Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΛΤΙΒΗΡΕΣ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΒΑΣΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ;;;(ΒΙΝΤΕΟ)


Οι Βάσκοι, είναι μια αρχαία Ελληνική φυλή, οι Κελτίβηρες, σύμφωνα με τον Στράβωνα, τον Διόδωρο τον Σικελιώτης και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, οι οποίοι κατάγονται από την Λακεδαίμονα και την Μεσσηνία. Δείτε το βίντεο....

Aνελκύστηκε το Τούρκικο σκάφος «Conzuru» στο Φαρμακονήσι(Βίντεο)

Ανελκύστηκε το ναυάγιο και 3 σωροί μεταναστών από το Φαρμακονήσι  απο το Πολεμικό Ναυτικό !
Τρεις σοροί αγνοουμένων μεταναστών, μεταξύ των οποίων ενός βρέφους 1 – 2 ετών, απεγκλωβίστηκαν και ανασύρθηκαν από το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου μετά από επιχείρηση της ΜΥΑ/ΛΣ.
Το βυθισμένο τουρκικό σκάφος, στο οποίο εκτυλίχθηκε η τραγωδία της 20ής Ιανουαρίου, ανελκύστηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Λέρου.

Οικισμός 2300 ετών των Ελληνιστικών χρόνων ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ!

Ο 2.300 οικισμός των Ελληνιστικών χρόνων ανακαλύφθηκε στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν οικισμό Ελληνιστικών χρόνων που κατοικείτο κατά τη διάρκεια της περιόδου του Δεύτερου Ναού....
το 2.300 – χρονών χωριό ανακαλύφθηκε στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ.

Στις 18 Σεπτεμβρίου η Σκωτία αποφασίζει για την απόσχισή της - Τρέμει η Βρετανία


 Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν για΄τι η Σκωτία θέλει να αποσχισθεί από την Μ.Βρετανία. Πολύ απλά είναι άλλο έθνος, με δική του  ιστορία, άλλωστε η πλειοψηφία του κόσμου στον πλανήτη δεν λέει Βρετανοί, αλλά Άγγλοι για να χαρακτηρίσει τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι και μερίδα των Σκωτσέζων θεωρούν ότι επικαλύπτονται απο τους Άγγλους, και ότι η λέξη Βρετανός δεν περιέχει και αυτούς μέσα.
Η ιδέα της απόσχισης της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία βασίζεται στο γεγονός ότι η Σκωτία έχει μια δική της, ισχυρή κουλτούρα, κατέχει ένα αξιόπιστο τραπεζικό, δικαστικό και εκπαιδευτικό σύστημα και ότι θα πρέπει να ξαναβρεί το καθεστώς που είχε πριν το 1707.

Τώρα-Πάτρα: Πόλεμος μεταξυ Ρομα και Πατρινών στην Βενιζέλου

Οδομαχίες και πετροπόλεμος τώρα (21.20) στο σημείο.

Πανικός επικρατησε πριν απο λίγα λεπτά στη συμβολή των οδώ Αγ. τριάδας και Βενιζέλου, οταν ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσαν Ρομα παρέςυρε και χτύπησε δυο μικρα παιδια. Οδομαχίες και πετροπόλεμος τώρα (21.20) στο σημείο.

Δεκάδες Ρομα κινήθηκαν στο σημείο του τροχαίου με άγριες διαθέςεις ενω σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και πατρινοι.

ΗΡΑΚΛΗΣ ο Ιδαίος Δάκτυλος

Ο Ηρόδοτος, στο βιβλίο Β' το οποίο έχει ονομάσει ΕΥΤΕΡΠΗ,μία από τις εννέα Μούσες πραγματεύεται την ιστορία της Αιγύπτου.Πριν διαβάσουμε αυτά που γράφει για τον Θεό ΗΡΑΚΛΗ,ας δούμε τις διαφορές μεταξύ Σεληνιακού ημερολογίου και Ηλιακού ,αν και τα εξηγεί ο Ηρόδοτος...

