Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δομικό σημείο της Συμφωνίας Βενιζέλου - Tittoni (Ιούλιος 1919)

Του Ν.Λυγερού 

Η Συμφωνία έγινε μεταξύ Ελευθέριου Βενιζέλου (1864 – 1936) και Tommaso Tittoni (1855 – 1931), τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας. Η Συμφωνία είναι στη γαλλική και αποτελείται από 8 σελίδες που αφορούν την αμοιβαία υποστήριξη στη Διάσκεψη της ειρήνης, τα ζητήματα της κατοχής της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας, της Θράκης και τα όρια κατοχής στη Μικρά Ασία και τα Δωδεκάνησα. Ένα από τα δομικά σημεία της συμφωνίας είναι η παράγραφος 2, που αφορά ειδικά το θέμα της Βορείου Ηπείρου και μάλιστα με τη βοήθεια ενός ιταλικού χάρτη (1: 200.000). Η αρχή αυτή της σημαντικής παραγράφου είναι η εξής:

Ο Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψη - "Παιχνίδια" των αντιπροέδρων της ΝΔ Τελεσίγραφο από Μόσχα σε Αθήνα: "Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας" (Βίντεο)

Σε δραματική φάση περιέρχονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας με την ματαίωση του ταξιδιού του νεοεκλεγέντος Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα το Πάσχα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η αιτία της ματαίωσης της επίσκεψής του φαίνεται ότι δεν αφορά ενέργειες και πράξεις κυβερνητικών στελεχών που σχετίζονται με την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου και εξακολουθούν να κατέχουν κυβερνητικά πόστα και στη νυν κυβέρνηση, αλλά τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ, τον υπουργό Εξωτερικών Σ.Δήμα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο!

Π.Κουκουλόπουλος για 77χρονο αυτόχειρα: "Να μας πει πώς κλέβανε το δημόσιο"!!!

"Τι είδους άνθρωποι (;) είναι αυτοί στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τόσο της προηγούμενης όσο και της νυν ηγεσίας"; Αυτό διερωτάται η χώρα, μετά και την νέα δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, για την αυτοκτονία του 77χρονου πρώην φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς τον... εγκαλεί (!) γιατί η φαρμακαυτική δαπάνη από τα 4 δισ. εκτοξεύθηκε στα 9 δισ. ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια και περίπου του αποδίδει ευθύνες!
Και επειδή ο 77χρονος μάλλον δεν θα του απαντήσει, να του πούμε εμείς του υφυπουργού Εσωτερικών ότι ο περήφανος γέροντας, είχε πουλήσει το φαρμακείο του από το 1994!

Τα κομματικά θαλασσοδάνεια



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός από το zougla.gr
Πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο, την πλήρη διάσταση του οποίου καλούνται να αποκαλύψουν οι εισαγγελικές Αρχές, προκύπτει από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και δη των κομμάτων εξουσίας την περίοδο 2000-2011.
Καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας και τήρηση ορθής πιστοδοτικής πολιτικής, έξι κρατικά και ιδιωτικά πιστωτικά Ιδρύματα, έχουν χορηγήσει πακτωλό χρημάτων σε καταχρεωμένους πολιτικούς σχηματισμούς με μοναδική διασφάλιση (στην καλύτερη των περιπτώσεων) τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2020!

"Ήθελαν να με σκοτώσουν"




Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος από το
zougla.gr

«Πιστεύω ότι ήμουν πάρα πολύ τυχερή που έζησα. Μετά από τον αυτόχειρα, αν δεν ήμουν τυχερή, ίσως να ήμουν εγώ το επόμενο θύμα», λέει με τρεμάμενη φωνή στη zougla.gr η δημοσιογράφος, κυρία Ρένα Μανιού, αναφερόμενη στον χθεσινό ξυλοδαρμό της από άντρες των ΜΑΤ.
Η αφήγηση της για όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα σοκάρει. Το μοναδικό ερώτημα που στροβιλίζει στο μυαλό της είναι το «γιατί;».
«Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να ρωτήσω τους αστυνομικούς τον λόγο για τον οποίο χτυπούσαν ένα ζευγάρι, το οποίο δεν τους έκανε τίποτα» ψελλίζει.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην αμερικανική τηλεόραση «Η Γερμανία έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες…»(Βίντεο)

«Είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες».

Με τη δήλωση αυτή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά στο ερώτημα των Αμερικανών για το κατά πόσον οι σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα έχουν διαταραχθεί από την κρίση χρέους και τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο και η ΕΕ τη διαχειρίζεται, σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη που ήδη συζητείται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Διαφωνούν για το ποιος έκανε τα περισσότερα σκάνδαλα Πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες μεταξύ βουλευτών!!!

Εικόνες κοινοβουλευτικού εξευτελισμού εξελίσσονται στην Ολομέλεια της Βουλής, με βουλευτές να ανταλλάσσουν αλληλοκατηγορίες για σκάνδαλα και να επιχειρούν να αποδείξουν ότι είναι «άξιοι υπερασπιστές» των συμφερόντων των εκλογικών τους περιφερειών.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Κώστας Μαρκόπουλος, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι επιχειρούν να βάλουν «ταφόπλακα» στο σκάνδαλο Siemens με τη σχετική σύμβαση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, επεκτάθηκε και σε μια παλιά υπόθεση που αντιμετώπισε ο ίδιος ως υπουργός Τουρισμού.

Αποχαιρετούν τον 77χρονο στο Σύνταγμα-Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών!

Μετά το σοκ στο άκουσμα της αυτοκτονίας ενός συνταξιούχου στην καρδιά της Αθήνας, ήρθε η διαμαρτυρία και η οργή.
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική και οικονομική κατάσταση, που οδήγησε τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό να βάλει τέλος στη ζωή του.
Και σήμερα όμως, από νωρίς το πρωί, δεκάδες πολίτες συρρέουν στο σημείο της αυτοκτονίας, για να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα σημείωμα ή ένα αναμμένο κερί.
Συναισθήματα ανάμεικτα θλίψης και η οργής, όμως το μήνυμα είναι κοινό που βγαίνει από τα στόματα αυτών των ανθρώπων. «Είναι ήρωας», «πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε», «ο θάνατος της Ελλάδας», είναι κάποιες από τις φράσεις τους.

Το σενάριο της τρόικα για τις εκλογές

Το σενάριο της τρόικα για τις εκλογές

Συζητείται ακόμα και τώρα χωρίς κανείς να το παραδέχεται – Διαψεύδει η κυβέρνηση κάθε σκέψη για αναβολή των εκλογών.
Ένα σενάριο που συζητείται χωρίς κανείς να το παραδέχεται. Η εκδοχή ξεκίνησε αρχικά ως φήμη, αλλά, σιγά – σιγά, άρχισε να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όλους όσους παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, εντός συνόρων, τουλάχιστον.

Δηλαδή, από στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης έως τραπεζίτες.

«Α(ρ)νίκανη η ΕΥΠ να προστατεύσει τον Πούτιν»

«Α(ρ)νίκανη η ΕΥΠ να προστατεύσει τον Πούτιν»
Τις άδειες του κρατικού μηχανισμού κατά την περίοδο του Πάσχα επικαλέστηκαν οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μετά την απάντηση των ελληνικών αρχών στο αίτημα του Κρεμλίνου, όπως προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία των δύο χωρών, η επικείμενη επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος καθίσταται αβέβαιη.
Ο Πούτιν σκόπευε να πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι στο Άγιο Όρος τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στο πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου ήταν μια επίσκεψη στη ρωσική μονή του Αγίου Παντελεήμονα και μια συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Ρ. Μπενίνι: Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει

Ο βραβευμένος και με Όσκαρ Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι, είναι από χθες επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Παρουσία ενός πολυπληθούς και ιδιαίτερα ενθουσιώδους ακροατηρίου, ο πασίγνωστος Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Εκδηλωτικός και ενθουσιώδης ήταν και ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός δημιουργός, που ανέμισε το καπέλο του επίτιμου διδάκτορα και δεν δίστασε να ανέβει στα έδρανα.

Ο διεθνής Τύπος για την αυτοκτονία του 77χρονου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου πρώην φαρμακοποιού χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Ο διεθνής Τύπος συνδέει, όπως είναι αναμενόμενο, την αυτοκτονία του άνδρα με την οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τους χαμηλοεισοδηματίες και τους συνταξιούχους.

Γίνεται αναφορά στο μήνυμα που άφησε, στην κατάθεση λουλουδιών και μηνυμάτων στο σημείο που έπεσε νεκρός αλλά και στα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Επίσης αρκετές εφημερίδες αναφέρονται και στην αύξηση των αυτοκτονιών μετά τη θεσμοθέτηση αυστηρών μέτρων λιτότητας.

«Ξήλωσαν» τις ταμπέλες στα πολιτικά γραφεία των Πάνου Μπεγλίτη και Κώστα Κόλλια (Βίντεο)

Πολίτες στο Κιάτο «ξήλωσαν» τις ταμπέλες στα πολιτικά γραφεία των κ.κ. Πάνου Μπεγλίτη και Κώστα Κόλλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Πάνος Μπεγλίτης σήμερα απάντησε σε υψηλούς τόνους και έκανε λόγο για «πράξεις μιας μικρής μειοψηφίας» οι οποίες «συμβάλλουν στην υπονόμευση της πολιτικής ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών, αξιοποιώντας την επώδυνη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει ο λαός μας».

«Είναι γνωστό από την ιστορία ότι η καταδίκη σε συλλογική ευθύνη οδηγεί σε αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές λύσεις.

Κύπρος:Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επαναληφθεί Μόνιμη απειλή το μπλακ άουτ στο ηλεκτρικό ρεύμα

Λευκωσία: Μια μικρή βλάβη στα κατεχόμενα, σε σπασμένο μονωτήρα του δικτύου υψηλής τάσης, προκάλεσε το χάος που έζησε την Τετάρτη επί πέντε ώρες ολόκληρη σχεδόν η ελεύθερη Κύπρος με τη διακοπή ηλεκτρισμού. Ο σπασμένος μονωτήρας δεν επέτρεπε στον «βρόμικο ηλεκτρισμό» (δηλαδή τα ηλεκτρικά απόβλητα) του δικτύου της ΑΗΚ, να διοχετεύεται στο δίκτυο των κατεχομένων, όπως ήταν η συμφωνία.

Ο γενικός διακόπτης της σύνδεσης «έπεσε» για λόγους ασφαλείας κι αυτός ο «βρόμικος ηλεκτρισμός» διοχετεύτηκε αυτόματα στο Σταθμό Δεκέλειας και προκάλεσε ντόμινο καταρρευσης.

Ανοδικά για τρίτη ημέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Ανοδικές τάσεις, για τρίτη στη σειρά ημέρα, επικρατούν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 13:07, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 245,58 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,15%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 88,41 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 1,10%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανέρχεται στις 262.361 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Κύρια Αγορά παρουσιάζει άνοδο 1,23%, οι Τράπεζες κέρδη 1,25%, η Εναλλακτική Αγορά ενισχυόταν 0,47% και οι Επενδυτικές σημείωσαν αύξηση 0,20%.

"Εσπασε" το πτωτικό σερί στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Υποτονικά και μάλλον… αδιάφορα κύλησε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημο σε στενό εύρος διακύμανσης -το οποίο δεν ξεπέρασε τις 11 μονάδες- χωρίς να «χάσει» τις 700 μονάδες.

Με κέρδη 2,64% ολοκλήρωσε ο δείκτης των τραπεζών, διακόπτοντας έτσι ένα σερί 12 διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων υποχρεώθηκε σε αθροιστικές απώλειες 33,72%.

Από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας η εικόνα δεν μεταβλήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς στο ταμπλό διακινήθηκε όγκος 23,75 εκατ. τεμαχίων αξίας 22,92 εκατ. ευρώ…

«Το μίγμα νέων παραμένει από αδιάφορο έως αρνητικό» σχολίαζε σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η πίεση στον τραπεζικό κλάδο έχει φθάσει στο σημείο όπου με καλές πιθανότητες -βάσει του πρόσφατου παρελθόντος- παρατηρούνται έντονες ανοδικές αντιδράσεις».