Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Η Ζωή και τό Εργο του

Παύλος Μελάς: Δεν υπήκουσα παρά εις μίαν ιδέαν, να φανώ χρήσιμος εις τον πλησίον και τον τόπον μου
Η παιδική και η εφηβική ηλικία του Παύλου Μελά

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στην Μασσαλία της Γαλλίας. Πατέρας του ήταν Μιχαήλ Γ. Μελάς (1833-1897) και μητέρα του η Ελένη, το γένος Βουτσινά, κόρη γνωστού Κεφαλλονίτη εμπόρου από την Οδησσό.
Ο Παύλος Μελάς κατάγεται από τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Μελάδων της Ηπείρου, με ρίζες που φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη (πριν την Άλωση), ανάμεσα στις πιο ισχυρές στρατιωτικές και πολιτικές οικογένειες του Βυζαντίου, των Κεφαλάδων ή κατά άλλους των Μελανιάδων (λόγω του χαρακτηριστικού μελαμψού χρώματος του προσώπου τους), ενώ κατά άλλους των Στρατηγόπουλων 1.

Κινέζοι αρχαιολόγοι: «Οι Ελληνες και επί Μεγάλου Αλεξάνδρου ήρθαν στην Κίνα» - ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ Η «ΕΠΙΣΗΜΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ; - ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; (εικόνες,βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Ότι οι επίγονοι του Μ.Αλεξάνδρου έφτασαν (και αυτοί) στην Κίνα και εξάπλωσαν την ελληνική επιρροή στην αχανή χώρα αναφέρει η Λι Σιουζέν (Li Xiuzhen), αρχαιολόγος στο Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, με μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές πεδίου, όπως η έρευνα στη θέση όπου βρέθηκαν οι πήλινοι στρατιώτες του 221 π. Χ.

Ο ρεαλισμός και η λεπτομέρεια των μυών στον Πήλινο Στρατό «δείχνουν» Ελλάδα - Κινέζα αρχαιολόγος μιλά για την επίδραση των αρχαίων Ελλήνων στο αριστούργημα(Βίντεο)

Η είδηση που δημοσιεύτηκε χτες είναι πράγματι εντυπωσιακή: Τα αγάλματα του περίφημου Πήλινου Στρατού της Κίνας μπορεί να επηρεάστηκαν από την αρχαιοελληνική γλυπτική, οι δε ντόπιοι να διδάχτηκαν τον τρόπο κατασκευής τους από Έλληνες τεχνίτες που έφτασαν στην περιοχή τον 3ο αιώνα π. Χ. Πόσο πιθανή, όμως, είναι μια τέτοια ερμηνεία;
«Πριν από δέκα χρόνια δεν πίστευα στην εκδοχή της δυτικής επιρροής. Τα τελευταία χρόνια, όμως, γίνονται έντονες συζητήσεις σχετικά με τις επαφές Δύσης και Ανατολής όσον αφορά στις πήλινες μορφές του Τσιν και η δική μου μελέτη έχει αρχίσει να επικεντρώνεται στο θέμα αυτό.

Η σπατάλη χρόνου

Του Ν. Λυγερού

Όταν μια κυβέρνηση δεν ξέρει τι να κάνει, προσπαθεί να πείσει το λαό μέσω της προσποίησης ότι κάνει κάτι, ακόμα κι αν αυτό είναι απλώς σπατάλη χρόνου. Θεωρεί μ’ αυτόν τον τρόπο ότι θα κερδίσει χρόνο για να περάσει πιο ήρεμη, χωρίς κριτικές τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν έχει και δεν προσφέρει καμιά προοπτική στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και σε θέματα όπως είναι η στρατηγική και η ενέργεια που ξέρουμε πόσο είναι σημαντικές για το μέλλον της πατρίδας μας, δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης γίνεται κάθε προσπάθεια να σταματήσει κάθε σοβαρή που μπορεί να οδηγήσει σε πράξεις χειροπιαστές. Δεν ξέρουμε, βέβαια, πόσο μπορούμε ν’ αντέξουμε αυτήν την απαράδεκτη καθυστέρηση και απραξία εκ μέρους της εξουσίας άνευ ουσίας.

Σοκάρει η έρευνα του Independent: «Tι θα συμβεί στη Γη μετά από έναν μικρό πυρηνικό πόλεμο» - ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Σοβαρή ανησυχία έχει πλέον ο βρετανικός Tύπος για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου αφού βλέπει την παράλογη επιθετικότητα των Αμερικανών εναντίον των Ρώσων με αφορμή τις ήττες που έχουν υποστεί οι χορηγούμενοι από την Ουάσιγκτον ισλαμιστές στην Συρία και έτσι ο «Independent» ανέσυρε μια έρευνα του 2014 σχετικά με το τι ακριβώς θα συμβεί στον πλανήτη μας μετά από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο μόλις η Ρωσία απάντησε στις ΗΠΑ για «πυρηνικές συνέπειες» που θα ακολουθήσουν μετά από τυχόν «αναιδή συμπεριφορά» τους.

«Βόμβα» από Wikileaks: Ο Ομπάμα έβαλε τον Κλίντον να πείσει τον Τσίπρα για να υπογράψει το μνημόνιο

Νέα συγκλονιστικά δεδομένα που ρίχνουν φως στο «σκοτεινό» καλοκαίρι του 2015 και τα όσα ακολούθησαν το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, έφερε στην επιφάνεια η ιστοσελίδα Wikileaks. 
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Wikileaks, μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Ομπάμα προσέγγισε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, προκειμένου αυτός να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με τον πρώην πρόεδρο. Το αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν απλό και ξεκάθαρο: να μεσολάβήσει ο Μπιλ Κλίντον προς την ελληνική κυβέρνηση, μεταφέροντας την επιθυμία του Λευκού Οίκου για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους. Με άλλα λόγια ο Λευκός Οίκος ήθελε να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο.  

Ολάντ: Ο Πούτιν μου είπε ότι ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία! - Το Μαξίμου λέει ότι ουδέποτε έθεσε τέτοιο θέμα ο πρωθυπουργός στον Ρώσο πρόεδρο

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη στο βιβλίο του Γάλλου προέδρου, που κυκλοφόρησε σήμερα - Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για λόγια του Ολάντ, που θεωρείται ένας εκ των τελευταίων συμμάχων του Έλληνα πρωθυπουργού - Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στα γαλλικά
Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις που αφορούν στην Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα και περιέχονται στο νέο βιβλίο του Φρανσουά Ολάντ, που βγήκε σήμερα στα γαλλικά βιβλιοπωλεία.