Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 490 Π.Χ.(ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ)

ΤΟ Βίντεο είναι της HoneybeeAudiovisual 

KΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΓΚΥΡΑ Τα ονόματα των 6 Τούρκων αιχμαλώτων στη Συρία - Υπέκυψε τραυματίας αξιωματικός της ΤΗΚ

Δόθηκαν στην δημοσιότητα από το συριακό Γενικό Επιτελείο τα ονόματα των 6 Τούρκων αξιωματικών της Αεροπορίας που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια μάχης στην περίμετρο του αεροδρομίοτ του Χαλεπίου. Μάλιστα ο ένας από αυτούς φέρεται πλέον ως "οριστική απώλεια" που σημαίνει "νεκρός" καθώς υπέκυψε στα τραύματά του.
Σημειώνεται ότι η Άγκυρα μέχρι σήμερα αρνείται ότι συνελήφθησαν αξιωματικοί της, έστω και αν ακόμα και μέσα στην τουρκική Βουλή βουλευτής της αντιπολίτευσης (του Ρεμπουπλικανικού κόμματος), έδωσε στην δημοσιότητα τα αρχικά των συλληφθέντων
Τα ονόματα των αξιωματικών της THK που πιάστηκαν αιχμάλωτοι ενώ εκτελούσαν καταδρομική επιχείρηση σε ξένος έδαφος, είναι τα εξής  :

Θα ξυπνήσουμε σε λευκό τοπίο - Χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

- Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες - Δείτε σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία
- Σε συναγερμό οι αρχές για την αντιμετώπιση του χιονιά - Στην κατάψυξη η χώρα εως την Τετάρτη
- Τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
- Χώρους φιλοξενίας των αστέγων ανακοίνωσε ο Δήμος ΑθηναίωνΑγριεύει ο καιρός ενώ χιόνια θα πέσουν τη νύχτα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. O Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί για τους άστεγους.

Χρυσή Αυγή: «Θα στηθεί και τρίτη κάλπη για τον Παπανδρέου»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή στην οποία καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «θα στηθεί και τρίτη κάλπη για τον Παπανδρέου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σύριζα την έκανε τελικά την κωλοτούμπα, δίνοντας συγχωροχάρτι στον Παπανδρέου και διαγράφοντας τις ποινικές του ευθύνες για το σκάνδαλο Λαγκάρντ. Ο Αλέξης μυρίστηκε εξουσία και άρχισε τα υπόγεια πολιτικά παιχνίδια. Είναι δεδομένο πλέον πως και η δήθεν κόντρα με τον Βενιζέλο γίνεται για το θεαθήναι, ενώ στο απυρόβλητο μένει ο πρωθυπουργός του Δ.Ν.Τ., ο πρώτος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάντια της χώρας.

To Οθωμανικό… μαγεύει τους αριστοκράτες του κώλου – Η κυρία του πρέσβη κάνει τεµενάδες στον Γκιουλ!

Loukakis wife bows to Gul
Παραµονή Χριστουγέννων, η σύζυγος του κ. Κυριάκου Λουκάκη προέβη σε µια απίστευτη χειρονοµία ραγιαδισµού προς τον Τούρκο πρόεδρο. Με διπλωµατικό σίριαλ δουλικότητας, αµετροέπειας και… λάιφ στάιλ µοιάζουν όσα συµβαίνουν στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία γελά σαρκαστικά µε τα καµώµατά µας και, παράλληλα, αυξάνει συνεχώς την προκλητικότητά της έναντι µιας Ελλάδας που ―σύµφωνα µε τα τουρκικά media― καταρρέει λόγω της οικονοµικής κρίσης.

Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα στη Wall εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Dow13.387,76-47,45 -0,35%  



  Nasdaq3.101,661,09 0,04%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P να υποχωρεί από υψηλά πέντε ετών καθώς οι επενδυτές υιοθετούν επιφυλακτική στάση λίγο πριν την έναρξη της περιόδου αποτελεσμάτων και ενώ αναμένεται νέος γύρος δύσκολων διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Στο Κογκρέσο έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση του περιορισμού των ελλειμμάτων. Ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία, Mitch McConnell δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα πρέπει να εξετάζονται νέες αυξήσεις φόρων και η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σαν βασική της προτεραιότητα τις περικοπές δαπανών.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι όποιες περικοπές δαπανών θα πρέπει να συνδέονται με υψηλότερους φόρους μέσω αλλαγών στο φορολογικό κώδικα.

Τα σχόλια του αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες ότι το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα μπορούσαν να βρεθούν σε νέο αδιέξοδο. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για την αύξηση των φόρων σε ζευγάρια με εισοδήματα άνω των 450.000 δολ. Η συμφωνία επέτρεψε στην Ουάσινγκτον να αποφύγει μέτρα ύψους 600 δισ. δολ. σε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΤΟΥ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΟΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ. .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ LESSONS LEARNED ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ.

* ΕΜΜΕΝΩ ΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΔΕΝ ΦAIΝΕΤΑΙ….

