Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

«Οι πρόγονοί μας έφτιαξαν όντως τον πρώτο υπολογιστή της αρχαιότητας!»

Μηχανισμό των Αντικυθήρω«Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων»


Θεωρίες συνωμοσίας και… «πράσσειν άλογα» στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ορθολογιστές και επιστήμονες, με την αυθεντική έννοια του όρου. Σε αυτό το συμπέρασμα, τουλάχιστον, καταλήγουν μελέτες δεκαετιών, πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια όλων των εποχών, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ.

Βόρειος Ήπειρος και στρατηγική(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Στη Βόρειο Ήπειρο δεν ζουν απλά Έλληνες, όπως νομίζουν μερικοί ελλαδίτες, γιατί δεν έχουν πάει ποτέ αλλά έχουν άποψη, υπάρχει και το ελληνικό πνεύμα με τη στρατηγική που δεν περιμένει τα πάντα από την κεντρική εξουσία, διότι ποτέ δεν βοήθησε επί του πρακτέου. Έτσι σε βάθος χρόνου, η Βόρειος Ήπειρος βλέπει πρώτα την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού ξέρουμε ότι υπάρχουν στη Μεσόγειο μόνο δύο χώρες που δεν έχουν ενταχθεί, οι οποίες είναι το Μαυροβούνιο και η Αλβανία.

Γενοκτονίας άρνηση, ιστορική απάρνηση(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Ήταν αναμενόμενο ν' αρχίσουν οι καταλήψεις στα σχολεία, αφού η άρνηση της Γενοκτονίας είναι ιστορική απάρνηση. Όταν ο Υπουργός διαπράττει αδίκημα ενάντια στην Παιδεία, πώς αλλιώς ν' αντισταθούν οι μαθητές; Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι δείχνουν το παράδειγμα της αντίστασης αλλά άλλοι νιώθουν εγκλωβισμένοι από το σύστημα και δεν εκφράζονται ελεύθερα, έτσι είναι οι ίδιοι οι μαθητές που οργανώνουν την αντίσταση μέσω των καταλήψεων. Και με αυτόν τον τρόπο δίνουν νόημα ιστορικό στην έννοια της κατάληψης.

Βροχή των Λεοντιδών: Τα φωτεινά πεφταστέρια που θα «στολίσουν» τον ουρανό 17 προς 18 Νοεμβρίου


Από τις αρχές του μήνα, τις πρώτες πρωινές ώρες, μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ετήσια επίσκεψη μιας ροής σωματιδίων που σχηματίζουν την «Βροχή των Λεοντιδών», η οποία αναμένεται να φτάσει σ’ έξαρση στις 17 προς 18 Νοεμβρίου όταν 15 περίπου φωτεινά πεφταστέρια θα στολίζουν τον ουρανό κάθε ώρα.

Συγχρόνως μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε τους δύο λαμπρούς πλανήτες Αφροδίτη και Δία στην ανατολική πλευρά του ουρανού.

Βίντεο με τουρκική ακταιωρό να συνοδεύει πρόσφυγες - Το παρουσίασε ο Γ. Μουζάλας στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ

Αθήνα: Τρίλεπτο βίντεο, που έχει στόχο να καταδείξει ότι η διακίνηση μεταναστών και προσφύγων γίνεται οργανωμένα και χωρίς μυστικότητα από τις ακτές της Τουρκίας, παρουσιάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο προηγήθηκε της Συνόδου της Μάλτας.

Το βίντεο, στο οποίο μια τουρκική ακταιωρός εμφανίζεται να συνοδεύει πρόσφυγες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, δημιουργήθηκε με βάση χάρτες της Frontex, αρχειακό υλικό του Λιμενικού Σώματος, αλλά και φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ένα δεύτερο βίντεο που ετοιμάζεται και θα σταλεί σε όλους τους ευρωβουλευτές θα συνοδεύει τη θέση της Ελλάδας ότι η τραγωδία μπορεί σταματήσει στις ακτές της Τουρκίας.

Ιδρύθηκε Ελληνική Κοινότητα στα Σκόπια - «Σύλλογος Ελλήνων – Ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον»

Έλληνες που ζουν μόνιμα στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας συγκρότησαν την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων
Έλληνες που ζουν μόνιμα στα Σκόπια, προχώρησαν στην ίδρυση Κοινότητας με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών πΓΔΜ και Ελλάδας, μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια δημιουργία οργανωμένης ελληνικής κοινότητας, σε μια πόλη όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά πολλοί Έλληνες και όπου υπάρχουν πολλοί μεικτοί γάμοι.

S-400: Το πλέον προηγμένο αντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα μακρού βεληνεκούς στον κόσμο (Βίντεο)

Tους S-400 έχει μεταφέρει η Ρωσία στην Συρία ίσως το πιο εξελιγμένο α/α σύστημα στον κόσμο.

Το βεληνεκές του μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 400 χλμ, καλύπτοντας ουσιαστικά ολόκληρη την Α.Μεσόγειο μέxρι και την Κύπρο.


Oι S-400 μπορούν να καταρρίπτουν και πυραύλους cruise!

Σύμφωνα με ρώσο διοικητή των πυραυλικών δυνάμεων που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik "ακόμη και αν ένα αεροπλάνο πετάει χαμηλά με ταχύτητα ίδια με αυτή ενός αυτοκινήτου το ραντάρ θα το δείξει στην οθόνη και θα το καταρρίψει, για τους S-400 δεν υπάρχει τεχνολογία "stealth"!

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο για τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Κακά τα νέα για όσους αγόρασαν αυτοκίνητο μετά το 2006 και για όσους έχουν ΙΧ νέας τεχνολογίας από το 2010 και μετά που εκπέμπει ρύπους πάνω από 90 γραμμάρια - Αναλυτικά ποιοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο» των αλλαγών
Όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο μετά το 2006 θα πληρώσουν το «μάρμαρο» των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Αντιθέτως όσοι έχουν αυτοκίνητα προ του 2006 θα δουν μειωμένα τέλη.

Πασίγνωστος Ηθοποιός του Χόλιγουντ βαπτίστηκε Ορθόδοξος έλαβε τον όνομα Παντελεήμων.(Φωτο-Βιντεο)

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ορθόδοξος Χριστιανός βαπτίστηκε ο ηθοποιός του Χόλιγουντι Cary-Hiroyuki Tagawa, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η χαρά.

Το μυστήριο του βαπτίσματος τέλεσε στα αγγλικά ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Να αναφερθεί ότι το όνομα που έλαβε ο ηθοποιός Tagawa είναι Παντελεήμων.