Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πόρτο Τιμόνι, η «γαλάζια λίμνη» της Κέρκυρας -Ο διπλός κόλπος που τον χωρίζει ένα κομμάτι γης - ΟΙ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ (Βίντεο - Εικόνες)

Η Κέρκυρα μπορεί να φημίζεται για την υπέροχη πόλη της με το έντονο Βενετσιάνικο χρώμα και τα μεγαλοπρεπή κτίρια της, όμως διαθέτει και πολλές πανέμορφες παράλιες.

Κάποιες από αυτές είναι διάσημες και προσελκύουν τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού κάποιες άλλες όμως παραμένουν σχετικά άγνωστες και αυτό το οφείλουν στην δυσκολία της πρόσβασης τους.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης το λιμνοσπήλαιο των νυμφών Νηϊάδων της Οδύσσειας;;;(Βίντεο - Φωτο)

Η ομορφιά και η γαλήνη του φυσικού τοπίου βρίσκουν τον ορισμό τους στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης.

Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά, η Μελισσάνη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, το οποίο ήρθε στο φως το 1951 από το Γιάννη Πετρόχειλο.

Στο εσωτερικό της έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής, αποκαλύπτοντας ένα συναρπαστικό θέαμα.

Ανιστόρητο παραλήρημα: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανοί» (Βίντεο)

«Ρεσιτάλ» αλυτρωτισμού και προκλητικότητας σε αλβανικό ντοκιμαντέρΟύτε ιερό ούτε όσιο από τους γείτονες: «Οι Αλβανοί έσωσαν τους Έλληνες από τους Τούρκους» - «Αλβανοί μετανάστες ο Κίτσος Τζαβέλλας, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης και ο Μιαούλης» - Δείτε το βίντεο... παρωδία
Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το ρεπορτάζ του ANT1 για το άκρως προκλητικό αλβανικό ντοκιμαντέρ
Ξεπερνά κάθε λογικό όριο σεβασμού της ελληνικής Ιστορίας το περιεχόμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στην Αλβανία και παρουσιάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ μεγάλες προσωπικότητες τόσο των Ελληνιστικών Χρόνων, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, όσο και της περιόδου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ως Αλβανούς ήρωες!

Αλλάζουν κυβερνήτη στην κανονιοφόρο «Αρματωλός» μετά την επακούμβηση του τουρκικού εμπορικού

Λιγότερο από 10 ώρες αφού το τουρκικό πλοίο «Karmate» εμβόλισε το ελληνικό πολεμικό πλοίο 4 μίλια νοτιοανατολικά της Λέσβου, το ΓΕΝ αντικαθιστά τον κυβερνήτη με άλλο πλωτάρχη
«Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Στο συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα η ευθύνη δεν ανήκει στον κυβερνήτη της'κανονιοφόρου αλλά στο τουρκικό εμπορικό πλοίο. Παρ' όλα αυτά ελήφθη η απόφαση να αντικατασταθεί ο κυβερνήτης του "Αρματωλός"» επισημαίνει στο protothema.gr ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ουκρανών

Tου Ν. Λυγερού

Εκτός από τις πλέον είκοσι χώρες που αναγνώρισαν ως γενοκτονία τον τεχνητό λιμό του 1932-1933, τώρα υπάρχουν και εννέα Πολιτείες της Αμερικής. Αυτές είναι: Illinois, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York, Oregon, Pennsylvania, Washington και Winsconsin. Δεν είναι βέβαια η πλειοψηφία και σχεδόν όλες, όπως πρόκειται για τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά είναι ήδη μια ομάδα ισχυρή που μπορεί να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο για τη συνέχεια. Επίσης η πολιτεία της Νέας Υόρκης που εκφράστηκε μέσω της Βουλής της και μέσω της Γερουσίας της είναι άκρως συμβολική επειδή είναι και ο χώρος των Ηνωμένων Εθνών. Και βέβαια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση