Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Χρυσά και μπρούτζινα αντικείμενα στο τέταρτο θάλαμο; - Εντοπίστηκε κουτί, ίσως λίκιθος-ΠΑΝΩ ΑΠO 4 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ Η ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ

Αποκαλύφθηκαν ολόκληρα τα βάθρα πάνω στα οποία είναι τοποθετημένες οι Καρυάτιδες στον Τάφο της Αμφίπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το xronometro.com, το καθένα από τα μαρμάρινα βάθρα έχει ύψος 1,80 μέτρα, ενώ αυτά καθεαυτά τα αγάλματα έχουν ύψος 2,27 μέτρα, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci". 
Porto Center, Θεσσαλονίκη. 
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 19.00

Γιώργος Τσαλακός: Απορρίπτει τα περί ιδιωτικοποίησης του ΡΙΚ – Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα


-Η εισήγηση Τσαλακού προσκρούει στην αντίθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου
-Ετοιμοπόλεμες οι συντεχνίες εργαζομένων
-Γιώργος Τσαλακός: Καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακού καθεστώτος
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εισηγήσεις του προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργου Τσαλακού, για μετατροπή του ιδρύματος σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου ο κ. Τσαλακός έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν προωθεί ιδιωτικοποίηση του Ιδρύματος.
Σε ανακοίνωση του ο κ. Τσαλακός, απορρίπτει τα δημοσιεύματα τα οποία συνδέουν την πρόταση του για την επανίδρυση του ΡΙΚ σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, με ιδιωτικοποίηση του Ιδρύματος και είσοδο ιδιωτών στο Ίδρυμα.

Τα 59 καταστήματα των ΕΛΤΑ που θα είναι ανοιχτά την Τρίτη μέχρι τις 20:30 για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ (Λίστα)

Μέχρι και αύριο, στις 8:30 το βράδυ, θα μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος στα 59 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Δείτε τη λίστα με τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ

Bloomberg: Τα «κόκκινα» δάνεια σκιά για την ελληνική ανάκαμψη -Οι οφειλές των Ελλήνων αγγίζουν τα 164 δισ.

Στο κρίσιμο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στο οποίο τονίζεται ότι τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν σκιά στην ανάκαμψη της Ελλάδας.
Στο άρθρο του πρακτορείου φιλοξενούνται δηλώσεις επιχειρηματιών και πρώην αξιωματούχων οι οποίοι εκτιμούν ότι τα υπέρογκα αυτά ποσά βάζουν «φρένο» στην ανάκαμψη της Ελλάδας, ενώ το συνολικό ποσό των «κακών» χρεών αγγίζει συνολικά τα 164 δισ. ευρώ.

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν προς τη Βαγδάτη

Μόλις δυο χλμ από την ιρακινή πρωτεύουσα τα στρατεύματα του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Αρωγή και τη Συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή - Στα 40 χλμ σύμφωνα με το BBC
Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, πως οι ΗΠΑ υποτίμησαν την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, πληροφορίες κυκλοφόρησαν για επικείμενη επίθεση των τζιχαντιστών στη Βαγδάτη, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την ιρακινή πρωτεύουσα.
Όπως είχε αναφέρει το δίκτυο BBC οι εξτρεμιστές είχαν φτάσει σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη, ενώ το Ίδρυμα για την Αρωγή και τη Συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή επισήμανε πως οι τζιχαντιστές βρίσκονται μόλις 2 χλμ από την πρωτεύουσα του Ιράκ.

Ιαπωνία ηφαίστειο: Ανεστάλησαν οι έρευνες λόγω τοξικών αερίων (Βίντεο)


Ιαπωνία ηφαίστειο: Ανεστάλησαν οι έρευνες λόγω τοξικών αερίων (vids+pics)
Φόβοι πως τουλάχιστον 36 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στο όρος Οντάκε (με αποτέλεσμα ηφαιστειακή τέφρα και πετρώματα να εκτοξευθούν και να πέσουν πάνω σε ορειβάτες, πεζοπόρους, ντόπιους, αλλά και τουρίστες) εκφράζουν οι Αρχές της Ιαπωνίας - Σεληνιακό το τοπίο στην περιοχή - Οι ειδικοί αδυνατούν να εξηγήσουν γιατί τα ραντάρ της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν κατέγραψαν κάποια προειδοποιητική διεργασία.
Οι προσπάθειες, μάλιστα, εντοπισμού των θυμάτων ανεστάλησαν τη Δευτέρα (29/9), λόγω των φόβων για τα τοξικά αέρια στην περιοχή.

Γερμανοί βγάζουν στο σφυρί αρχαία νομίσματα από την Αμφίπολη

Γερμανοί βγάζουν στο σφυρί αρχαία νομίσματα από την Αμφίπολη
Κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκαν στα χέρια Γερμανών – Χρονολογούνται από την εποχή του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ο γερμανικός οίκος δημοπρασιών Gorny and Μosch δημοπρατεί αρχαία νομίσματα της εποχής του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία προέρχονται από την Αμφίπολη και κανείς δεν ξέρει επισήμως πως βρέθηκαν στα χέρια Γερμανών.
Η δημοπρασία που θα γίνει στο Μονάχο στις 13.10.14, ξεκινά από τα 500 ευρώ και φτάνει έως και τις 2.500 ευρώ.
Φαίνεται ότι οι Γερμανοί θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση της Αμφίπολης και να πουλήσουν ακριβά αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.