ΗΡΟΔΟΤΟΣ Βιβλίο Β' - Ευτέρπη

4 

1 ὅσα δὲ ἀνθρωπήια πρήγματα, ὧδε ἔλεγον ὁμολογέοντες σφίσι, πρώτους Αἰγυπτίους ἀνθρώπων ἁπάντων ἐξευρεῖν τὸν ἐνιαυτόν, δυώδεκα μέρεα δασαμένους τῶν ὡρέων ἐς αὐτόν· ταῦτα δὲ ἐξευρεῖν ἐκ τῶν ἀστέρων ἔλεγον·ἄγουσι δὲ τοσῷδε σοφώτερον Ἑλλήνων, ἐμοὶ δοκέειν, ὅσῳ Ἕλληνες μὲν διὰ τρίτου ἔτεος ἐμβόλιμον ἐπεμβάλλουσι τῶν ὡρέων εἵνεκεν, Αἰγύπτιοι δὲ τριηκοντημέρους ἄγοντες τοὺς δυώδεκα μῆνας ἐπάγουσι ἀνὰ πᾶν ἔτος πέντε ἡμέρας πάρεξ τοῦ ἀριθμοῦ, καί σφι ὁ κύκλος τῶν ὡρέων ἐς τὠυτὸ περιιὼν παραγίνεται.

Θρακικός Τάφος Με Καρυάτιδες Στην Βουλγαρία !! (Φωτογραφίες)


Κοντά στα χωριά Sveshtari και Σμποριάνοβο της Βουλγαρίας βρέθηκε ο τάφος του βασιλέα των Γετών Δρομιχαίτης και της συζύγου του που ήταν κόρη του Λυσιμάχου στρατηγού του Μ. Αλεξάνδρου.

Αρχαιολόγοι από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών ανακάλυψαν κοντά στον Θρακικό τύμβο του Sveshtari, σε βάθος περίπου 15 μέτρων, τα απομεινάρια ενός ξύλινου κιβωτίου, στο οποίο υπήρχαν καμένα οστά, στάχτη και πολύ καλά διατηρημένα χρυσά αντικείμενα. Ανάμεσά τους είναι ένα χρυσό διάδημα, 4-5 χρυσά βραχιόλια, διακόσμηση ιπποσκευής, διακόσμηση με κεφάλι θεάς, χάντρες.

Βάσκοι ευρωβουλευτές ζητουν την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στην Ευρώπη

Σχόλιο από ALEXANDER

Δείτε δημοσιεύματα και επιστολές που μας έστειλε ο οργανισμός για την διάσωση της Ελληνικής γλώσσας(http://www.odeg.gr) και που αφορούν πρόταση Βάσκων ευρωβουλευτών για  την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στην Ευρώπη.
Δείτε και ΕΔΩ

Η μικροβιολογική δράση του ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού
Μια από τις πιο εντυπωσιακές δράσεις της χρήσης του ζεόλιθου είναι η εφαρμογή του στην ποιότητα του γάλακτος. Ήδη ξέρουμε από παλαιότερη μελέτη ότι το συμπλήρωμα της διατροφής των αγελάδων, επιτρέπει μια αύξηση της παραγωγής κατά 17 %. Με την φυσική αποτοξίνωση που προκαλεί ο ζεόλιθος δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, είναι φυσιολογικό να έχουμε έναν οργανισμό σε καλύτερη φυσική κατάσταση και κατά συνέπεια να έχει καλύτερη παραγωγική απόδοση. Εφαρμογές του ζεόλιθου είχαν δείξει στον καθαρισμό του νερού ότι υπάρχει αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των κυανοβακτηρίων.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην περιφέρεια"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην περιφέρεια". 
Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω". 
Ηράκλειο, Κρήτη. 
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επιχείρηση 'ομιχλοπαγίδα' στην Αττική; Μαρτυρία αναγνώστριας.

Από το psekasmata

"Έμεινα άφωνη όταν σήμερα 17/2/2014 ήμουν καθισμένη σε μια ταβέρνα στα βλάχικα και είδα από το βουνό, το μικρο βουνό που χωρίζει τη Βάρη και την Βάρκιζα, από εκεί βγήκε μια μάζα νέφους, η οποία έμοιαζε με σύννεφο αλλά δεν
ήταν και έμοιαζε με καπνό φωτιάς αλλά δεν ήταν. Με το που ξεχύθηκε στην ατμόσφαιρα ενσωματώθηκε στο νέφος το οποίο αποτελεί το γενικότερο φαινόμενο στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο. Το καλοκαίρι βαφτίζεται Σκόνη από την Αφρική και τον χειμώνα Αιθαλομίχλη. Εντύπωση μου έκανε το πόσο γρήγορα ξεχύθηκε στην ατμόσφαιρα, το πόσο γρήγορα αραίωσε και ενσωματώθηκε με το γενικότερο νέφος της Αττικής και φυσικά η συχνότητά του, η οποία ήταν κάθε μισή ώρα με 40 λεπτά. Και τέλος αγανάκτηση μου προξένησε το ότι κανείς δεν το παρατήρησε....

Βρέθηκαν εξωγήινοι στο Βατικανό;;; Κι όμως...

Πολλά κρανία από εξωγήινους βρέθηκαν κατά την διάρκεια αποκατάστασης της βιβλιοθήκης πριν από λίγα χρόνια του Βατικανού. Συγκεκριμένα στην βιβλιοθήκη κάνανε αποκατάστασης στους υπόγειους θαλάμους της, σε πολλούς από τους οποίους είχε να πάει άνθρωπος πάνω από 500 χρόνια. Όταν ανασκάφτηκε το πάτωμα ενός παλαιού υπόγειους θαλάμους κάτω από την βιβλιοθήκη του Βατικανού βρέθηκαν σκελετοί που ανήκαν όχι σε ανθρώπους άλλα σε εξωγήινους.
Δείτε τη μορφή που πρέπει να είχε ένας εξωγήινος όταν ήταν ζωντανός, όπως τον αναπαρέστησαν οι ειδικοί σύμφωνα με τα κρανία που βρήκαν. Το Βατικανό έχει κλείσει την είσοδο της βιβλιοθήκης. Οι πηγές τύπου έχουν επιβεβαιώσει ότι δόθηκε εντολή από τον πάπα να αποσιωπηθεί το γεγονός κατόπιν αιτήματος διαφόρων οργανώσεων που αποστολή τους είναι η παγκόσμια ασφάλεια. Πάντως ο πρόεδρος του προγράμματος SART(για ανεύρεση και επαφή με εξωγήινους ) κ. Μαρυ Peterson δήλωσε ότι οι σκελετοί που βρέθηκαν στο Βατικανό εξετάζονται από επιστήμονες άρα είναι ενήμεροι οι μεγάλοι ηγέτες.

Και όμως ο Έλληνας δεν είναι ο πιο υπερχρεωμένος πολίτης παγκοσμίως

http://greece-salonika.blogspot.com/2014/02/blog-post_444.html...και δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το Γερμανό.

Τι δείχνει μελέτη του Bloomberg
  • "Κλικ" στον πίνακα για μεγέθυνση παρακάτω

Την ώρα που πολύς λόγος γίνεται για τα χρήματα που χρωστά η Ελλάδα, μελέτη του Bloomberg προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα “χρέος” και δείχνει μια... άλλη οπτική. Έτσι χώρες που θεωρούνται πρότυπα για την Ελλάδα και επιτυχημένα παραδείγματα δημοσιονομικής πολιτικής, βρίσκονται υψηλότερα από την Ελλάδα στο κατά κεφαλή χρέος, δηλαδή στην κατάταξη που δείχνει πόσο χρωστάει ο κάθε πολίτης της εκάστοτε χώρας.

Όταν οι Κρητικοί εξεγέρθηκαν για τους φόρους το 1928:Η πυρπόληση των φορολογικών καταλόγων Μοιρών

Η πυρπόληση των φορολογικών καταλόγων Μοιρών

Από το patris.gr

Ο λαός πνίγεται από τους φόρους ενώ την ίδια ώρα λεηλατούνται τα δημόσια ταμεία… Αναφέρεται στο 1928, αλλά θα μπορούσε να αναφέρεται και στο σήμερα… (Ελληνική 25 Φεβρουαρίου 1928)

Τα σοβαρά γεγονότα με τη μαζική αντιφορολογική εξέγερση της Κρήτης, που συμπαρέσυρε όλη την Ελλάδα, περίπου άγνωστα σήμερα παρά την ένταση και τη διάρκειά τους, ξεκίνησαν από τις Μοίρες, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 1928, την ίδια μέρα που μια άλλη αντιφορολογική διαδήλωση, μικρότερης κλίμακας, γινόταν στην Κέρκυρα. Αγρότες της περιοχής Μεσαράς, αγανακτισμένοι από τη βαριά φορολογία, αλλά και το γεγονός ότι ο τοπικός έφορος τούς ζητούσε επιπλέον χρήματα και για τις προηγούμενες χρονιές, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν.

Νέα λίστα Λαγκάρντ με 200 εκατ. φοροδιαφυγής‏

Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι ΝΠΔΔ, διαιτητές και δημοσιογράφοι είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2013, έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις ενώ «πρωταθλητές» στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων είναι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακολουθούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Τζίμης Πανούσης: ο ΣΥΡΙΖΑ , είναι μεγάλη παγίδα και θα το δείτε όταν θα έρθει στην εξουσία.

Ο Τζίμης Πανούσης στο ραδιόφωνο του Δίεση 101,3 μίλησε άλλη μια φορά και ελάλησε, όπως κάνει μοναδικά, εδώ και τόσα χρόνια....
Για την Αριστερά, το ΕΣΥ, το Θεό και πολλά άλλα, για τα οποία συζητάμε κι εμείς μεταξύ μας, αλλά,
....άλλο εμείς.

Αρχικά αναφέρθηκε στις νέες εμπειρίες που απέκτησε επισκεπτόμενος ένα ελληνικό νοσοκομείο:
«Ήταν ένα ηλεκτροσόκ ρεαλισμού. Σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και φεύγουν όλα αυτά τα δήθεν τα οράματα που έχουν οι καλλιτέχνες.

Το σημαντικό είναι ότι εκεί συναντάς ανθρώπους κανονικούς, που στις δικές μας τις παρέες δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Και βλέπεις τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, να μην κοιμούνται καθόλου, να παίρνουν μισθό 800 ευρώ και αυτά να τους τα χρωστάνε.

Νέα μετωπική ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, για τον Σαμουήλ!

Οι Σκοπιανοί, όπως έχει και παλαιότερα αναφερθεί από το «defence-point.gr», δεν περιορίζονται πλέον στην καπηλεία μόνο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, αλλά, σε μια μάταιη προσπάθεια να αποκτήσουν (βλ. κατασκευάσουν) εθνική ταυτότητα και υπόσταση, επιχειρούν να καπηλευτούν την ιστορία και των Βούλγαρων.

Του Παντελή Καρύκα

Πιστοί στη λατρεία του κιτς, μετά την τοποθέτηση αγάλματος του «μακεδόνα» – Βούλγαρου – βασιλιά Σαμουήλ, αποφάσισαν να κάνουν και μια επική ταινία, αφιερωμένη στη «μακεδονική αυτοκρατορία» του Σαμουήλ, προκαλώντας το εθνικό αίσθημα και των Βουλγάρων.

Τεχνολογία «avatar» δίνει ελπίδες σε παράλυτους

Πίθηκος με εμφυτευμένο τσιπάκι στον εγκέφαλο κατάφερε να ελέγξει τις κινήσεις άλλου πιθήκου.

Μασαχουσέτη 


Νέες ελπίδες για τους ανθρώπους με παράλυση προσφέρουν Αμερικανοί ερευνητές. Εμφύτευσαν στον εγκέφαλο ενός πιθήκου ένα ειδικό τσιπ το οποίο του επέτρεψε να να κινήσει σε πραγματικό χρόνο -και μόνο με τα εγκεφαλικά κύματά του, δηλαδή τη «σκέψη» του- τα χέρια ενός άλλου πιθήκου, που ήταν ναρκωμένος και είχε ηλεκτρόδια εμφυτευμένα στη σπονδυλική στήλη του. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι για πρώτη φορά κατέστη δυνατό ένα ζώο να ελέγξει με αυτό τον τρόπο την κίνηση ενός άλλου ζώου εξ αποστάσεως.

«Πεθαίνω»: Το συγκλονιστικό tweet εθελόντριας νοσοκόμας που πυροβολήθηκε στο Κίεβο - Μύλος με το αν ζει ή όχι

Τον γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία που έρχεται από το ματωμένο Κίεβο με μία νοσοκόμα που πυροβολήθηκε στο λαιμό. Η μόλις 21 ετών Ολέσια Ζούκοβσκα εργαζόταν εθελοντικά στην πλατεία Ανεξαρτησίας της ουκρανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να περιθάλψει τους όσους περισσότερους τραυματίες μπορούσε. Ωστόσο, η τύχη έμελλε να γράψει ένα άσχημο παιχνίδι για την ίδια, καθώς δέχθηκε μία σφαίρα στο λαιμό.

Την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακριτές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην εμπλοκή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τη Δικαιοσύνη, καθώς οι ανακριτές ζητούν την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών του κόμματος της ΧΑ.
Συγκεκριμένα, ζητείται η άρση της ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ποινική εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Die Zeit: «Πώς είναι δυνατόν να έχουν αποσιωπηθεί τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών κατά των Ελλήνων;»

Δημοσίευμα κόλαφο για τη συλλογική μνήμη της σύγχρονης Γερμανίας, φιλοξενεί η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επίσκεψη του Προέδρου επαναφέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό ελληνικό αίτημα προς τη γερμανική πλευρά, για καταβολή αποζημιώσεων, για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και την επιστροφή του κατοχικού δανείου.

Δείτε: 12 μέρη που σταμάτησαν στο χρόνο(Φωτογραφίες)

Ταξίδια σε τόπους που ο χρόνος έχει σταματήσει πολλά χρόνια πριν.

Από τις απομονωμένες κοινότητες των Άμις στις ΗΠΑ και τα παμπάλαια χωριά της Μιανμάρ χτισμένα μέσα σε λίμνη ως το οχυρωμένο χωριό του Δράκουλα, κάθε μας βήμα είναι και ένα ταξίδι σε εποχές που έχουν από καιρό περάσει.

Όχι όμως και για τους κατοίκους τους.

Κυβερνήσεις και ΜΚΟ μαζί σε «χορό» εκατομμυρίων Δείτε τον απίστευτο κατάλογο με τις 707 ΜΚΟ που πήραν 40 εκατ. ευρώ

Tα προγράμματα που «έτρεξε» το υπουργείο Εργασίας τόσο επί κυβερνήσεως Καραμανλή όσο και επί Παπανδρέου είναι ενδεικτικά: Ανατέθηκαν προσλήψεις χιλιάδων ανέργων σε ΜΚΟ, έργο που συνοδεύτηκε από πλήθος καταγγελιών για αδιαφανείς διαδικασίες.Αδιαφανής και σφιχτός εναγκαλισμός μεταξύ των κυβερνήσεων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) εν μέσω εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προκύπτει από τις απροσδόκητες δικαστικές εξελίξεις που πυροδότησε η υπόθεση με τα 9 εκατ. ευρώ που έλαβε το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο(Βίντεο)


Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο
- Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στον Γιανουκόβιτς - Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο Κίεβο με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 67 και τα ξένα μέσα να κάνουν λόγο για αριθμό που υπερβαίνει τους 100, χωρίς κάτι τέτοιο ακόμη να επιβεβαιώνεται.

Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών οι οποίες συνεχίζονται στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο.

Δείτε LIVE

Θετικό πρόσημο επιλέγει η Wall Street εν μέσω μικτών μάκρο

Dow16.147,71107,15 0,67%  



  Nasdaq4.237,95-34,83 -0,82%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Την... ανιούσα επέλεξαν, μετά το αναποφάσιστο ξεκίνημα και τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τα κέρδη του Dow Jones να ξεπερνούν τις 100 μονάδες με τη βοήθεια των Verizon και Exxon Mobil.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 108,63-1 μονάδες (0,68%) και βρίσκεται στις 16.149,19 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 20,62 μονάδων (0,49%) φτάνοντας τις 4.258,58 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 11,12 μονάδων (0,61%) και βρίσκεται στις 1.839,87 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Verizon Communications Inc καθώς διαπραγματεύεται στα 48,04 δολάρια με άνοδο 1,51 δολαρίων ή σε ποσοστό 3,25%. Ακολουθούν η Exxon Mobil με κέρδη 1,76% στα 95,605 και η Chevron Corporation στα 115,21 δολάρια με άνοδο 1,42%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Wal-Mart Stores (-1,68%), η The Travelers Companies (-0,46%) και η Visa Inc (-0,21%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Αναλυτικά στα μάκρο, στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων ετών σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο ο μεταποιητικός δείκτης PMI όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία δεδομένων Markit.

Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρία στο ΧΑΚ - Στις 136,07 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Συνεχίστηκε, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρία, το θετικό κλίμα στο κυπριακό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει την Πέμπτη νέα αύξηση που ανήλθε σε ποσοστό 1,15%, κλείνοντας στις 136,07 μονάδες. Η αγορά βρίσκεται ενώπιον σημαντικών εβδομαδιαίων κερδών, για δεύτερη στη σειρά εβδομάδα, τα οποία αγγίζουν μέχρι στιγμής το 13,6%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε κέρδη 1,36%, κλείνοντας στις 63,96 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στα €345.596.

Νέα πτώση για Γενικό Δείκτη και τζίρο στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Συνολικές απώλειες 2,36% «μετράει» ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε τέσσερα διαδοχικά πτωτικά κλεισίματα.

Σε μία συνεδρίαση με απογοητευτικά επίπεδα τζίρου, ο ΓΔ κινήθηκε πτωτικά στη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών, «κράτησε» ωστόσο στο κλείσιμο τις 1.250 μονάδες,

Από τη σύνθεση του FTSE Large Cap, μόλις 8 τίτλοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε η άνοδος άνω του 1% για τις μετοχές των ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Frigoglass.