Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Σαν να σταμάτησε ο χρόνος...

Από το nefthalim
Στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, στην κατοικία του στην Φιλοθέη, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ακριβώς εννέα χρόνια και εννέα μήνες από την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών γράφτηκε με δραματικό τρόπο ο επίλογος μιας πορείας άκρως ενδιαφέρουσας. Σήμερα, ακριβώς 12 χρόνια μετά την κοίμησή του,το ιστολόγιο μας  αναδημοσιεύει το αφιέρωμα του Νίκου Παπαχρήστου το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" την επομένη της κοιμήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Η Οικογένεια, τα πνευματικά αδέλφια, η πορεία μέχρι την Αρχιεπισκοπή, οι συγκρούσεις, οι αγωνίες, τα προβλήματα, οι συναντήσεις, η ασθένεια, η ταπείνωση, το τέλος του Αρχιεπισκόπου που κάλεσε τους πάντες, και ιδιαίτερα τους νέους, να πάνε στην Εκκλησία όπως είναι! .
Αιωνία η μνήμη του!
«Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο»
Τα τελευταία λόγια και οι τελευταίες, ιδιαίτερα συγκινητικές, στιγμές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην κατοικία του
Του Νικου Παπαχρηστου
«Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο». Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στους στενούς συνεργάτες του ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το απόγευμα της Κυριακής.

Γιατί τα Ιατρικά Εργαλεία των Αρχαίων Ελλήνων είναι Ίδια με τα Σημερινά!

Νυστέρια, λαβίδες, χειρουργικά πριόνια και τρυπάνια παραμένουν ίδια από την εποχή του Ιπποκράτη που έκαναν εγχειρήσεις εγκεφάλου!…

Ιατρικά εργαλεία 2.500 ετών «Ακούν» στο ίδιο όνομα και στην εμφάνιση είναι απαράλλακτα εδώ και χιλιετίες. Θα μπορούσαν με άνεση να βρίσκονται στην τσάντα ενός σημερινού γιατρού ή στον εξοπλισμό ενός σύγχρονου χειρουργείου.
Κι όμως βρίσκονται εκτεθειμένα σε μια προθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, στον όροφο του κτιρίου που πλαισιώνει στη δυτική και νότια πλευρά το ελληνιστικό θέατρο της Ζέας, στην προθήκη με τα μικροαντικείμενα δεξιά στην αίθουσα με τον αριθμό δύο.

«Πόλεμος» Βορρά-Νότου για το ποδόσφαιρο - Θρίλερ με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, και στη μέση η κυβέρνηση - ΑΝΕΞΕΛΕΚΓΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Σε ποδοσφαιρικό πόλεμο ανάμεσα στον ελληνικό Βορρά και στον ελληνικό Νότο, με ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες διαστάσεις και συνέπειες, εξελίσσεται η υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθη».

Η χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για υποβιβασμό τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Ξάνθης (με πλειοψηφία 3-2) προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, που επεκτάθηκαν πέραν του αμιγώς αθλητικού χώρου. Η ΕΕΑ έκρινε χθες, 27 Ιανουαρίου 2020, ως βάσιμες τις καταγγελίες που είχε κάνει ο Ολυμπιακός εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (πολυϊδιοκτησία μέσω της εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη) και της Ξάνθης (μετοχική σύνθεση), χαρακτηρίζοντας μάλιστα «βαρείες» τις παραβάσεις εκ μέρους των δύο ΠΑΕ.

Στη Λεμεσό το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle (Βίντεο)

Στο λιμάνι της Λεμεσού θα καταπλεύσει στα τέλη Φεβρουαρίου το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, καθώς θα ολοκληρώνεται η αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου φθάνει στα τέλη Ιανουαρίου, και αυτό δείχνει την πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου, καθώς αυτό είναι το μόνο λιμάνι που θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλ Ντυμόν. Παράλληλα, εξέφρασε την ισχυρή αντίθεση της Γαλλίας στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και χαρακτήρισε «ψευδοσυμφωνία» το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

O Τραμπ αναγνωρίζει Παλαιστινιακό κράτος, θέλει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ - «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης έτοιμες να αναγνωρίσουν την ισραηλινή κυριαρχία σε κατεχόμενα εδάφη»(Βίντεο - Φωτο)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε το ειρηνευτικό του σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, κάνοντας λόγο για «μια ρεαλιστική λύση δύο κρατών» για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, η οποία ωστόσο τόνισε πως θα θέτει ως όρο στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους εκ των άλλων μια «σαφή απόρριψη της τρομοκρατίας», ενώ θα ορίζει την Ιερουσαλήμ ως την «αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ».

«Το όραμά μου είναι μια ευνοϊκή ευκαιρία και για τις δύο πλευρές, μια ρεαλιστική λύση δύο κρατών που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ένα παλαιστινιακό κράτος για την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο στην τελετή παρουσίασης του πολυαναμενόμενου σχεδίου, κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο βήμα προς την ειρήνη», το οποίο θα αποτελέσει μια βάση για απευθείας διαπραγματεύσεις.