Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Forbes: Δυο παραλίες της Ελλάδας στις ασφαλέστερες της Ευρώπης -Εναλλακτικοί και πανέμορφοι προορισμοί - Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ(Εικόνες - Βίντεο)

Δυο παραλίες της Ελλάδας ανάμεσα στους 10 πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη για όσους σκοπεύουν να κάνουν διακοπές εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Έχει γραφτεί δεκάδες φορές πως η φετινή τουριστική σεζόν θα έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα, κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι, έχει φέτος ένα ακόμη ασύγκριτο πλεονέκτημα στην προσέλκυση τουριστών.

Το διεθνές δίκαιο και η ισχύς, η Ελλάδα και η Τουρκία

Του Σάββα Καλεντερίδη

Μετά την τραγωδία της Κύπρου το 1974 η Ελλάδα προδομένη από συμμάχους αποφάσισε να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Την επιλογή αυτή στήριξε το πολιτικό σύστημα για λόγους γεωπολιτικούς, και όχι οικονομικούς.

Να εξηγήσω γιατί: Η Ελλάδα μετά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα με την Τουρκία, το 1952, μετρούσε μόνο εθνικές ήττες και εξευτελισμούς από τη γειτονική χώρα, η οποία όταν δεν είχε τη στήριξη είχε την ανοχή της Συμμαχίας στις επιθετικές κινήσεις και στα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του ελληνισμού.

Κύπρος:ΥΠΕΣ:17 ύποπτοι για τρομοκρατία κρατούνται στη Μενόγεια

Δεκαεπτά πρόσωπα που είναι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκονται στην Κύπρο, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.
 
Ο υπουργός, μιλώντας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA και σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», εξήγησε πως όπως διαπιστώθηκε, 17 πρόσωπα που έφτασαν στη χώρα μας ως μετανάστες και βρίσκονται στη Μενόγεια, είναι ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Παραίτηση βόμβα διακεκριμένης ιστορικού από την “Επιτροπή 2021”, λόγω…

Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» η Μαρία Ευθυμίου φέρεται να απέστειλε την παραίτηση της μέσω επιστολής στη Γιάννα Αγγελοπούλου λίγο μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κ. Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και που από πολλούς κρίθηκε προσβλητικό με αποτέλεσμα η Επιτροπή να το αποσύρει βιαστικά.

Σπεύδουν 400 αστυνομικοί στον Έβρο για την ενίσχυση των συνόρων - Σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν εκεί γύρω στους 125 άνδρες

Σε επιφυλακή και με το «μάτι» στραμμένο στα σύνορα με την Τουρκία είναι οι ελληνικές Αρχές, καθώς υπάρχει ο φόβος για νέο σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στα σύνορα του Έβρου.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την έκτακτη ενίσχυση των δυνάμεών της στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Για τον λόγο αυτό, συνολικά 400 αστυνομικοί θα μετακινηθούν άμεσα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στα σύνορα με την Τουρκία.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε διαταγή για μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125