Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Μετά τη Μύρτιδα, θα γνωρίσουμε και την Αυγή -Η ανάπλαση του προσώπου της Αυγής θα παρουσιαστεί στις 19 Ιανουαρίου στο Μουσείο Ακροπόλεως


«Η Αυγή στην αυγή του πολιτισμού», είναι το θέμα ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως. Πρόκειται για μία ημερίδα όπου θα γίνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, που θα συμβάλλουν στην κατανόηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της Μύρτιδος, την άνοιξη του 2010 στο ίδιο Μουσείο, θα παρουσιαστεί η ανάπλαση του προσώπου της Αυγής, μιας γυναίκας της μεσολιθικής εποχής του 7000 π.Χ., η οποία κατοικούσε στο σπήλαιο της Θεόπετρας των Τρικάλων, όπως μαθαίνουμε από τον κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη, επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει επενδύσει γνώση και χρόνο για να μας συστήσει τους προγόνους μας.

Το γράμμα της 27χρονης που πέθανε από καρκίνο, θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή - Σκληρό, αλλά αληθινό. Ας μην βλέπουμε μόνο ωραιοποιημένη την αλήθεια.

Στα λίγα χρόνια που δουλεύω έτυχε να γνωρίσω και να πάρω συνέντευξη από την Έμμα. Η ιστορία της ήταν σκληρή και δύσκολη, αλλά θα τη θυμάμαι για πάντα. Παρόλο που δεν μπορούμε πια να πάμε για καφέ, θα είναι πάντα κάπου (ανά)μεσά μας.

Όπως η Έμμα, έτσι και η Holly Butcher έπασχε από σάρκωμα Ewing, έναν τύπο παιδιατρικού καρκίνου. Η Holly έχασε τη μάχη με τη ζωή στα 27 της χρόνια και άφησε πίσω της ένα σημείωμα, το οποίο αξίζει να διαβάσεις. Είναι τρομακτικό και αφοπλιστικό το πώς σου μιλούν οι άνθρωποι που μπορούν να δουν ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Μακάρι τα λόγια της Holly, ή της Έμμας, να σε κάνουν να ξυπνήσεις λίγο διαφορετικά αύριο.

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ούτε «Μακεδονία», ούτε παράγωγό της στο όνομα των Σκοπίων - ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Παρέμβαση με ανακοίνωσή της κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε μια πρωτοφανή εμπλοκή σε κορυφαία πολιτικό και γεωστρατηγικό θέμα που αφορά τη χώρα.
Η ανάμειξη της Εκκλησίας στο μεγάλο αυτό εθνικό θέμα υπερβαίνει την δικαιοδοσία της και θυμίζει σκοταδιστικές εποχές, ενώ επικαλείται λαϊκιστικά επιχειρήματα που θωπεύουν μερίδα της κοινής γνώμης.

Τσαβούσογλου: Η ε/κ πλευρά δεν θα δεχθεί διζωνική λύση

Προεδρικό εκλογικό σύστημα’ συζητείται για τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι μετά το σχηματισμό ‘κυβέρνησης’ στα κατεχόμενα θα αποφασίσουν τις παραμέτρους με τις οποίες μπορούν να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και θα τις ανακοινώσουν. Υποστήριξε, επίσης, ότι η ε/κ πλευρά δεν θα αποδεχθεί καμιά λύση βασισμένη στη διζωνικότητα, στην ισότητα των δύο κοινοτήτων.

Τσακαλώτος στη Βουλή: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα «Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά στοιχεία» στο πολυνομοσχέδιο

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο νομοσχέδιο, για το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση ότι υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά στοιχεία» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.
«Είναι ένα νομοσχέδιο που δείχνει, όχι μόνο ότι η κυβέρνηση έχει ένα αφήγημα για την έξοδο από το μνημόνιο 2018, αλλά και ότι ήδη έχει αρχίσει μια ισορροπία ανάμεσα στο τι κάνουμε επειδή είμαστε υποχρεωμένοι και στο τι κάνουμε γιατί αυτές είναι οι ανάγκες της οικονομίας ή της κοινωνίας. Αυτό είναι μόνο ένα βήμα και δεν έχετε δει τίποτα ακόμα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια θα «χτυπήσει» τη χώρα

Προσοχή! Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία - Πού και πότε θα «χτυπήσει», σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη (10/01/2018) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.
Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ προκαλεί Κοτζιά: Θα μιλήσουμε και για «Τσαμουριά» - «Τορπίλη» στις συνομιλίες

Εν όψει της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Κορυτσά, στις 19 του μηνός, ο Ντιτμίρ Μπουσάτι αποκαλύπτει (;) ότι στο τραπέζι θα τεθεί και το «τσάμικο» ζήτημα - Εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να απαντήσει εάν όντως προτίθεται να συζητήσει θέμα που ουδέποτε είχαν συζητηθεί στο παρελθόν
Θέματα τα οποία ουδέποτε στο παρελθόν είχαν συζητηθεί φαίνεται ότι θα τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Πλοίο-βόμβα με 410 τόνους εκρηκτικά στο λιμάνι του Ηρακλείου - Συνελήφθησαν όλα τα μέλη του πληρώματος - Δεκάδες ερωτηματικά για τους παραλήπτες του φορτίου

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας: Αν γίνει κάποιο ατύχημα κινδυνεύει όλη η πόλη - Το «Ανδρομέδα» είχε αρχικό προορισμό το Τζιμπουτί - Έλαβε όμως εντολή από τον πλοιοκτήτη να πάει στη Λιβύη παρά το εμπάργκο
Το κουβάρι της υπόθεσης με τον εντοπισμό του φορτηγού πλοίου που έπλεε  στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης, μεταφέροντας πυρομαχικά, ξετύλιξε σε συνέντευξη τύπου ο υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας και αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.