Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργος Τσαλακός: Απορρίπτει τα περί ιδιωτικοποίησης του ΡΙΚ – Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα


-Η εισήγηση Τσαλακού προσκρούει στην αντίθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου
-Ετοιμοπόλεμες οι συντεχνίες εργαζομένων
-Γιώργος Τσαλακός: Καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακού καθεστώτος
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εισηγήσεις του προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργου Τσαλακού, για μετατροπή του ιδρύματος σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου ο κ. Τσαλακός έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν προωθεί ιδιωτικοποίηση του Ιδρύματος.
Σε ανακοίνωση του ο κ. Τσαλακός, απορρίπτει τα δημοσιεύματα τα οποία συνδέουν την πρόταση του για την επανίδρυση του ΡΙΚ σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, με ιδιωτικοποίηση του Ιδρύματος και είσοδο ιδιωτών στο Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Οφείλεται προφανώς σε σύγχυση. Διότι η μετατροπή με νομοθεσία του ΡΙΚ σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση ούτε σημαίνει αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του και σε καμιά περίπτωση δεν αναιρείται ο δημόσιος χαρακτήρας του Ιδρύματος. Εν πάση περιπτώσει θα ήταν κατά τη γνώμη μου φρονιμότερο να κριθεί η συνολική πρόταση της οποίας η εισήγηση για μετατροπή του ΡΙΚ σε δημόσιο οργανισμό ιδιωτικού δικαίου δεν είναι το μόνο σημείο αφού πρώτα μελετηθεί από όλους».

Το μέλος εντούτοις του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, σε άρθρο του στα ΜΜΕ, εκφράζει την αντίθεση του στις εισηγήσεις του προέδρου του ΡΙΚ Γιώργου Τσαλακού, για μετατροπή του Ιδρύματος σε εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο κ. Τσώκος, τονίζει ότι το ΡΙΚ θα πρέπει να παραμείνει ως εταιρεία δημοσίου δικαίου, διότι καλύπτει τις ανάγκες της πολιτείας και της ΕΕ και ταυτόχρονα επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές στη βάση στρατηγικού σχεδίου με στόχο την αναβάθμιση του Ιδρύματος.

Οι συντεχνίες των εργαζομένων ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΕΥΡΙΚ πνέουν μένεα κατά του προέδρου του ΡΙΚ και προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη εισήγηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι δεν μπορεί να περάσει ούτε από το ΔΣ του Ιδρύματος ούτε από τα συντεταγμένα όργανα της Δημοκρατίας, ούτε όμως και από τη Βουλή».

Η εισήγηση του κ. Τσαλακούν τη συγκεκριμένη κυρίως περίοδο προκάλεσε αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζομένου οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση των συντεχνιών ώστε να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου