσιτάτα που το χειροτερεύουν...


Το μεταναστευτικό εύκολα προσκαλεί απλουστεύσεις και τσιτάτα που το χειροτερεύουν...

Καταδίωξη διακινητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης | Πρωινή Ενημέρωση | 05/08/2023


1. Καταδίωξη διακινητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
2. Η Σ. Βουλτεψη μιλά για τις συνεχείς καταδιώξεις διακινητών από τις Ελληνικές αρχές

Καρέ-καρέ άγρια καταδίωξη Τούρκων δουλεμπόρων ανοιχτά της Εύβοιας -Τι λέει ο Αντιδ. Κύμης, Αλιβερίου


1. Καρέ-καρέ άγρια καταδίωξη Τούρκων δουλεμπόρων ανοιχτά της Εύβοιας -Τι λέει ο Αντιδ. Κύμης, Αλιβερίου
2. Εθελοντές καθαρίζουν το δάσος στο Κεφαλάρι - Τι λέει ο Δήμαρχος Κηφισιάς
3. Ο Δημήτρης Καιρίδης για τις παράνομες ροές μεταναστών και τους διακινητές
4. Πόρισμα για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο - Τι λέει ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης