Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι το blog μας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
θα παραμείνει κλειστό για λίγες μέρες για τεχνικούς λόγους
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Καταπληκτική διάλεξη του Παν. Κανελλόπουλου το 1966: Το ιστορικό νόημα του Ελληνικού Έθνους !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!

Mια υπέροχη, και ιστορική, διάλεξη τού μεγάλου φιλοσόφου, ακαδημαϊκού και πολιτικού μας Παναγιώτη Κανελλόπουλου*, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Κύπρου, τον Σεπτέμβριο του 1966. Προσκεκλημένος στήν ηρωική Μεγαλόνησο ο Έλλην ακαδημαϊκός μιλά με γνώση και σοφία στους νέους μαθητές και ενώπιον της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της Κύπρου, με θέμα «Το ιστορικό νόημα του Ελληνικού Έθνους». Ένας λόγος παρακαταθήκη για τις γενιές των Ελλήνων.
Ακολουθεί ολόκληρη η καταπληκτική διάλεξη:

Θέτουν θέμα Χριστουγέννων στην Γαλλία

Μετά την Αγγλία, όπου ζητούν κατάργηση των Κυριακάτικων Λειτουργιών, αποχριστιανοποιείται και η Γαλλία.

Όπως μεταδίδεται, το 2015 είχε προκληθεί σάλος με τις φάτνες που αναπαριστούσαν τη γέννηση του Ιησού και είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα δημαρχεία, καθώς αριστερόστροφος νόμος του 1905 για τη λαϊκότητα του κράτους απαγορεύει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους της Γαλλίας.
Σχεδόν δύο μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, η ειδική εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράμμισε, ότι ο νόμος του 1905 δεν απαγορεύει τις φάτνες στα δημόσια κτίρια παρά μόνο αν πρόκειται για "ένδειξη αναγνώρισης μιας λατρείας".

Τεράστια κυβερνοεπίθεση στις μεγάλες ιστοσελίδες των ΗΠΑ

Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση σε δημοφιλής ιστότοπους ήταν αδύνατη
Εταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify και το eBay αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας χθες στις ΗΠΑ έπειτα από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ένας πάροχος υπηρεσιών.
Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, όπως επίσης στους ιστότοπους πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν αδύνατη στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ analystsforchange
 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ:


1)ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΡΙΑΚΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ.

Δεν τους σώζει ο Ιμάμης. Οι τούρκοι λερώθηκαν πάνω τους με αυτά που συμβαίνουν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από το triklopodia
 
Τελικά η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι το κεντρικό σημείο όπου συγκρούεται ο φόβος των αντίχριστων δυνάμεων με τον Ουρανό.
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου του 2016
Ακόμα δεν πρόλαβε να διαλυθεί το σύννεφο που έφερε πάνω από τον τρούλο του Παγκόσμιου αυτού Ορθόδοξου
καθιδρύματος την καλοσχηματισμένη τρομερή και σεβάσμια φιγούρα , όπως το αναδείξαμε σε άρθρο μας στις 19 Οκτωβρίου του 2016 και σε μερικές ώρες οι τουρκαλάδες βάζουν μόνιμο ιμάμη στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για να διώχνει τα σύννεφα με τα κακά φαντάσματα.

Η πόλη που ξεφορτώθηκε πολιτικούς και αστυνομία Οι υποψίες για συνεργασίες με εγκληματικά δίκτυα και οι γυναίκες που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Στο Μεξικό, το οργανωμένο έγκλημα φτάνει παντού, ακόμη και στο μικρότερο χωριό. Υπάρχει όμως μία μικρή πόλη στην πολιτεία της Michoacan που έχει καταφέρει να όχι μόνο να ξεφορτωθεί μια και καλή τους γκάνγκστερ, αλλά να πετάξει έξω από τους κόλπους της την αστυνομία αλλά και τους πολιτικούς.
Με επικεφαλής τις γυναίκες, οι άνθρωποι της Χεράν, σύμφωνα με το BBC, μία ωραία πρωία αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να έχουν στα πόδια τους τους αστυνομικούς και τους πολιτικούς και τα κατάφεραν καθώς υποπτεύονταν ότι συνεργάζονταν με τα εγκληματικά δίκτυα.

Ο στρατιώτης που συνέχισε να μάχεται τρεις δεκαετίες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Η απίστευτη ιστορία του αξιωματικού που δεν έμαθε ποτέ για την παράδοση της Ιαπωνίας και συνέχισε τον πόλεμο μέχρι το 1974(Εικόνες & Βίντεο)

Το καλοκαίρι του 1945 ολόκληρη η υφήλιος συγκλονίζεται από ένα γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας: την πρώτη και μοναδική χρήση της ατομικής βόμβας. Δύο ιαπωνικές πόλεις, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, εξαφανίζονται από το χάρτη και η χώρα υπογράφει την άνευ όρων παράδοσή της. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει οριστικά. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις, την ώρα που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί από τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η τρομερή σύγκρουση.

Τι απέγινε άραγε ο χρυσός των ναζί; Υπάρχουν πράγματι θαμμένα στη Γερμανία δισεκατομμύρια σε ράβδους χρυσού ή μήπως βρίσκονται στα υπόγεια τραπεζών;

Όταν φάνηκε ότι το Γ’ Ράιχ θα θαβόταν στις στάχτες του πολέμου το 1945, οι ναζί ηγέτες άρχισαν να κρύβουν μαζικά τους θησαυρούς που είχαν λεηλατήσει μαζικά από την Ευρώπη κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης και ασημικά από σπίτια εβραίων που είχαν σταλεί στους θαλάμους αερίων, αρχαιολογικοί θησαυροί, πίνακες και γλυπτά από μουσεία αλλά και τόνους κυριολεκτικά χρυσού κείτονταν τώρα σε υπόγεια καταφύγια, ορυχεία και πυθμένες λιμνών.
Όσο η ήττα άρχισε μάλιστα να φαίνεται αναπόφευκτη, η επιχείρηση εξαφάνισης του ναζιστικού θησαυρού έπαιρνε γιγαντιαίες διαστάσεις. Με τους Συμμάχους να περικυκλώνουν το Βερολίνο, τα κεφάλια του Γ’ Ράιχ έτρεχαν να κρύψουν τους κλεμμένους θησαυρούς, λαμβάνοντας μάλιστα ειδική μέριμνα για τις ράβδους χρυσού.

ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Βρήκαν μυστικό νησί-βάση του Χίτλερ στην Αρκτική (Εικόνες & Βίντεο)

Ενα κρυφό νησί-βάση των ναζί ανακάλυψαν Ρώσοι επιστήμονες. Βρίσκεται στην Αρκτική, στη θάλασσα Μπέρινγκ, ανάμεσα στη Ρωσία και στον Βόρειο Πόλο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν 500 περίπου αντικείμενα από την εποχή των ναζί που διατηρήθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, λόγω του ψύχους.

Η τοποθεσία του νησιού το έκανε στρατηγικής σημασίας για τους ναζί, κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την -ζωτικής σημασίας – πρόγνωση του καιρού.

Νέα υποχώρηση εδάφους στα Ιωάννινα εξαιτίας του σεισμού - Με έκταση 200 τ.μ., βάθος πάνω από 20 μέτρα - ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ (Εικόνες & Βίντεο)

Κάτοικοι του Καλπακίου εντόπισαν υποχώρηση του εδάφους σε περιοχή κοντά στο κέντρο, σε οικόπεδο, με βάθος πάνω από 20 μ. και έκταση που φτάνει τα 200 τετραγωνικά μέτρα.
Οι επιστήμονες που βρίσκονται στα Ιωάννινα αποδίδουν το νέο φαινόμενο στον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, ενώ από τύχη την ώρα της κατάρρευσης δεν βρισκόταν εκεί ο βοσκός και τα ζώα παρακείμενου μαντριού.

Μόνιμο ιμάμη στην Αγιά Σοφιά διόρισε η Τουρκία(Βίντεο)

Λίγους μήνες μετά την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού, κίνηση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς, η Τουρκία αποφάσισε να διορίσει μόνιμο ιμάμη, ο οποίος θα τελεί την προσευχή των μουσουλμάνων πέντε φορές την ημέρα.

Αν και υπήρχε θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα στην Αγιά Σοφιά από το 1935, οπότε και έγινε μουσείο με απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ, επίσημα αυτή η θέση παρέμενε κενή, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, αλλά πρόσφατα η Τουρκία αποφάσισε να την καλύψει.

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στον Π. Ιωάννου. Sportfm Λάρισας 
19/10/2016

Βέτο άσκησαν Ελλάδα και Ιταλία στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την ΕΕ - Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΔΟΞΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Ελλάδα και Ιταλία άσκησαν βέτο στην πρόθεση των πλήρως ευθυγραμμισμένων με τα αμερικανικά συμφέροντα (και όχι τα δικά τους) Ευρωπαίων να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, 
 
Όπως εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ΕΕ «είναι απαραίτητος ένας θετικός διπλωματικός ρόλος της ΕΕ υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Έστω και αυτή η εύθραυστη κατάπαυση πυρός είναι θετική, όμως, οι λύσεις πρέπει να επουλώνουν τις πληγές και όχι να τις πολλαπλασιάζουν.»

Χάρτες με βάση τα κριτήρια θα έχει στις αποσκευές του ο Πρόεδρος - Τι δέχονται και τι απορρίπτουν οι πλευρές

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews
 
Λευκωσία: Με εναλλακτικούς χάρτες, που έχουν ετοιμασθεί από ειδικούς στη βάση των θέσεων της Λευκωσίας στο εδαφικό, θα προσέλθει στις εκτός Κύπρου συναντήσεις από τις 7-11 Νοεμβρίου η ελληνοκυπριακή πλευρά. Με βάση τις προκαταρκτικές συζητήσεις που είχαν μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, φαίνεται να υπάρχει απόσταση που θα πρέπει να διανυθεί μέχρι να γεφυρωθούν οι διαφορές. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο στις εκτός Κύπρου συζητήσεις θα υπάρξει διέξοδος.

Ο Fitch αναβάθμισε σε Β+ την κυπριακή οικονομία-Πρόβλεψη για το χρέος - Πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο στο 2% του ΑΕΠ και πληθωρισμό γύρω στο 1,2%

Λευκωσία: Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της κυπριακής οικονομίας κατά μία μονάδα από BB- σε Β+ με θετική μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ο οίκος αναβάθμισε επίσης τις αξιολογήσεις για τα εγχώρια ομόλογα στο BB- από B+. Η διαβάθμιση για τη χώρα (country ceiling) αναβαθμίστηκε σε BBB- από BB+ ενώ η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο και εγχώριο νόμισμα επιβεβαιώθηκε στο Β.

Με βάση μια σειρά από εκτιμήσεις που κάνει, μεταξύ άλλων, για πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο στο 2% του ΑΕΠ και πληθωρισμό γύρω στο 1,2% ο οίκος εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος, το οποίο πρέπει να έφτασε στην κορύφωσή του ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 109% το 2015, θα υποχωρήσει με αργούς ρυθμούς στο 90% μέχρι το 2025. Ο Fitch, προβλέπει ότι το χρέος θα μειωθεί για να φτάσει οριακά πάνω από το 100% του ΑΕΠ ως το 2018.

Εισαγγελέας για τα capital controls - Αναζητούνται και πολιτικές ευθύνες - Έπειτα από δεκάδες μηνυτήριες αναφορές πολιτών

Σε εξέλιξη εδώ και μήνες και κάτω από άκρα μυστικότητα η έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών - Αφορά σε βαρύτατα ποινικά αδικήματα, όπως ακόμα και αυτό της εσχάτης προδοσίας
Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, έπειτα από δεκάδες μηνυτήριες αναφορές πολιτών, για την επιβολή των capital controls στη χώρα τον Ιούνιο του 2015.

Η έρευνα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ποινικής αποτίμησης μιας περιόδου που ακολούθησε  του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.