Σάββατο 8 Απριλίου 2017

76 χρόνια από τη μάχη των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά - Πώς η σημαία του θρυλικού Ρούπελ επέστρεψε στην Ελλάδα (Φωτό)

Συμπληρώνονται σήμερα 76 χρόνια από την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα και τη μάχη των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά. Τότε που μια χούφτα Έλληνες, αντιστάθηκαν με γενναιότητα και αυτοθυσία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές. Το Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της  Γραμμής Μεταξά  στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. 

Η απάντηση του διοικητή Γεώργιου Δουράτσου στις αξιώσεις του εισβολέα: «Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται», εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι τις μέρες μας.

Μαγικό drone βίντεο: Εξωτικά φλαμίνγκο μόλις 2 ώρες από την Αθήνα(Βίντεο)

Πετάξτε μαζί με τα εξωτικά ροζ φλαμίνγκο σε ένα υπέροχο drone βίντεο που θα σας ταξιδέψει 
Ο βιότοπος της Σκάρφειας κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στη Λαμία, φιλοξενεί δεκάδες εξωτικά ροζ φλαμίνγκο.


Τα φλαμίνγκο συνήθως στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι κρυμμένο κάτω από το σώμα τους. Ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά δεν είναι πλήρως κατανοητός. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι έτσι μπορούν να  διατηρούν περισσότερη θερμότητα του σώματος.

Ινδία: H ανακάλυψη του «θηλυκού Μόγλη» ίσως κρύβει μία πιο σκοτεινή ιστορία(Βίντεο)

Η ανακάλυψη της οκτάχρονης στη βόρεια Ινδία να ζει με μαϊμούδες έχει από πολλούς συγκριθεί με την ιστορία από «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» και η υπόθεση του «θηλυκού Μόγλη», όπως την αποκάλεσαν τα διεθνή ΜΜΕ, κάνει το γύρο του κόσμου.
Το κοριτσάκι βρέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο αλλά η η ιστορία της διέρρευσε στον Τύπο μόλις την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι το κορίτσι ζούσε με μαϊμούδες μεγαλώνοντας στη ζούγκλα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Ινδίας και τους θεράποντες ιατρούς της οκτάχρονης η αλήθεια ίσως είναι πολύ πιο σκοτεινή.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Έξυπνη Παιδεία"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Έξυπνη Παιδεία".
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ.
Λευκωσία. Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ώρα: 17.00 - 20.00

H AOZ οδηγεί σε υπεργιγαντιαίους υφάλους τύπου ZOΡ Νοτιοδυτικά της Κρήτης

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Τ. Φωκιανού, Α. Φώσκολου

Η ελληνική έρευνα υδρογονανθράκων είναι επικεντρωμένη σήμερα στην χερσαία και υποθαλάσσια δυτική Ελλάδα που περιέχει κλασικούς ασβεστολιθικούς στόχους κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αντίθετα γύρω μας οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη στοχεύσει στο νέο ερευνητικό μοντέλο της ΕΝΙ αναζήτησης υφάλων ασβεστολίθων τύπου ΖΟΡ. Ιδιαίτερα στην Κύπρο, η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με τις υπογραφές νέων ερευνητικών συμβάσεων με την ExxonMobil και Qatar Petroleum στο θαλάσσιο οικόπεδο 10, TOTAL και ENI στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 και ΕΝΙ στο θαλάσσιο οικόπεδο 8.

Εντοπίστηκε η πιο κοντινή «Σούπερ Γη»(Βίντεο)

Σε όλο τον κόσμο, ομάδες επιστημόνων σαρώνουν το γνωστό σύμπαν σε μία αναζήτηση «εξωπλανητών».

Εξωπλανήτες είναι πλανήτες, όπου οι συνθήκες είναι αρκετά ευνοϊκές, παρόμοιες με της Γης, και βιώσιμες για τη φιλοξενία ευφυούς εξωγήινης ζωής.

Τώρα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν βρει ένα τέτοιο πλανήτη σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό το ηλιακό σύστημα.

Δορυφορικές φωτο-ντοκουμέντα για το κτύπημα στην Συρία διαψεύδουν τους αμερικανικούς αλλά και τους ρωσικούς ισχυρισμούς! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΤΥΠΗΘΗΚΑΝ(Βίντεο - Φωτο)

Tου Πέτρου Αναστασίου 
Aπό το pronews
 
"Στην... μέση" βρίσκεται τελικά η αλήθεια γύρω από αυτά που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ σχετικά με την επιτυχία της επιδρομής με 59 (άλλες πηγές αναφέρουν 60) βλήματα cruise Tomahawk κατά της συριακής αεροπορικής βάσης Ash Sha’irat χθες τα ξημερώματα, στην περιφέρεια της Χομς, αλλά και σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε η Ρωσία για αποτυχία της επιδρομής.
Πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας ανέφεραν ότι από τους 59 Tomahawk μόνο οι 23 προσγειώθηκαν στον στόχο και ότι δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το που έπεσαν 36 βλήματα. 
Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι 58 από τους 59 (ή 60) πυραύλους βρήκαν τον στόχο τους.