Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Δασοπυρόσβεση με... νεροπίστολα

Δασοπυρόσβεση με... νεροπίστολα
«Ανοχύρωτος» ο κρατικός μηχανισμός εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου
Τα τελευταία χρόνια στην πρόληψη και στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών ισχύει, το κάθε πέρυσι και καλύτερα... Κι αυτό γιατί η οικονομική κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην "μάχη" με τις φλόγες και στην προστασία των δασών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος υπάρχει μείωση 15 % των κονδυλίων στο πυροσβεστικό σώμα, ενώ και στην πρόληψη των πυρκαγιών (π.χ. καθαρισμοί δασών, οικοπέδων, άνοιγμα δασικών δρόμων) τα κονδύλια έχουν πέσει στα 19 εκατομμύρια ευρώ, από τα 23 που είχαν εγκριθεί πέρυσι.

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά
Αγνοημένος από το κόμμα του δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προτείνοντας τακτικό συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.
Αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ , αλλά και για τη στάση ορισμένων στελεχών του, αφήνει ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ξεκαθαρίζοντας πως θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
«Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει τη μισή τους δύναμη. Υπάρχει όμως ένας πυρήνας που αντιστέκεται. Προσωπικά θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και πολλοί φεύγουν γιατί δεν θα μετέχει πια στην εξουσία αυτός ο χώρος, ώστε να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη νομή που φέρνει η άσκηση εξουσίας.

Οι κόντρες ΗΠΑ-Γερμανίας και οι ελληνικές εκλογές

Οι κόντρες ΗΠΑ-Γερμανίας και οι ελληνικές εκλογές
Καθώς κορυφώνεται η προεκλογική μάχη των κομμάτων ενόψει της 17ης Ιουνίου, οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις ΗΠΑ και Γερμανία, που πρεσβεύουν αντίθετες πολιτικές για την ελεγχόμενη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, διαλέγουν στρατόπεδα.
Η Γερμανία και οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ενεργά στον προεκλογικό αγώνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», η πρώτη κάνοντας θόρυβο και οι δεύτερες χρησιμοποιώντας το σωστό μάρκετινγκ.
Η επιλογή της κυβέρνησης του Βερολίνου είναι προφανής. Τόσο η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν υποδείξει στους Έλληνες να προτιμήσουν ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία. Βεβαίως, καθώς το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, τις ελπίδες της Άνγκελα Μέρκελ και των χωρών που συντάσσονται με την πολιτική της συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

«Έψαχνα έναν μήνα για να βρω φάρμακα»

Ο εφιάλτης χιλιάδων ασθενών και των συγγενών τους, που το τελευταίο διάστημα αναζητούν φάρμακα απολύτως απαραίτητα για τις θεραπείες τους, δεν έχει τέλος... Ειδικά οι καρκινοπαθείς, όπως και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καρδιακή ανεπάρκεια, οφθαλμολογικά προβλήματα κ.ά., συνεχίζουν να υπόκεινται στο μαρτύριο της αγωνιώδους αναζήτησης από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Κάποιοι δεν βρίσκουν λύση για εβδομάδες, με αποτέλεσμα η ζωή τους να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ άλλοι προμηθεύονται το απαραίτητο σκευάσμα με αρκετή καθυστέρηση, γεγονός που διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της θεραπείας.

Εννιά πληγές για το πορτοφόλι των φορολογουμένων

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς στο επόμενο χρονικό διάστημα οι Εφορίες θα στείλουν «βροχή» εκκαθαριστικών και ειδοποιητηρίων.

1.Υπέρμετρα αυξημένος φόρος για τα εισοδήματα του 2011

Πάνω από 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων θα υποχρεωθούν να καταβάλουν, υπέρμετρα χαράτσια. Συγκεκριμένα προβλέπονται:

Διαψεύδει τις δηλώσεις Μαζούχ η ΕΚΤ

Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της στην Αθήνα, Κλάους Μαζούχ, δήλωσε ότι δεν απαιτείται καμιά περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ανακοίνωση της Τράπεζας επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές συμφωνήθηκαν στο δεύτερο μνημόνιο».

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τάχθηκε εκ νέου κατά της έκδοσης ευρωομολόγου και επέμεινε ότι οι χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, πρέπει να παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πλούσιο σε ληστείες το αστυνομικό δελτίο

Εισβολές ληστών σε δύο σπίτια στην Αττική, επίθεση σε ανήλικους απο τους οπιους άρπαξαν τα ποδήλατα και άλλες έξι ένοπλες ληστείες περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή.

Περίπου στις 9 βράδυ, στην Αγία Παρασκευή, επτά άτομα, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αλλοδαποί, επιτέθηκαν σε τρεις ανήλικους, 14-15 ετών, οι οποίοι έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα τους, τους ακινητοποίησαν, τους άρπαξαν τα ποδήλατα και τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν.