Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ΚΟ της ΝΔ μπλόκαρε τις αποζημιώσεις για ΕΡΤ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προέβλεπε ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με διατάξεις που ίσχυαν προ του μνημονίου.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η επίμαχη διάταξη θα αναδιατυπωθεί και θα κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό.
 
Η συγκεκριμένη διάταξη έδινε 80 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τους απολυμένους της ΕΡΤ ως αποζημιώσεις.

Ηλ. Παναγιώταρος: Όταν είχε έρθει η… «κυρία Βεστερβέλε»(Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Από το real.gr

Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια της αυριανής επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, αποκαλώντας προκλητικά τον Γκίντο Βεστερβέλε … «κυρία Βεστερβέλε» και θυμίζοντας πως το θέμα δεν ετέθη ούτε σε αυτή την επίσκεψη.

Πυρά κατά αστυνομικών κοντά στη ΓΑΔΑ

Πυρά από καλάσνικοφ δέχτηκαν αστυνομικοί από τους επιβάτες διερχόμενου Ι.Χ., σε μικρή απόσταση από την ΓΑΔΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε τρία στενά μακριά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει.

Η απάντηση των δραστών ήταν να πυροβολήσουν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Σάλος με την κατάργηση του πενθημέρου και του οκταώρου


- «Πονηρή» διάταξη της τελευταίας στιγμής στο άρθρο 103- Καταργούνται επί της ουσίας έτσι και οι υπερωρίες- Ο εργαζόμενος θα παίρνει μεν 586 ευρώ, αλλά για περισσότερο χρόνο εργασίας- Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας

Να… καταργήσει την πενθήμερη εργασία και το οκτάωρο επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας. Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στην Βουλή, διαγράφεται από το άρθρο 103 (το οποίο αφορά τον τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού) η φράση που διευκρινίζει ότι οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αφορούν σε «εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως».

Η «γκάφα» του Σαμαρά στον «αέρα» και τα… «γαλλικά»(Βίντεο)-Κουίκ: Απόλυτο ρεζιλίκι με το βίντεο του Πρωθυπουργου


Η «γκάφα» του Σαμαρά στον «αέρα» και τα… «γαλλικά»
«Γ@μ@ το κεφάλι μου, μ@λ@k@», ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός
Σε μια πολύ σημαντική στιγμή, την ώρα που ανακοίνωνε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο πρωθυπουργός υπέπεσε σε… «γκάφα»!
Ένα σαρδάμ τον έκανε τον πρωθυπουργό να εξοργιστεί και  να φύγει από το κάδρο.

 Η οργή του ήταν τέτοια που δεν πρόλαβε καν να ενημερώσει τους τεχνικούς, με αποτέλεσμα το αμοντάριστο πλάνο να βγει στον αέρα!

Σκάει… η Ιταλία

Σκάει… η Ιταλία
-Πάνω από 2 τρις ευρώ το χρέος της Ιταλίας. -Γιατί πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα.
Η νέα εκτίναξη του Ιταλικού χρέους πάνω από τα 2 τρισ. ευρώ και με προοπτική στο τέλος του χρόνου να φτάσει το 135% του ΑΕΠ της, έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλη την Ευρωζώνη.
Όλοι κοιτούν προς το Βερολίνο, η κ. Μέρκελ όμως γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο στη γειτονική χώρα να επιβάλλει όσα κατάφερε να επιβάλλει στην Ελλάδα.
Οι δυσκολίες είναι πολλές, αρχής γενομένης από τα έντονα αντιγερμανικά αισθήματα της Ιταλικής κοινωνίας, με αυτά ''έπαιξε'' στις εκλογές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και κατάφερε να πετύχει την πολιτική του νεκρανάσταση.

Έστειλαν παγιδευμένο φάκελο στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Έστειλαν παγιδευμένο φάκελο στα Δικαστήρια Ευελπίδων
«Συναγερμός» σήμανε στις Αρχές για παγιδευμένο φάκελο που εστάλη στο γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, Παναγιώτας Φάκου.
Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στο σημείο και πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη. 
Ο «συναγερμός» σήμανε στις 14:00 όταν υπάλληλος του γραφείου, στο κτίριο 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων τη στιγμή που επιχείρησε να ανοίξει τον φάκελο παρατήρησε πως υπήρχαν καλώδια. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία για το ύποπτο αντικείμενο. 

Σοκ και δέος: Φάρμακα τέλος!

Σοκ και δέος: Φάρμακα τέλος!
Τελικά οι τροϊκανοί φαίνονται αποφασισμένοι να «πατήσουν» στην κυριολεξία επί πτωμάτων. Αφού «καθάρισαν» με τις εργασιακές σχέσεις, ήρθε η ώρα να βάλουν και την τελευταία ταφόπλακα στο κοινωνικό κράτος και στην υγεία, όπως από πολλούς πλέον κατηγορούνται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ. Τζουζέπε Καρόνε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα υγείας, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας μέχρι το Σεπτέμβριο να γίνουν δραματικές αλλαγές στο χώρο των φαρμάκων και της συνταγογράφησης, προκειμένου, υποτίθεται, να μειωθεί το κόστος των δαπανών στο χώρο της υγείας. Οι αλλαγές θα είναι τόσο δραματικές που δυστυχώς αναμένεται να εξαθλιώσουν περαιτέρω τόσο όλους τους ασθενείς, όσο και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακά τους, αλλά και να εκθέσουν πιθανότατα σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.

Βοήθεια από ΟΗΕ ζήτησε το ψευδροκράτος Καταστροφή - Ακτίνα 5χλμ καλύπτει η πετρελαιοκηλίδα στην Καρπασία

Λευκωσία: Περίπου εκατό τόνοι πετρελαίου χύθηκαν στις δύο τα ξημερώματα στη θάλασσα της κατεχόμενης Καρπασίας, εξαιτίας ατυχήματος με δεξαμενόπλοιο της ιδιωτικής εταιρείας ΑΚΣΑ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πετρελαιοκηλίδα επεκτάθηκε σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων προς την κατεχόμενη Βοκολίδα.

Το ατύχημα συνέβη όταν έσπασε αγωγός που μετέφερε πετρέλαιο από δεξαμενόπλοιο στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της εταιρείας ΑΚΣΑ. Επηρεάστηκε και παρακείμενο ιχθυοτροφείο.

Οριακές απώλειες καταγράφονται στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακές απώλειες παρουσιάζει την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:08, βρισκόταν στις 95,37 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,21%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 29.063 ευρώ.

Αντίθετα, κέρδη σε ποσοστό 0,57% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,03 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη καταγράφει μόνο ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 4,91%, ενώ πτώση παρουσιάζουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,23% και των Τραπεζών 0,22%.

"Πιάνει" τις 830 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Προς τις 830 μονάδες κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον της αγοράς στραμμένο στη Βουλή, όπου διεξάγεται σήμερα η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α. υποδηλώνει περισσότερο στάση αναμονής, μετά την χθεσινή ανοδική αντίδραση με την οποία διεκόπη ένα σερί πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.