Ο Π. Δούκας προτείνει σε ανέργους να δουλεύουν τζάμπα!!!



Σχόλιο από ΑLEXANDER

 

Κάνε την αρχή κύριε Δούκα μου…και να πάτε οικογενειακός να μαζέψετε ελιές και μετά τα ξαναλέμε….

Όχι να λες εξυπνάδες από τα πολυτελή γραφεία σου….. 

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών λέει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους...

Λύση στην ανεργία των νέων προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ντέιβιντ Κάμερον : «Αλλαγή σχέσης με την ΕΕ θα ζητήσει η Βρετανία»

«Κάθε δικαίωμα» έχει η Βρετανία να ζητήσει αλλαγή στη σχέση της με την ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Σε συνέντευξή του προς το BBC, πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν «πραγματική επιλογή» επ’ αυτού στις επόμενες εκλογές. Αλλά τόνισε ότι η πλήρης αποχώρηση από την ΕΕ «δεν θα ήταν σωστή» για τη Βρετανία.
Ο Κάμερον αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ειδικά για την Ευρώπη μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Πολλοί Συντηρητικοί βουλευτές ζητούν δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός απαντάει ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ Άγκυρα: "Θα ανακηρύξουμε κι εμείς ΑΟΖ - Αν τολμούν οι Έλληνες ας προχωρήσουν"

«Η Τουρκία παρακολουθεί στενά οποιαδήποτε μονομερή απόπειρα της Ελλάδος ή άλλων χωρών να διευρύνουν την οικονομική τους ζώνη ή να διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει τέτοια ανακήρυξη στα Ηνωμένα Έθνη. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η Τουρκία θα κηρύξει ΑΟΖ που βέβαια θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές δικαιωμάτων μας" (σ.σ. που είναι επάνω στις ελληνικές περιοχές υφαλοκρηπίδας και δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα του Καστελόριζου)...

Δυτική Ελλάδα: Η γερμανική Βild υποστηρίζει οτι οι Έλληνες διώχνουν γερμανική επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την περιοχή!

Δυτική Ελλάδα: Η γερμανική Βild υποστηρίζει οτι οι Έλληνες διώχνουν γερμανική επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την περιοχή! Αναφέρεται στην εταιρεία Phonotherm
Άρθρο για την ελληνική γραφειοκρατία που δεν επιτρέπει να προχωρήσει μεγάλη επένδυση στη Δυτική Ελλάδα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ» είναι ο τίτλος του άρθρου, που αναφέρεται στην επένδυση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία Phonotherm. Αναφέρεται χαρακτηριστικά:«Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, έχει πολύ δρόμο μέχρι να ξεπεράσει την κρίση. Για παράδειγμα μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, κολλάει στην ελληνική γραφειοκρατία».

Έως την ερχόμενη Τρίτη η συζήτηση για την προανακριτική

Το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συζητηθούν από κοινού στην Ολομέλεια της Βουλής οι δύο προτάσεις- η μία των κομμάτων της συγκυβέρνησης και η δεύτερη του ΣΥΡΙΖΑ- για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της συγκυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ζητείται η άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος με ταυτόχρονη ζημιά του δημοσίου, είχε κατατεθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής πρέπει να συζητηθεί εντός 15 ημερών από την ημέρα κατάθεσής της.

Μυστήριο με τον λογαριασμό των 5 ωρών!

Της Αννας Κανδύλη από το real.gr

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί σε εισαγγελείς και δικαστές ο λογαριασμός με τον κωδικό «BUP: 9010138503.xls –ROSSONIS ANDREAS», ο αποκαλούμενος πλέον και λογαριασμός «της μίας ημέρας», που φαίνεται να άνοιξε το 2005 στην HSBC ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου. «Το να ανοίγει ένας λογαριασμός σε κάποιον φορολογικό ‘’παράδεισο’’ για ένα τόσο μικρό διάστημα ίσως να είναι κάτι που συνηθίζεται. Το να ανοίγει όμως για λίγες ώρες σε υποκατάστημα μιας μεγάλης τράπεζας στην Ελβετία, δημιουργεί πολλές απορίες» σημειώνουν. Γνώστες της διεθνούς τραπεζικής πρακτικής αναφέρουν ότι τέτοιες κινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν μεταφορές «ύποπτων» χρηματικών ποσών, που για να «καλυφθούν» χρειάζονται το «κέλυφος» ενός μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος.

Ποινές φυλάκισης για όσους δεν πληρώνουν χρέη και χαράτσια

Ποινές φυλάκισης για όσους δεν πληρώνουν χρέη και χαράτσια
-Ακόμα και για 1.000 ευρώ θα οδηγείται κάποιος στη φυλακή.
 -Ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή ή η άρνηση καταβολής φόρου.
 -Το νομοσχέδιο θα έρθει τον Απρίλιο στη Βουλή προς ψήφιση. Ιδιαίτερα σκληρές ποινές θεσπίζονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει τον Απρίλιο στη Βουλή.
Η κυβέρνηση θέλει να προλάβει ή να ανασχέσει μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών από τους πολίτες που μπορεί να οφείλεται είτε σε συνειδητή αντίδραση είτε σε εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητάς τους.

Εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς

Εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς
«Στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο», αναφέρει στην επιστολή του ο Φ.  Κουβέλης -  «Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
 Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι από σήμερα ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Πάρις Μουτσινάς.
Αφορμή της διαγραφής του στάθηκε η απόφαση των δύο «ανταρτών» να διαφοροποιηθούν από την γραμμή της ΔΗΜΑΡ και ταχθούν υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διερεύνηση ποινικών ευθυνών και για τον Ευ. Βενιζέλο.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει μαζί με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους να προχωρήσουν στην διενέργεια προανακριτικής μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κι όμως: Η ΔΕΗ έδωσε 3 εκατ. ευρώ για να...διαφημίσει το μονοπώλιο της

Κι όμως: Η ΔΕΗ έδωσε 3 εκατ. ευρώ για να...διαφημίσει το μονοπώλιο της
Δημόσια επιχείρηση, με μονοπώλιο πληρώνει 3 εκατ. ευρώ με λεφτά μας για να διαφημιστεί! 
Και όλα αυτά σε καιρό κρίσης!
Κι όμως, στην Ελλάδα συμβαίνει και αυτό!
Το παραδέχτηκε μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή!
Τον περασμένη Αύγουστο το ΔΣ της ΔΕΗ πήρε την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ τους επόμενους 10 μήνες «για τη διαφημιστική προβολή της Εταιρείας, για την υποστήριξη της εμπορικής της πολιτικής, καθώς και για άλλες επικοινωνιακές δράσεις».

Ανατροπές σε συντάξεις και εφάπαξ Μείωση έως και 20% σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Τέσσερις αλλαγές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στο εφάπαξ, φέρνει το υπουργείο Εργασίας, θέτοντας στο «στόχαστρο» τις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.

Αναλυτικά οι αλλαγές έχουν ως εξής:

1.       Επιβολή εισφοράς 5%-20%, σε ποσά συντάξεων (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1000 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στην παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μάιου).

Στη φυλακή όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν Στουρνάρας: «Υπομονή άλλο ένα χρόνο»

Τη θέση ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλοντας πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Ο υπουργός Οικονομικών, ακόμη, επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. «Αλλο ένα χρόνο υπομονή» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM τη Δευτέρα.

ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει MEGA στο ΕΣΡ

Φωτιά παίρνει η σύγκρουση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά και τον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, κυρίως δε με την οικογένεια Μπόμπολα, που ελέγχει μεγάλο πακέτο μετοχών του, από την άλλη.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη με την οποία του ζητάει να παρέμβει επειδή το MEGA δεν διάβασε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί η επιστολή:

Το αργότερο έως το 2019 θα λειτουργήσει το τερματικό για το φυσικό αέριο

Λευκωσία: Τη βεβαιότητα ότι το αργότερο έως το 2019 θα μπορεί να λειτουργήσει το τερματικό για το φυσικό αέριο που προγραμματίζεται να ανεγερθεί στο Βασιλικό, εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Χαράλαμπος Έλληνας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Ελληνας είπε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, νοουμένου ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες χωρίς καθυστερήσεις.

Είπε ακόμα ότι η ΚΡΕΤΥΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβουλεύσεις με την εταιρεία Noble για να υπάρξει το συντομότερο κατάληξη σε συμφωνία και να αρχίσει το έργο.

Πτωτικά κινείται το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με πτώση ξεκινά την εβδομάδα το Χρηματιστήριο.

Στις 12:57 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 123,64 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,52%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 47,52 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,48%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €185.250.

Πτωτικά κινείται η πλειοψηφία των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών. Απώλειες παρουσιάζουν οι Επενδυτικές με 0,62% και ακολουθούν οι Τράπεζες με 0,56%, η Κύρια Αγορά με 0,53% και η Παράλληλη Αγορά με 0,42%. Κέρδη παρουσιάζει η Εναλλακτική Αγορά με 0,12%, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

Ήπιες διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου σε στενό εύρος διακύμανσης και… διάθεση «διεκδίκησης» των 970 μονάδων κινείται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Παρόμοια η κίνηση και για τον δείκτη των τραπεζών, εκατέρωθεν των 250 μονάδων, ενώ μικτή εικόνα διαμορφώνεται στο ταμπλό του FTSE25, όπου ξεχωρίζει ανοδικά ο ΟΠΑΠ. Σε θετικό έδαφος και ενισχυμένες άνω του 1% ακολουθούν οι μετοχές των MIG, METKA, Jumbo, FF Group και Motor Oil, ενώ με μικρότερα κέρδη διαπραγματεύονται οι τίτλοι των EXAE, ETE και Μυτιληναίος.