Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ήρωας του '21 Νικηταράς ο Τουρκοφάγος

 
Nικήτας Σταματελόπουλος: Ήρωας του '21, γνωστός τοις πάσι με το προσωνύμιο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος. 

 Γεννήθηκε το 1782 στο χωριό Τουρκολέκα Μεγαλόπολης και ήταν γιος του κλέφτη Σταματέλου Τουρκολέκα και της Σοφίας Καρούτσου, αδελφής της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Κατά μία άλλη εκδοχή, γεννήθηκε το 1784 στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας. Σε ηλικία 11 χρονών βγήκε στο κλαρί με την ομάδα του πατέρα του και στη συνέχεια εντάχθηκε στο σώμα του πρωτοκλέφτη Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη, του οποίου αργότερα παντρεύτηκε την κόρη Αγγελίνα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ! "Κουρεύουν" το χρέος της ΕΥΔΑΠ

Έρχεται η ώρα της ΕΥΔΑΠ, και έτσι, με σκανδαλώδες κούρεμα χρέους, που κατά πληροφορίες εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ύψος των 700 εκατ. ευρώ και πληρωμή των ληξηπρόθεσων οφειλών δήμων, περιφερειών και του δημοσίου χωρίς τα πρόστιμα και τις νόμιμες προσαυξήσεις μεθοδεύεται το νοικοκύρεμα της προκειμένου να καταστεί ελεύθερη βαρών και να πουληθεί σε ιδιώτες.

Μετά από ασφυχτικές πιέσεις της τρόικας, η κυβέρνηση καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το μάρμαρο των χρεών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και να δώσει άφεση αμαρτιών στην διοίκηση αποφασίζοντας γενναίο ψαλίδισμα των οφειλών προς την εταιρεία, που υπολογίζονται στο 1 δισ. ευρώ συνολικά.

Το πολιτικό παιχνίδι γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους

Είναι αυτονόητο ότι οι σπόροι αποτελούν τη βάση της ζωικής και ανθρώπινης διατροφής. H συγκέντρωση εξουσίας σε θέματα παραγωγής και διακίνησής τους, θέτει σε κίνδυνο τη διατροφική μας επάρκεια, ασφάλεια και ανεξαρτησία και τελικά, τη δημοκρατία. 

Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, στη σημερινή Ευρώπη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα γύρω από τους σπόρους και ταυτόχρονα έχει αναπτυχθεί ένα δυναμικό ευρωπαϊκό κοινωνικό κίνημα που διασώζει, διαδίδει και βελτιώνει τους παραδοσιακούς σπόρους, ενώ ζητά άμεση αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας Tα ατοπήματα στον τομέα των σπόρων και του υπόλοιπου πολλαπλασιαστικού υλικού, δεν επικεντρώνονται μόνο στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ ή «μεταλλαγμένα»), αλλά επεκτείνονται και στους σπόρους που δεν έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση. Αυτή την πιο άγνωστη πλευρά, πραγματεύεται το παρόν άρθρο.

Σόκ και Δέος - Άλαν Βάτ(Βίντεο)

Ο Αλαν Βατ δίνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση στο εργαλείο "σοκ και δεος" τηςατζέντας των παγκοσμιοποιητών.

Δεν έχουμε παρά να συνδυάσουμε πολλά από αυτά που λέει, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην πατρίδα μας τώρα, το φόβο και την ανημπόρια που επιδιώκει η εξουσία να μας φυτέψει, και γενικά τη νοητική χειραγώγηση που ασκείται και μέσα από την τηλεόραση αλλά και μέσα από την ίδια την παιδεία...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ Πού μας πάνε; Συλλαμβάνουν όσους έχουν εθνόσημα στο πέτο ή κοντό κούρεμα!




"Υπάρχουν σαφείς εντολές από το εξωτερικό να παταχθεί ο εθνικισμός στην Ελλάδα. Αυτά που βλέπετε είναι μόνο η αρχή".
 
Με αυτά τα λόγια απάντησε ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στη δημοσιογραφική διερεύνηση καταγγελιών πολιτών ότι ελέγχονται αν έχουν καρφιτσωμένο στο πέτο τους το εθνόσημο ή φοράνε παντελόνια παραλλαγής ή έχουν τατουάζ με βυζαντινά  εμβλήματα, την ελληνική σημαία κλπ.

Παγκόσμια πατέντα για την θεραπεία του καρκίνου από τον Έλληνα ερευνητή Γεώργιο Κόρδα – Kατοχυρώνεται και θα πουληθεί σε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες κολοσσούς


Από την έρευνα αιχμής στην καινοτομία: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 33 νέα προγράμματα. Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» του ΕΣΕ είναι ο ερευνητής, κ. Γεώργιος Κόρδας με το ευρευνητκό του έργο "Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη" ("Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy").

