Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση – Bίντεο από την επίθεση κατά Διαμαντοπούλου

12 μέρες πριν από τις εκλογές, που για πολλούς είναι οι πιο ιστορικές και οι πιο σημαντικές της μεταπολίτευσης, η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πια ότι μπορεί να γίνουμε θεατές ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
Πολλοί φοβούνται ότι το κλίμα αγανάκτησης μεταξύ των απλών πολιτών, μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν με "οργανωμένο τρόπο" για να δημιουργήσουν έκτροπα και κλίμα έντασης, με απώτερο σκοπό να "καρπωθούν" τα αποτελέσματα μιας τέτοιας κατάστασης.
Το ποτήρι της οργής για τους πολίτες έχει ξεχειλήσει. Και οι πολιτικοί, από όποιο χώρο κι αν προέρχονται, με όποιο κόμμα κι αν "κατεβαίνουν" στις εκλογές, γίνονται "κόκκινο πανί". Αποδοκιμασίες, φραστικές επιθέσεις, προπηλακισμοί. Κάποιοι δέχτηκαν μπουκάλια, άλλοι γιαούρτια.

Κάθε μέρα, το θερμόμετρο ανεβαίνει. Ο κόσμος δεν αντέχει και θέλει κάπου να ξεσπάσει. Και οι πολιτικοί, ιδίως οι αναγνωρίσιμοι, είναι ο πρώτος στόχος. Σχεδόν κάθε μέρα κι ένα περιστατικό. Και ο φόβος μήπως το πράγμα ξεφύγει, είναι εδώ.
Το βράδυ της Δευτέρας, οργισμένοι πολίτες επιτέθηκαν την υπουργό Ανάπτυξης, όταν την εντόπισαν σε μεζεδοπωλείο της Καισαριανής. Η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε μαγαζί της περιοχής, στο πλαίσιο προεκλογικής συνάντησης με στελέχη και φίλους του κόμματος.
Όταν οι κάτοικοι έμαθαν ότι στην περιοχή τους βρίσκεται η υπουργός Ανάπτυξης, συγκεντρώθηκαν έξω από το μαγαζί και άρχισαν να φωνάζουν στην κα Διαμαντοπούλου, ζητώντας της να αποχωρήσει.
«Έχετε θράσος να έρχεστε εδώ. Είστε όνειδος» ακούγεται να λέει μια γυναίκα, ενώ κάποιοι άλλοι φωνάζουν «έξω, έξω» και «λευτεριά, λευτεριά». «Για αυτούς που αυτοκτονούν κάθε μέρα τι έχετε να πείτε κα Διαμαντοπούλου; Για αυτούς που πεινάνε;» φωνάζει ένας άνδρας.
Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τους κατοίκους να εξαγριώνονται.
Τελικά, η υπουργός Ανάπτυξης αποχώρησε και τα πνεύματα ηρέμησαν.

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου