Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Φωτογραφίες, σκίτσα και ποιήματα του Νίκου Λυγερού για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

 

Φωτογραφία Παρελθόντος

Δεν μπορούσες να ξεχάσεις
το ανθρώπινο βλέμμα
της φωτογραφίας του παρελθόντος
λες και είχε καρφωθεί
πάνω στη μνήμη σου
για να μην μπορούν πια
τα συστήματα της βαρβαρότητας
να σε πείσουν σιωπηλά
ότι τίποτα δεν υπήρξε.

Άρον-άρον ξεκινάνε τις γεωτρήσεις στον Πατραϊκό το φθινόπωρο!

Το φθινόπωρο ξεκινάνε τα πρώτα γεωτρύπανα σε 10 με 15 «οικόπεδα» στην Δ. Ελλάδα σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Η πλέον πολλά υποσχόμενη περιοχή σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι ο Πατραϊκός κόλπος και η εξερεύνηση του αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ.  
Όπως δήλωσε  σε σχετική ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών ο υφυπουργός τα συνολικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μόνο της περιοχής του Πατραϊκού Κόλπου θα είναι 2 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας, αλλάζοντας έτσι το μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση – Bίντεο από την επίθεση κατά Διαμαντοπούλου

12 μέρες πριν από τις εκλογές, που για πολλούς είναι οι πιο ιστορικές και οι πιο σημαντικές της μεταπολίτευσης, η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πια ότι μπορεί να γίνουμε θεατές ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
Πολλοί φοβούνται ότι το κλίμα αγανάκτησης μεταξύ των απλών πολιτών, μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν με "οργανωμένο τρόπο" για να δημιουργήσουν έκτροπα και κλίμα έντασης, με απώτερο σκοπό να "καρπωθούν" τα αποτελέσματα μιας τέτοιας κατάστασης.
Το ποτήρι της οργής για τους πολίτες έχει ξεχειλήσει. Και οι πολιτικοί, από όποιο χώρο κι αν προέρχονται, με όποιο κόμμα κι αν "κατεβαίνουν" στις εκλογές, γίνονται "κόκκινο πανί". Αποδοκιμασίες, φραστικές επιθέσεις, προπηλακισμοί. Κάποιοι δέχτηκαν μπουκάλια, άλλοι γιαούρτια.

Ψήφισμα υπέρ ελληνικών θέσεων στο αμερικανικό Kογκρέσο

Ψήφισμα το οποίο παροτρύνει τα Σκόπια να συνεργαστούν στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ, με την Ελλάδα, για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών, για τη διευθέτηση της διαφοράς για την ονομασία, κατέθεσαν στην αμερικανικό κογκρέσο, οι συμπρόεδροι της βουλευτικής ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων, βουλευτές Γκας Μπιλαράκις, Ρεπουμπλικανός από την Φλόριντα και Κάρολιν Μαλόνι, Δημοκρατική από την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την Φωνή της Αμερικής, το ψήφισμα ενθαρρύνει επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεργαστούν με τους εταίρους στην Ατλαντική Συμμαχία προκειμένου να συνεχίσουν να ισχύουν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από προγενέστερες διασκέψεις κορυφής του ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της Νατοϊκής διεύρυνσης.

Φόβοι για κατασχέσεις μισθών από τις τράπεζες!

Ένας αγώνας δρόμου με παρασκήνιο που φέρνει ως διακύβευμα την αποφυγή των κατασχέσεων μισθών από τις τράπεζες βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών και με την διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαϊου να επιτείνει το θρίλερ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπ. Εργασίας, η διαπραγμάτευση της Κομισιόν για τις βελτιώσεις στο νόμο Κατσέλη (κυρίως ως προς την αύξηση του ποσού που δεν μπορεί να κατασχεθεί σε περιπτώσεις χρέους) έχει ουσιαστικά τελεσφορήσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά τεχνικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το παιδί μίλησε!!!


Σχόλιο από ALEXANDER

Επί 3 περίπου χρόνια κατηγορείτε ότι ρήμαξε τη χώρα, ότι έκανε όσο κακό δεν έκαναν όλοι οι πολιτικοί εδώ και 3000 χρόνια  μαζί…και το μόνο που βρήκε να πει είναι "στηρίζω Σαμαρά"!!!! 


Με δήλωση στήριξης της Ν.Δ. και του κ. Αντώνη Σαμαρά παρενέβη στην προεκλογική περίοδο μετά από μακροχρόνια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής,  επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που είχε προ μηνός δημοσιεύσει το protothema.gr  (διαβάστε εδώ σχετικά) για τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τον πρόεδρο του κόμματος περί δημόσιας δήλωσης, λίγο πριν τις εκλογές.

"Είμαι Ελληνίδα!"(Βίντεο)

«Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτης, δεν πίνω ούζο κάθε λεπτό της ζωής μου, δεν λέω όπα κάθε δευτερόλεπτο...Η χώρα μου είναι Δημοκρατία, η αλήθεια είναι ότι εφηύρε τον όρο, μιλάω αγγλικά και άλλες πέντε γλώσσες όπως πολλοί συμπολίτες του...εφηύραμε τη Δύση...Αν σήμερα χρωστάω, παρεμπιπτόντως δεν είμαι η μόνη, είναι γιατί η χώρα μου εφηύρε την έννοια της ελεύθερης αγοράς...Πιστεύω στην ελευθερία, για αυτό όταν χρειάζεται διαδηλώνω...Πιστεύω στη χαρά της ζωής, έχω κάθε δικαίωμα, δεν είναι κακό...Το όνομά μου είναι Κατερίνα και είμαι Ελληνίδα»

Συνεχίζει την πτωτική πορεία το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Μικρή πτώση παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη (στις 12:57) να παρουσιάζει πτώση σε ποσοστό 0,36% υποχωρώντας στις 231.29 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE βρισκόταν στις 83,62 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,36%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις 226.961 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση παρουσιάζουν η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 1,47%, η Εναλλακτική Αγορά σε 0,68%, οι Τράπεζες σε 0,34% και η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,30%. Οι δείκτες των Ξενοδοχείων και Επενδυτικών δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

Δοκιμάζει στηρίξεις το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εκατέρωθεν των 700 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Τρίτη.

Ο τζίρος παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ βρίσκονται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται με εναλλαγές προσήμου, έχοντας εξανεμίσει κέρδη έως και 2,47% νωρίτερα.

Μετριοπαθή χαρακτηρίζει τη χθεσινή αντίδραση της αγοράς η Beta Securities, «δεδομένης της έντονης υποχώρησης που σημειώθηκε στις ξένες αγορές και των πρώτων –αρνητικών- εντυπώσεων από το μέτωπο των τραπεζικών αποτελεσμάτων».

«Ο Γενικός Δείκτης αν και στο τέλος της ημέρας έκλεισε προς το χαμηλό της συνεδρίασης κράτησε την περιοχή των 700 μονάδων ενώ ο τζίρος κινήθηκε σε χαμηλά σχετικά επίπεδα το οποίο ως ένδειξη αφήνει κάποια περιθώρια σταθεροποίησης στην λογική μιας ήπιας αντίδρασης για την σημερινή συνεδρίαση» σημειώνει η χρηματιστηριακή. 

Με 36 κόμματα οι εκλογές

Συνολικά 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις εκλογές έληξε στον Αρειο Πάγο το Α' Τμήμα του οποίου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.
Αναλυτικά αιτήσεις συμμετοχής υπέβαλαν οι:

Δεν ξέφυγε από τις πιέσεις η Wall Street

Dow12.927,17-102,09 -0,78%  



  Nasdaq2.970,45-30,00 -1,00%  

Η Wall Street χθες
Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη και την Κίνα, η κατάρρευση της κυβέρνησης στην Ολλανδία μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα λιτότητας και η αβεβαιότητα από τις γαλλικές εκλογές διαμόρφωσαν σήμερα αρνητικό κλίμα στη Wall Street.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κινήθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών σε αρνητικό έδαφος περιορίζοντας πάντως στο τέλος τις απώλειες τους. Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε το ψυχολογικό επίπεδο των 13.000 μονάδων με τη Wal-Mart Stores να καταγράφει βουτιά 4,7% μετά από δημοσιεύματα για υπόθεση διαφθοράς στη θυγατρική της στο Μεξικό.

Η πτώση των δεικτών ακολούθησε τις μεγάλες απώλειες των ευρωαγορών με τον γερμανικό DAX να σημειώνει βουτιά 3,4% και τον γαλλικό CAC να χάνει 2,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε μεγάλη πτώση 2,3% διολισθαίνοντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έφερε στην πρώτη θέση με 28,5% τον υποψήφιο των σοσιαλιστών Francois Hollande με τον Nicolas Sarkozy να ακολουθεί έχοντας αποσπάσει το 27%. Στην τρίτη θέση η Marine Le Pen, που έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από την Ευρωζώνη, με 18% απέσπασε το υψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στην ιστορία του.