Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

SAMP/T NG: Η Leonardo ολοκλήρωσε τις δοκιμές του νέου ραντάρ Kronos που θα ενσωματωθεί στο σύστημα αεράμυνας


Η Leonardo ολοκλήρωσε την εργοστασιακή δοκιμή αποδοχής του νέου της ραντάρ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενσωμάτωσή του με το σύστημα αεράμυνας SAMP/T NG για την Ιταλία.

Οι δοκιμές αξιολόγησαν τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του ραντάρ Kronos Grand Mobile High Power, όπως κάλυψη εμβέλειας, λειτουργίες αναγνώρισης, ανθεκτικότητα ηλεκτρονικών αντιμέτρων και απειλές τακτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Το ραντάρ «εκμεταλλεύεται την ικανότητα οριζόντιας και κάθετης κατεύθυνσης της ενεργού ηλεκτρονικά σαρωμένης κεραίας συστοιχίας (AESA) για να βελτιστοποιήσει την ανίχνευση, την παρακολούθηση, την ταξινόμηση απειλών και την καθοδήγηση πυραύλων εναντίον πολλαπλών στόχων», εξήγησε ο Οργανισμός Κοινής Συνεργασίας Εξοπλισμού, που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση των συμβολαίων ανάμεσα στη Leonardo και Eurosam.

Η ικανότητα ακτινοβόλησης υψηλότερης ισχύος που εγγυάται η χρήση νέων εξαρτημάτων GaN υψηλής απόδοσης αυξάνει την εμβέλεια πάνω από 250 χιλιόμετρα.

Το συμβόλαιο παραγωγής του ραντάρ περιλαμβάνει την ενσωμάτωσή του με το Eurosam SAMP/T NG, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του 2026.

Το NG (New Generation) είναι μια αναβάθμιση του γαλλο-ιταλικού συστήματος SAMP/T, το οποίο λειτουργεί από το 2001.

Μια μονάδα NG περιλαμβάνει έως και έξι εκτοξευτές που μεταφέρουν οκτώ πυραύλους Aster ο καθένας, ένα ραντάρ και μία μονάδα εμπλοκής. Το ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει υπερηχητικές απειλές βαλλιστικών πυραύλων.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να αναχαιτίζει στόχους σε απόσταση άνω των 350 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους από απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων.

Με πληροφορίες από: Defense Post

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου