Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία(Βίντεο - Φωτο)

Ζεύγμα ψηφιδωτά: Μεγάλη είναι η ιστορία της Ελλάδας. Η Ζεύγμα ηταν μια αρχαία ελληνιστική πόλη στη σημερινή νότιο ανατολική Τουρκία. Εκεί ξεθάφτηκαν μετά από πολύ αγώνα ψηφιδωτά τρομερής ιστορικής αξίας.
Ζεύγμα ψηφιδωτά: Η ιστορία της πόλης
Την ίδρυσε ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Μακεδόνας στρατηγός Σέλευκος Νικάτωρ περίπου το 300 π.Χ.
Πολλοί την σύγκριναν με την Πομπηία. Αυτό λόγω του ότι ήταν μια πλούσια πόλη μέχρι και τον μεσαίωνα. Λέγεται  πως στην ακμή της είχε φτάσει να έχει πληθυσμό 25.000 κατοίκους.

Ανάλυση: Ο Ερντογάν Πλανητάρχης και… Τσάρος μαζί

Από το philenews
 
Νομίζω, ο καθένας πλέον καταλαβαίνει, ότι η Τουρκία σχεδιάζει -με μαθηματική ακρίβεια- να ανάψει πραγματικές φωτιές στην Ανατολική Μεσόγειο. Και είναι ασυγκράτητη, διότι δεν νιώθει πίεση. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Δεν βρίσκεται κάποιος να σταματήσει τον σχιζοφρενή Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι εξαιρετικές οι δηλώσεις των Αμερικανών για τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η συγκλονιστική αφήγηση του αντιναύαρχου Κονιδάρη για τα Ίμια(Βίντεο)

Συγκλονιστική μαρτυρία για την κρίση στα Ίμια, από την οποία συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες 24 χρόνια,  αποτελεί η συνέντευξη του αντιναύαρχου εν αποστρατεία Σπύρου Κονιδάρη για την στρατιωτική κατάσταση που υπήρξε και τους χειρισμούς που έγιναν.
Ο κ. Κονιδάρης ήταν τότε πλωτάρχης, κυβερνήτης της πυραυλακάτου «Σταράκης» η οποία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, απέναντι από τα πλοία του τουρκικού στόλου.

Αυστηρό μήνυμα Γαλλίας σε Αγκυρα: Ουδεμία απειλή κατά Ελλάδας και Κύπρου θα γίνει ανεκτή - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΙΚ ΜΠΡΟΥΝΟ ΛΕΜΕΡ

Φωτογραφία: AP Images
Αυστηρό μήνυμα προς την Αγκυρα, στο οποίο εκφράζει ανοικτά την υποστήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο, έστειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο Λε Μερ ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τη θέση της Γαλλίας, απέναντι στην αντιπαράθεση της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία, για τα ενεργειακά.

«Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή»

Η φυλή Αμαζονίου κέρδισε αγωγή εναντίον εταιρείας πετρελαίου και σώζει χιλιάδες στρέμματα τροπικού δάσους

Το περιβάλλον είναι στα χέρια όλων και συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να το φροντίσουμε, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε όλοι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά είμαστε σαφείς ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Φυσικά, μια από τις ενέργειες που μπορούμε πάντα να κάνουμε είναι η ανακύκλωση, η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικών φυτικών δέντρων, οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν μια καλή αρχή και είναι διαθέσιμες σε όλους.

Τι είναι ο κορονοϊός και πώς να προστατευθείτε

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο με ερωτήσεις και απαντήσεις, με σκοπό να διαφωτίσει το κοινό σχετικά με το νέο ιό του «Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής» (MERS). Το Ινστιτούτο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης διεθνώς του δυνητικά θανατηφόρου κοροναϊού, για τον οποίο, προς το παρόν, δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο ή άλλη φαρμακευτική θεραπεία.
Στις 18 Απριλίου το Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νoτίου Ελλάδος, που εδρεύει στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ανίχνευσε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS σε έλληνα ασθενή που επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία. Το Ινστιτούτο διενεργεί σχετικές εξετάσεις καθημερινά.