Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Συμπληρώνονται(12 Δεκεμβρίου) 23 χρόνια ἀπό τήν κοίμηση τοῦ Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανοῦ († 1994)


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε και ΕΔΩ 
Γράφει ὁ Χρύσανθος Σιχλιμοίρης, Ὀδοντίατρος
Από το orthodoxia-ellhnismos
 
Ὑπάρχουν πράγματι στιγμὲς ποὺ ἡ γραφίδα ἀποδεικνύεται ἀδύναμη νὰ ἀποτυπώσει πιστὰ στὸ χαρτὶ ὅλες τὶς πτυχὲς μίας πολύπλευρης, χαρισματικῆς προσωπικότητας καὶ νὰ ἑρμηνεύσει ἀποτελεσματικὰ τὸ χαρακτήρα καὶ τὸ ὕψος τῆς μεγαλωσύνης της. Καὶ τοῦτο διότι τὸ μεγαλεῖο μίας ἁγιασμένης μορφῆς δὲν ὑπόκειται στοὺς συνήθεις κανόνες τῆς ψυχρῆς λογικῆς καὶ συνεπῶς, δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελέσει ἀντικείμενο μίας κοινῆς ἁπλοϊκῆς ἑρμηνείας.

Στο φως όλες οι αγιογραφίες και τα μωσαϊκά της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας - ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ (Εικόνες)

O εμβληματικός για τον ποντιακό ελληνισμό ναός της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα (Φωτογραφία: ΑΡ)

Πράσινο φως για την ανακαίνιση ενός από τα σημαντικότερα και πιο εμβληματικά ποντιακά μνημεία, της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος, που είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε τζαμί, μολονότι είχε οριστεί από τη δεκαετία του 1960 να λειτουργεί ως μουσείο, έδωσαν οι τουρκικές Αρχές προκειμένου να αποκαλυφθούν οι εκπληκτικές νωπογραφίες και τα εντυπωσιακά μωσαϊκά που είχαν καλυφθεί με ξύλινες επιφάνειες!

Ανακαλύφθηκε νέο ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας Ιστορική ανακοίνωση από τη NASA(Βίντεο)

Μία σπουδαία ανακάλυψη ανακοίνωσε μόλις πριν λίγο η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, σε τηλεδιάσκεψη καθώς ανέφερε πως δύο νέοι πλανήτες υπάρχουν γύρω από τον Kepler-90, ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 2.545 έτη φωτός μακριά από τη γη.
Όπως ανακοίνωσε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της η ανακάλυψη των δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler σημαίνει ότι το μακρινό ηλιακό σύστημα έχει τόσους πλανήτες, όσους το δικό μας.
Για την ανακάλυψη του μακρινού ηλιακού συστήματος οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google.

ΚΥΠΡΟΣ:ΥΠΑΜ: Η τριμερής συνεργασία, εξαιρετικά σημαντική περιφερειακή πρωτοβουλία

Η τριμερής συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου ενισχύει την προσπάθεια για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και απειλών, δήλωσε ο Υπουργός 'Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, Πάνο Καμμένο και Sedki Sobhy, στο Συντονιστικό Κέντρο "Ζήνων", στη Λάρνακα.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε από το Υπουργείο 'Αμυνας αναφέρεται ότι τη συνάντηση απασχόλησαν η περιφερειακή συνεργασία σε θέματα που ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα θέματα θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και νέων ασύμμετρων απειλών. Λήφθηκαν επίσης αποφάσεις για ένα κοινό πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας, στο πλαίσιο ασκήσεων και κοινής εκπαίδευσης.

Σκόπια: Τα... ορφανά του Γκρούεφσκι ζητούν παρέμβαση υπέρ της «Μακεδονίας»! - Έστειλαν επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο

Κατηγορούν Ελλάδα και Παυλόπουλο, που χαρακτηρίζουν «αλυτρωτική» την πολιτική της ΠΓΔΜ!
Επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ απέστειλαν Σκοπιανοί διανοούμενοι, που ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, ζητώντας να μην επιτρέψουν οι ΗΠΑ τον ελληνικό εκβιασμό για το θέμα της ονομασίας της χώρας τους και να στηρίξουν το αίτημα για συνταγματική χρήση του όρου «Μακεδονία».

Ουάσινγκτον: Η Τουρκία υποστηρίζει εξτρεμιστές - Άγκυρα: Απαράδεκτοι και αβάσιμοι ισχυρισμοί - Νέο επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών

Σφοδρή αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην ομιλία του στρατηγού Μακμάστερ, συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στα όσα ανέφερε για την Τουρκία και την κατάσταση στη γειτονική χώρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ.

Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο Μακμάστερ κατονόμασε το Κατάρ και την Τουρκία ως τους «νέους υποστηρικτές των εξτρεμιστών μουσουλμάνων» και προανήγγειλε πως στο εξής θα κατατάσσονται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων της λίστας εξωτερικών κινδύνων για τις ΗΠΑ, που πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

Πλαστός μύθος και προπαγάνδα

Περί υβριδικού πολέμου και εφαρμογής
Tου Ν. Λυγερού


Ο υβριδικός πόλεμος έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από τον πόλεμο παρόλο που αυτός είναι ήδη χαμαιλεοντικός διότι δεν περιορίζεται από το πλαίσιο του πολέμου και δρα πάνω στις κοινωνίες και σε περίοδο ειρήνης. Εντάσσεται μέσα στον ψυχολογικό πόλεμο αλλά έχει κι ένα καθαρό πολεμικό στοιχείο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διεισδύσει πιο βαθιά μέσα στις κοινωνίες που λόγω άγνοιας και έλλειψης μνήμης δεν είναι προετοιμασμένες να υποστούν τέτοιου τύπου επιθέσεων ειδικά σε περίοδο ειρήνης.