Ο κ. Κόρδας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο "Δημόκριτος" και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία. Επιθυμεί να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας.

Shock to the system

Η Ουγγαρία αποπλήρωσε το δάνειο του ΔΝΤ μας λένε τα  blogs! Με τι κόστος όμως;;

ΈΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΝΟ;;; ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ… αβέρτα χαράτσια… .ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ;;;; ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ. ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ;;

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΙΒΥΗ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ...

«Καλωσορίσατε στη νέα Λιβύη, μια χώρα που «απελευθερώθηκε» από το ΝΑΤΟ η οποία βρίσκεται τώρα χωρίς έσοδα από το πετρέλαιο που θα μπορούσε να είναι πλούσια, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα και σε πρωτοφανή επίπεδα δολοφονιών και διαφθοράς.
Την περασμένη Παρασκευή, το περιοδικό Economist δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την κατάρρευση της Λιβύης. Η προσοχή μου πιάστηκε από τις εικόνες που απεικονίζονται, το κομμάτι - ειδικά μία από κάποια γκράφιτι στον τοίχο ενός καφέ μπροστά στη θάλασσα, στην Τρίπολη. «Ο μόνος τρόπος για τον Ουρανό είναι ο δρόμος προς το αεροδρόμιο«.

Καταδικάστηκε τελικά ο άνεργος πατέρας που έκλεψε μαρκαδόρους!


Ο άνεργος πατέρας που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν συνελήφθη για την κλοπή ενός πάμφθηνου κουτιού με μαρκαδόρους που είχε ανάγκη το παιδί του για... το σχολείο, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο στο εδώλιο του οποίου κάθισε χωρίς δικηγόρο.

Με δάκρυα στα μάτια, ο κατηγορούμενος πατέρας ομολόγησε την πράξη στην απολογία του ,τονίζοντας ότι έφτασε στο σημείο να κλέψει γιατί δεν είχε αρκετα χρήματα ώστε να αγοράσει όσα σχολικά είδη χρειαζόταν το παιδί του…

Απόρρητη έκθεση: Η Ελλάδα δεν έχει αποζημιωθεί για κανέναν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους

Τι αποκαλύπτει το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου
Με τίτλο "Ιδού οι αποδείξεις, κα Μέρκελ" η Realnews αποκαλύπτει την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου και το κατοχικό δάνειο.
Σύμφωνα με το πόρισμα, το θέμα της απαίτησης των πολεμικών επανορθώσεων Α' και Β' Παγκοσμίων πολέμων παραμένει σε εκκρεμότητα από το ελληνικό κράτος για πολλές δεκαετίες.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί από τη Γερμανία αποζημίωση σε ιδιώτες που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ" - Σε de facto αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου προχώρησε ο Ε.Βενιζέλος!

Σε de facto αναγνώριση του επαρχίας του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους προχώρησε σήμερα το ΥΠΕΞ και ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον "πρωθυπουργό του Κοσόβου Hashim Thaçi όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση και με τον
"υπουργό Εξωτερικών Εnver Hoxhaj".

Η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και ο ΟΗΕ δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία της αποσχισθείσας περιοχής της Σερβίας, η οποία μέχρι σήμερα για το ελληνικό κράτος αποτελεί έδαφος της Σερβίας, χωρίς "πρωθυπουργό" φυσικά κιαι χωρίς "υπουργό Εξωτερικών".

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ..



Στο "Report on Public finances in EMU European Economy 4|2013 Economic and Financial Affairs 2013", ανάμεσα σε άλλα γίνεται και μια αναλυτική παρουσίαση στο Part IV των δαπανών του συστήματος υγείας στις χώρες της Ε.Ε
Τα στοιχεία αυτά συνοψίζονται σε πίνακες όπως αυτός της σελίδας 153 (Table IV.2.1: Past trends in total and public expenditure on health in EU Member States 1980-2012)

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ Οι Έλληνες θα πληρώνουν 25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία - Εξαιρούνται οι αλλοδαποί

Αυξάνουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ από τα 5 που είναι σήμερα. Θα εξαιρούνται άποροι και ανασφάλιστοι.
Δηλαδή, θα πληρώνουν οι Έλληνες που επί χρόνια έχουν καταβάλει εισφορές την περίθαλψη των μεταναστών, οι οποίοι θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης το νέο μέτρο που θα αφήσει χιλιάδες Έλληνες εκτός νοσοκομειακής περίθαλψης θα ισχύσει από το 2014. Είναι ο ίδιος που πριν μερικές ημέρες έλεγε πώς δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο στα νοσοκομεία στα 25 ευρώ.

Πετράκε, πὲς ἀλεύρι… Μία ὑπογραφή σου σὲ γυρεύει…

Από το filonoi.gr

Ξέρετε ποιός εἶναι ὁ Πετράκος;
Βασίλειος Πετράκος. Γενικὸς Γραμματέας τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν.
Ποιᾶς Ἀκαδημίας;
Ἔ κι ἐσεῖς τώρα…  Αὐτῆς, τῆς γνωστῆς…
Διότι κάποτε ἡ Ἀκαδημία Ἀθηνῶν ἐλογίζετο γιὰ τὸν θεματοφύλακα τῶν γραμμάτων μας… Κάποτε… Κι ὅλοι τὴν ἐσέβοντο…
Ὅταν ἀκόμη ἐκεὶ μέσα ἦσαν ἄνθρωποι ποὺ πράγματι ἀγαποῦσαν τὰ γράμματα τὰ Ἑλληνικὰ καὶ τὴν ἀλήθεια…
Ἀπὸ τότε ὅμως ἔχουν περάσῃ πολλὰ χρόνια, καθὼς ἐπίσης καὶ πολλοὶ Ἀκαδημαϊκοί…
Ἕνας ἀπὸ αὐτοὺς βέβαια ἦταν κι ὁ Ξενοφὼν Ζολώτας, ποὺ ἔκανε κάτι ἐκπληκτικὲς διαλέξεις, γιὰ τὶς ὁποῖες ἡ σημερινὴ Ἀκαδημία ντρέπεται… Οὔτε νὰ τὶς γνωρίζῃ, οὔτε νὰ τὶς θυμᾶται… Ἐὰν γίνεται νὰ τὶς ἐξαφανίσῃ διὰ παντός… Ἀλλὰ ἡ σημερινὴ Ἀκαδημία δὲν εἶναι ἡ τότε Ἀκαδημία… Καὶ ἡ τότε Ἀκαδημία δὲν πολεμοῦσε κατὰ τῆς Γλώσσης μας…
Κάποτε λοιπόν, ὅπως ἔγραφα, ἡ Ἀκαδημία Ἀθηνῶν προστάτευε τὰ Ἑλληνικὰ γράμματα καὶ τὴν Γλῶσσα…  Ἐνδιαφερόταν, ἔκανε ἀνακοινώσεις καὶ ἀντιλαμβανόταν τὸν κάθε κίνδυνο, ποὺ ἀπειλοῦσε τὴν Γλῶσσα μας, πρὶν αὐτὸς ὁ κίνδυνος γίνῃ πρόβλημα… Μεριμνοῦσε λοιπὸν ἡ Ἀκαδημία… Ὑπῆρχε… Ἦταν ἐνεργή… Τότε… Κάποτε… Πρὸ …κάποιων ἐτῶν.

Οι περίεργοι θάνατοι των αρχαίων ΣΟΦΩΝ μας

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: Ο θρύλος ισχυρίζεται ότι ένας αετός πέρασε τη φαλάκρα
του ποιητή για βράχο, και άφησε να πέσει πάνω στη φαλάκρα του μια χελώνα (έτσι σκοτώνει τις χελώνες ο αετός και μετά τις τρώει). Ο θρύλος προσθέτει ότι κάποιος χρησμός του είχε προειπεί: "Ουράνιον σε βέλος κατακτενεί". Αυτήν την εκδοχή πολλοί δεν την παραδέχονται.


ΑΙΣΩΠΟΣ: Τον Αίσωπο τον έστειλε ο βασιλιάς Κροίσος για να πάρει κάποιον χρησμό από το Μαντείο των Δελφών. 

Συκοφαντήθηκε όμως από τους παρευρισκόμενους στο μαντείο, ότι έκλεψε την ασημένια φιάλη του Θεού Απόλλωνα. Έτσι καταδικάστηκε να γκρεμιστεί από τους κατοίκους από την κορυφή του Παρνασσού Υάμπεια, πράγμα που έγινε.

Με οριακά κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τετάρτη, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακή άνοδο της τάξης του 0,02 κλείνοντας στις 92,76 μονάδες.
Κέρδη κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 1,02% στις 34,63 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών, αισθητά αυξημένη κατά τη σημερινή συνεδρία, ανήλθε στα 32.280.78 ευρώ (μετοχές) και 308.540,23 ευρώ (χρεόγραφα).

Ήπια άνοδος με επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αν και εξανέμισε το μεγαλύτερο μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας ολοκλήρωσε την Τετάρτη με θετικό πρόσημο, συμπληρώνοντας έτσι τρία διαδοχικά ανοδικά κλεισίματα.

Οι ρυθμοί στο ταμπλό ήταν ήπιοι, στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, ενώ δεν έλειψαν και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, μετά και τη σημαντική χθεσινή άνοδο.

Η αγορά συνεχίζει να έχει το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις επαφές των εκπροσώπων της τρόικας με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.