Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Aπίθανη φωτογραφία με στρογγυλό… ουράνιο τόξο - Δείτε την

Μία φωτογραφία, που αποτυπώνει ένα σπάνιο φαινόμενο, το στρογγυλό ουράνιο τόξο ανέβασε η NASA στην φωτογραφία της ημέρας. Φωτογράφος είναι ο Κόλιν Λέοναρντ και την τράβηξε από ελικόπτερο στην παραλία Κόουτσλο στο Πέρθ της Αυστραλίας.
Έχετε δει ολόκληρο το ουράνιο τόξο; Συνήθως από το έδαφος βλέπουμε το μισό. Κάποιες φορές, έστω και σπάνια, από τον αέρα έχουμε την δυνατότητα να δούμε ολόκληρο το ουράνιο τόξο» σημειώνει στην σελίδα της η NASA.

Τεράστιο καλαμάρι σκόρπισε τον τρόμο σε υποβρύχιο της Greenpeace (Φωτό και Βίντεο)

Ένα πραγματικά γιγαντιαίο καλαμάρι έχει απαθανατιστεί σε ένα εκπληκτικό βίντεο να εξαπολύει μία ξέφρενη επίθεση σε ένα υποβρύχιο της Greenpeace.
Το δέκα πόδια μαλάκιο (περίπου 3 μέτρα) άρχισε ξαφνικά την επίθεσή του προς το υποβρύχιο, κτυπώντας τα πλοκάμια του.
Οι άνθρωποι του υποβρυχίου προσπαθούν να φοβίσουν το θηρίο, αλλά αυτό το εξοργίζει περισσότερο και επιτίθεται ξανά. 

Ιράν προς Τουρκία: "Εάν εισβάλλετε στην Συρία θα επέμβουμε στρατιωτικά"

Το Ιράν θα επέμβει στρατιωτικά σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλλει στη Συρία για να χτυπήσει δήθεν την ISIL αλλά επί της ουσίας θα το κάνει για να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ και αυτόματα θα οδηγήσει σε γενική ανάφλεξη την περιοχή.
Η ηγεσία του Ιράν προειδοποίησε την Τουρκία ότι, ο ιρανικός στρατός είναι πανέτοιμος  για άμεση στρατιωτική επέμβαση, εάν  «πατήσει το πόδι του  Τούρκος στρατιώτης σε συριακό έδαφος».
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amir Abdul Abdulahyan, δήλωσε σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να «πέσει» το  καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ στην Συρία.

Κρήτη: Έκρηξη ισοπεδώνει σπίτι στα Βορίζια, δείτε φωτογραφίες...

Τίποτα δεν έμεινε από τη διόρωφη οικία παρά μόνο συντρίμμια και πέτρες - Δεν υπάρχουν θύματα - Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκρήξεις
Εικόνες ολικής καταστροφής αντίκρυσαν οι αστυνομικοί στο σημείο που έγινε η εκκωφαντική έκρηξη το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Βορίζια, Ηρακλείου, με συνέπεια να ισοπεδωθεί ένα σπίτι.

Στο τόπο που πριν βρίσκονταν μια διώροφη οικία, πλέον υπάρχουν μόνο συντρίμμια και πέτρες.

Ικανοποίηση επικρατεί στην Λευκωσία από όλο τον πολιτικό κόσμο για την Ρωσική στάση

Χαρά επικρατεί στα περισσότερα κυπριακά κόμματα από την στάση της Ρωσίας, στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και της αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.
Την ανάγκη για μεγαλύτερη επένδυση στις σχέσεις μας με τη Ρωσία επισημαίνουν οι πολιτικές δυνάμεις, αναμένοντας αποτελεσματικότερη αντίδραση από τους δυτικούς εταίρους
Την ικανοποίησή τους για την προχθεσινή τοποθέτηση της Μόσχας στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων εξέφρασαν, χθες, με ανακοινώσεις τους οι πολιτικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, επεσήμαναν τη σημασία μιας εξωτερικής πολιτικής, που περιλαμβάνει όλους τους ισχυρούς παίκτες.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!!!

Η μεγαλύτερη ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στην Υφήλιο βρίσκεται στην υπόγεια Αθήνα!!! Τι κρύβεται εκεί και γιατί ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να το αποκαλύψουν;
Το γνώριζαν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού; Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια. Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και… 25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση;

Τα Σκόπια κατοχυρώνουν τη «μακεδονική γλώσσα» στην ΕΕ

Την αναφορά σε «μακεδονική γλώσσα» στον επίσημο κατάλογο της ΕΕ πέτυχαν τα Σκόπια και οι υποστηρικτές τους στις Βρυξέλλες, μεθόδευση η οποία υπονομεύει την ελληνική θέση εν όψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας με τον Μάθιου Νίμιτς.

Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ενώ στις 2 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Στρασβούργο (με την ολοκλήρωση της ελληνικής προεδρίας), είχε απαντήσει ότι «δεν γνωρίζει ότι υπάρχει μακεδονική γλώσσα», λίγες ημέρες πριν, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΕ (http://publications.europa.eu/code/pdf/370000en.htm#langues) εμφανίσθηκε στον επίσημο κατάλογο των γλωσσών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών η «μακεδονική» γλώσσα στη σλαβική εκφορά της ( ).

Η Ελβετία χωρίς τον Καποδίστρια δεν θα ήταν αυτό που είναι

 Ενα κείμενο προς τιμή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας
  Amberg Lorenzo   
Πριν από λίγες ημέρες, tovima.gr, δημοσίευσε ένα κείμενο σχετικά με την άγνωστη σε πολλούς δράση του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελβετία και το ρόλο του στην ουδετερότητα της χώρας αλλά και την ενσωμάτωση των καντονιών της Γενεύης και του Βο (Λωζάννη) σε αυτήν. 

Αμφίπολη:Στον δεύτερο θάλαμο αποκαλύφθηκε μοναδικό ψηφιδωτό που απεικονίζει άρμα

Συνεχίζει να εκπλήσσει με τα ευρήματά του ο τύμβος – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Νέες φωτογραφίες που απεικονίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιδωτού δαπέδου  που καλύπτει όλη την επιφάνεια του δεύτερου χώρου του αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την αρχαιολογική σκαπάνη. 

Το ψηφιδωτό αποκαλύφθηκε κατά την αφαίρεση μέρους της επίχωσης, που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου δηλαδή 4,5μ. πλάτος επί 3 μ. μήκος. Είναι κατασκευασμένο από μικρά βότσαλα, λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλε, κόκκινου και κίτρινου χρώματος.