Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΠΩΣ ΕΝΩ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΑΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕ… ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Το εκπληκτικό γεγονός το πως η ανακαίνιση που είχε αποφασιστεί για ένα μουσουλμανικό τζαμί, στην πορεία της ανέδειξε μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία, παρουσιάστηκε στον τουρκικό τύπο σαν μεγάλο θρησκευτικό σκάνδαλο.

 Η καταπληκτική αυτή περίπτωση διαδραματίστηκα στην πόλη Αλάτσατα κοντά στην Σμύρνη, που πριν από την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν μια ανθούσα ελληνική πόλη. Όταν μετά από την απόφαση των τοπικών αρχών άρχισαν οι εργασίες της ανακαίνισης του μουσουλμανικού τεμένους σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, (εφημερίδα Zaman), ξέσπασε ένα μεγάλο «σκάνδαλο» όπως χαρακτηρίστηκε της ανακαίνιση του τζαμιού της πόλη Αλάτσατα κοντά στην Σμύρνη.

Μυστήριο στην Πάτρα: Σακούλα σκουπιδιών έσκασε στα χέρια εργαζόμενου καθαριότητας -Ακρωτηριάστηκε - ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο διακομίστηκε υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, μετά από ατύχημα που σημειώθηκε εν ώρα εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε σακούλα σκουπιδιών που περισυνέλεξε από τα δικαστήρια, βρίσκονταν σφαίρες και κατασχεμένα όπλα, και κάποια εκρηκτική ύλη -πιθανότατα δυναμίτιδα- η οποία πιθανότατα έσκασε και τραυμάτισε σοβαρά τον άτυχο εργαζόμενο.
Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, ο εργαζόμενος ακρωτηριάστηκε από τον καρπό και κάτω.

Δεν αποκλείει σκληρό Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο η Τράπεζα της Ιρλανδίας Σε άλλο μήκος κύματος ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

Οι επιχειρήσεις στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επωφεληθούν από τη σιγουριά μιας περιορισμένης μεταβατικής περιόδου κατά τη διάρκεια του Brexit, όπως εκτίμησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.
Έτσι «μπορούμε να παρέχουμε μεγαλύτερη σιγουριά για τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Χάμοντ.
Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας ανακοίνωσε πάντως πως είναι απολύτως δυνατό η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μεταβατική συμφωνία, και οι επιχειρήσεις πρέπει να εργαστούν περισσότερο για να προετοιμαστούν για απότομη έξοδο.

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος δεν θα δεχθεί άνοιγμα κεφαλαίων για Τουρκία

Η Κύπρος δεν πρόκειται να αποδεχθεί, ούτε άνοιγμα κεφαλαίων, ούτε αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, ούτε και φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων (visa), τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, κατά την παρέμβασή του την Τρίτη, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο, για την προετοιμασία των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, που τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση για την πορεία της Τουρκίας και την εφαρμογή της συμφωνίας για το μεταναστευτικό με την Άγκυρα.

Η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ σε 12 φωτογραφίες - Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Φωτογραφίες μαζί με μηνύματα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τις συνομιλίες στο Λευκό Οίκο 
Μηνύματα για το περιεχόμενο των συνομιλιών του στον Λευκό Οίκο τόσο στη διάρκεια των διευρυμένων συνομιλιών στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, όσο και πριν από την έναρξη των κατ' ιδίαν συνομιλιών με τον Ντόναλντ Τραμπ έστελναν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τραμπ σε Τσίπρα: Θα εγκρίνουμε την αναβάθμιση των F-16 - «Κάνετε τεράστια πρόοδο» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ(Βίντεο - Φωτο)

«Θα συζητήσουμε και επιπλέον τρόπους για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς» είπε ο Τραμπ - «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας» απάντησε ο Τσίπρας και προσκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επισκεφθεί την Ελλάδα
«Θα υπάρξει αναβάθμιση των F-16» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα.


«Θα έχουμε συναντήσεις και γεύμα εργασίας, θα συζητήσουμε και επιπλέον τρόπους για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς» επισήμανε ο κ. Τραμπ.

Πέρα από το αφρικανικό όραμα του Μαρόκο(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Με την επανένταξη του Μαρόκο στην Αφρικανική Ένωση, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ποια συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε σε αυτό το κατόρθωμα γιατί πρόκειται όντως για ένα τέτοιο, εφόσον ήταν αδιανόητο μόλις πριν κάποια χρόνια. Αυτή η επανένταξη επιτεύχθηκε χάρη σε μία προσπάθεια και μια στρατηγική αλλαγή. Οι επαφές που έγιναν από το Μαρόκο δημιούργησαν σχέσεις που άλλαξαν την κατάσταση.