Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Νέες αυτόγραφες επιστολές στο Μουσείο Καραθεοδωρή

Του Ν.Λυγερού

Χάρη στον ακούραστο Διευθυντή του Μουσείου Καραθεοδωρή στη Θράκη, η Ελλάδα απέκτησε τέσσερις νέες αυτόγραφες επιστολές του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Αυτές οι επιστολές στάλθηκαν από το διάσημο μαθηματικό στον καθηγητή Καλιτσουνάκη στις 17 Μαΐου 1926, 6 Οκτωβρίου 1935, 6 Ιανουαρίου 1936 και 16 Ιουλίου 1940. Με αυτές τις επιστολές δεν επιβεβαιώνουμε μόνο μερικά βιογραφικά στοιχεία του Κ. Καραθεοδωρή αλλά και το εύρος των γνώσεων του σε τομείς που ξεπερνούν μακράν την ιδιότητα του κλασικού μαθηματικού. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στον Wolfgang Lazius (1514-1565) τον αυστριακό ουμανιστή, ο οποίος ήταν ιατρός, ιστορικός και χαρτογράφος.

Την Τρίτη η εκταφή του λειψάνου του Γιάσερ Αραφάτ

Η εκταφή του λειψάνου του εκλιπόντος παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ θα γίνει την Τρίτη στο πλαίσιο νέας έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του.

Ο Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστησε αιφνιδιαστικά. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ αλλά δεν διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία. Το Ισραήλ το διαψεύδει.

Πέταξαν αυγά στον Γκρουέφσκι(Βίντεο)

Μια ομάδα νεαρών αλβανών πέταξε αυγά κατά του αυτοκίνητου του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νικόλα Γκρουέφσκι, καθώς έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο των Τιράνων.Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι ομάδα των αλβανών νεαρών φέρεται να είναι ακτιβιστές ενός πολιτικού κόμματος.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός A1Report, οι νέοι δήλωσαν πως προχώρησαν σ’ αυτή την κίνηση για να δείξουν την αντίθεσή τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Γκρουέφσκι απέναντι στους Αλβανούς των Σκοπίων.

Στοιχεία δείχνουν ότι ο Οζαλ δολοφονήθηκε

Τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διεξήχθησαν στο λείψανο του όγδοου προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ο θάνατος του οποίου πριν από 19 χρόνια αποτελεί το αντικείμενο μίας νέας έρευνας, αποκαλύπτουν την ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών δηλητηριωδών ουσιών, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ενόψει της ημερομηνίας δημοσιοποίησης σχετικής έκθεσης.

Πηγές της υπηρεσίας επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Today's Zaman ότι ο Οζάλ ενδεχομένως να δηλητηριάστηκε με τέσσερις διαφορετικές ουσίες.

Ο Πρωθυπουργός δεν διεκδικεί, δεν διαπραγματεύεται

Νέα επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για συνεχείς ήττες και αδυναμία να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα.

«Γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες με έναν Πρωθυπουργό που αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα. Από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής εισπράττει ήττες. Απέτυχε το Eurogroup να συμφωνήσει, απέτυχε η Σύνοδος να καταλήξει σε απόφαση για τον Προϋπολογισμό, η Ευρώπη φτάνει στα όριά της, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όλοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται, μόνο ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί»,δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Προσέξτε, σας την έχουν στημένη»

Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας πρώην υπουργός Οικονομικών που είναι συχνός επισκέπτης του Παρισιού έγινε δεκτός από τον τριαντάρη σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου για τα οικονομικά. Πρόκειται για τον Εμανουέλ Μακρόν, ανφάν γκατέ του Ελιζέ. Στο ραντεβού και ο Μοσκοβισί, που έτυχε να είναι εκείνη τη μέρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ήταν να δει την επόμενη τον Έλληνα επισκέπτη στο Μπερσί, το φουτουριστικό υπουργείο Οικονομικών στο 12ο του Παρισιού, αλλά τα ραντεβού συγχωνεύθηκαν.

«Ούτε ένα σεντ δεν έχει πληρώσει η Γερμανία για την Ελλάδα»

Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί οι εγγυήσεις που έχει αναλάβει η Γερμανία τελικά να καταβληθούν, κάνει λόγο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του
η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην «Bild am Sonntag» και διευκρινίζει ότι μέχρι τώρα η χώρα δεν έχει πληρώσει χρήματα για την Ελλάδα.«Ως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα "ούτε ένα σεντ", παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.«Αλλά είναι πιθανό, αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει για την συνοχή της Ευρώπης να υποβληθούν σε θυσίες.«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια ένωση ευθύνης.

«Πάρτι» πολλών χιλιάδων ευρώ έκαναν μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού

«Πάρτι» πολλών χιλιάδων ευρώ έκαναν μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Μπόνους πολλών χιλιάδων ευρώ φαίνεται πως μοιράζονταν μεταξύ τους τα μέλη του συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο η επιτροπή συνεδρίαζε μέχρι και εφτά φορές την ημέρα!

Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη της μοιράζονταν τα ποσά που αναλογούσαν στον καθένα τους για κάθε συνεδριάση τα οποία άγγιζαν μέχρι και τα 300 ευρώ για τον πρόεδρο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Πανάκριβη Dolce Vita για το Video – Ντροπή!

Τριήμερο 5,6 και 7 Νοεμβρίου... Η Ελλάδα καίγεται! Τα νέα μέτρα τελειώνουν τον Έλληνα πολίτη...
Σε μία γωνιά του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο Εxcel βρίσκεται σε εξέλιξη μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, η Word Travel Market.

Το κόστος της συμμετοχής της χώρας μας στην έκθεση αγγίζει το 1.000.000 ευρώ!

Αυτό που ενόχλησε άπαντες στο Μαξίμου ήταν το «τραγικό» κλιπ καθώς και η συμμετοχή της «σταρ» Όλγας σε αυτό.

Η Μέρκελ βλάπτει τη Δημοκρατία

Ένα νέο γύρο σκληρής κριτικής στη Γερμανία έχει προκαλέσει η Άγκελα Μέρκελ για την πολιτική που ακολουθεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Αυτό που αποτελεί βασικό σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Γερμανία είναι το γεγονός ότι η πολιτική που «επιβάλει» η Μέρκελ στους εταίρους της, και κυρίως στην Ελλάδα,δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά.

Την ίδια στιγμή, αλγεινή εντύπωση προκαλεί και σε μερίδα του ξένου τύπου το γεγονός ότι οι αποφάσεις της καγκελαρίας επιβάλλονται στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία από την πλευρά της έχει αποδεχθεί χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση όλα τα σκληρά μέτρα, τα οποία αποτελούν «μαχαιριές»για την ελληνική κοινωνία και οδηγούν την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης.

Τα ξεκαρδιστικά «photoshop» για τη δήλωση Τατσόπουλου


Από το protothema
Ένα ξεκαρδιστικό... κολάζ φωτογραφιών, που προέκυψαν από τον «οίστρο» που προκάλεσε η δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου, «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή», δημιούργησε το site taxalia.blogspot.com.

Απλά απολαύστε τις φωτογραφίες...

ΕΚΑΜ βγαίνουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τις συμμορίες

Μια νέα ομάδα της Αστυνομίας που θα κυκλοφορεί με τζιπ, θα φέρει  βαρύ οπλισμό και θα έχει εκπαιδευτεί  στα πρότυπα της ΕΚΑΜ, θα ριχτεί στη μάχη με τη βαριά εγκληματικότητα στις αρχές του χρόνου.

Οι δεκάδες συμμορίες με τα καλάσνικοφ που εισβάλλουν σε σπίτια, δολοφονούν πολίτες στον δρόμο για λίγα ευρώ και λυμαίνονται την πρωτεύουσα, είναι η αιτία για τη σύσταση  της νέας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., την οποία χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Κατεχάκη την περιγράφουν ως μίνι ΕΚΑΜ.

Φόρος «και στα κοτέτσια» από τα 50.000 ευρώ και πάνω

Αφορολόγητο που ουσιαστικά θα απαλλάσσει τα αγροτεμάχια  αλλά αρκετά χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης, εισηγείται η διακομματική Επιτροπή που επεξεργάζεται τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις των εκπροσώπων των τριών κυβερνητικών εταίρων που συνεδρίασαν την Παρασκευή παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρους που θα ξεκινάνε από 1 τοις χιλίοις (για πολύ χαμηλής αξίας ακίνητα) και θα φτάνουν έως και τα 2,5 τοις χιλίοις.

Eurogroup δια… τηλεφώνου για να ανοίξει ο δρόμος για τη δόση

Στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, το απόγευμα του Σαββάτου, θα επιχειρηθεί για πολλοστή φορά να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει Ευρωπαίους και ΔΝΤ, αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και να δοθεί επιτέλους μια πειστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα χρέους της χώρας μας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, στις 17:30 (ώρα Ελλάδος) το Σάββατο, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε συμφωνία.

Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Φως σ΄ένα μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις των τελευταίων χρόνων κατάφεραν να ρίξουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξιχνιάζοντας την κινηματογραφική ληστεία στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Όπως αποδείχθηκε  οι δράστες ήταν Έλληνες, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να περάσουν οι μήνες πριν βγουν στην αγορά για να «σπρώξουν» τα δεκάδες αρχαία αντικείμενα που άρπαξαν από το μουσείο. Αυτό το λάθος περίμεναν και οι αστυνομικοί και έτσι μόλις έγινε γνωστό στις πιάτσες των αρχαιοκαπήλων της χώρας πως βγήκαν στο σφυρί αρχαία αντικείμενα από το μουσείο, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση και συνέλαβαν τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος την ώρα που βρισκόταν σε γνωστό ξενοδοχείο της Πάτρας και ετοιμαζόταν να πουλήσει ένα δακτυλίδι του 15ου αιώνα π.χ.. 

ΤΟ «ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ» Η ΕΛΛΑΣ(Βίντεο)


Σχόλιο από ALEXANDER 

Από το ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ που εκδίδει το περιοδικό «Φωτεινὴ Γραμμὴ»
Λάβαμε το ποίο κάτω άρθρο 
με θέμα:
  ΤΟ "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ" Η ΕΛΛΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΞΙΖΕΙ,
                                                       ΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ 
                                                      το οποίο και δημοσιεύουμε   

Αρχαιοελληνικό εύρημα μέσα στη Τουρκία. (Βίντεο)

Κατά την διάρκεια εκσκαφών στην υπαίθρια αγορά στην Ταρσό της Μερσίνας, βρέθηκαν μεταξύ των ιστορικών ερειπίων Ρωμαϊκής εποχής 1800 ετών, και πάτωμα με μωσαϊκό με ανθρώπινες μορφές,αρχαιοελληνικό.

Διαβάστε πως παρουσίασαν το εύρημα οι Τούρκοι:
"Στις ανασκαφές που συνεχίζονται βρέθηκαν σωλήνες που ανήκαν σε αρχαία βρύση, δύο μικρές πισίνες, τοξωτά τούνελ νερού, κατσαρόλες από ψημένο χώμα, ιατρικά εργαλεία, και καντήλια.

Άνοδος 3,4% στην εβδομάδα για τον Dow Jones

Dow13.009,68172,79 1,35%  



  Nasdaq2.966,8540,30 1,38%  

H Wall Street χθες
Στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο σήμερα στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής ανήμερα της "Μαύρης Παρασκευής" στις ΗΠΑ.

Ως "Μαύρη Παρασκευή" νοείται η επόμενη ημέρα της Ημέρας των Ευχαριστιών, όπου αποτελεί και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και είθισται να είναι η πλέον επικερδής στον χρόνο για τα καταστήματα. Η "Μαύρη Παρασκευή" αποτελεί ημιαργία με αποτέλεσμα η αμερικανική αγορά να κλείνει στις 20.00 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 172,70 μονάδες (1,35%) κλείνοντας στις 13.009,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 40,30 μονάδων (1,38%) και έκλεισε στις 2.966,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 18,10 μονάδων (1,30%) κλείνοντας στις 1.409,10 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,4% σκαρφαλώνοντας και πάλι πάνω από το επίπεδο των 13.000 μονάδων. Ο S&P 500 κέρδισε 3,6%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 4%.