Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Μέγας Αλέξανδρος: Η μάχη του ποταμού Υδάσπη (326 π.Χ.) - Η στρατιωτική ιδιοφυΐα του μεγάλου Μακεδόνα στο αποκορύφωμά της

Ο Αλέξανδρος από τα Τάξιλα στον Υδάσπη – Ο Πώρος με τους άνδρες και τους ελέφαντές του, απέναντι του – Η διάβαση του ποταμού – Η συγκλονιστική μάχη

Πολλές αναγνώστριες και πολλοί αναγνώστες του protothema.gr  θα αναρωτιούνται σίγουρα γιατί στα ιστορικά άρθρα ως σήμερα δεν έχουμε αναφερθεί στον κορυφαίο στρατηλάτη όλων των εποχών, τον Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο και τις πολλές επιτυχίες του.

Ο Πόλεμος των Φόκλαντς

Ο Πόλεμος των Φόκλαντς ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 1982 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Αντίπαλοι, η Μεγάλη Βρετανία, που κατείχε τα νησιά Φόκλαντς, Νότια Γεωργία και Νότια Σάντουιτς και η Αργεντινή, που τα διεκδικούσε τουλάχιστον από το 1833. Τα Φόκλαντς -Μαλβίνας για τους Αργεντινούς- βρίσκονται στ' ανοιχτά της Αργεντινής και αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών, με 3.000 κατοίκους και περισσότερους πιγκουΐνους.
Αφορμή για το ξέσπασμα του πολέμου υπήρξε η εμφάνιση 50 αργεντίνων εμπόρων σιδηρομεταλλευμάτων στα νησιά της Νότιας Γεωργίας στις 19 Μαρτίου 1982.

Ο Πούτιν εναντίον των αεροψεκασμών.Οι πικρές αλήθειες που διατύπωσε.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία ανακοινώνουν επίσημα ότι η ηλιακή γεωμηχανική κάνει πειράματα που λαμβάνουν χώρα, και ο Πρόεδρος Πούτιν είχε ένα μήνυμα για τους επικριτές του.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι  «δικαιώθηκε» από τις πρόσφατες εκθέσεις ειδήσεων ότι οι δυτικές ελίτ  ασκούν chemtrail πειράματα.

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου ο Πούτιν έκανε αναφορά στην κατάφωρη επίσημη συγκάλυψη του παγκόσμιου κλίματος,με  μηχανική επίθεση.

Που βρίσκονται οι «Πόρτες του Ολύμπου» και γιατί η NASA ενδιαφέρεται γι” αυτές

Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν οι μαρτυρίες για φώτα στον ουρανό, για ηλεκτρομαγνητικά πεδία αλλά κυρίως και για εξαφανίσεις κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα ένας κάτοικος αφού είχε εξαφανιστεί για 3 μέρες, όταν επέστρεψε περιέγραφε περίεργα πράγματα. Μέχρι και ότι αντίκρισε υπόγειες πόλεις.

Άγνωστες ιστορίες από την Άλκιμο Νεολαία της ΕΟΚΑ. 60 χρόνια μετά, ο αγώνας γίνεται επίκαιρος σήμερα.

Από το opaidagogos
 
Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι τα κολακευτικά λόγια, μας προκαλούν απέχθεια. 
Το κείμενο που ακολουθεί όμως, είναι πράγματι σπάνιο και εξαιρετικό. 

Είναι η άγνωστη ιστορία της Αλκίμου Νεολαίας της ΕΟΚΑ (ΑΝΕ). 
Της νεολαίας που οργανωνόταν στα σχολεία, που ύψωνε την Ελληνική σημαία, που διαδήλωνε στους δρόμους, που μετέφερε πληροφορίες, που έβγαζε προκηρύξεις και έγραφε συνθήματα, που έπεφτε από τις σφαίρες των Εγγλέζων αποικιοκρατών φωνάζοντας "Ζήτω η Ένωσις" (της Κύπρου με την μάνα με την Ελλάδα).

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ CHALLENGE CUP ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Κρασνογιάρσκ - Ολυμπιακός 3-0 (0-1 το χρυσό σετ) ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτη πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Οι... ερυθρόλευκες παρότι έχασαν με 3-0 από την Κρασνογιάρσκ, πήραν το χρυσό σετ και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα του Challenge Cup.
 Τι και αν βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 μέσα στην παγωμένη Σιβηρία; Τι και αν είδαν το 3-8 του χρυσού σετ να γίνεται 12-10; Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν κατάθεση ψυχής παίρνοντας μια τεράστια πρόκριση. Μια ιστορική πρόκριση σε τελικό Ευρωπαϊκής που είναι η πρώτη και κυρίως έδειξαν για ακόμα μία φορά πως απλά δεν έχουν ταβάνι. Φάνηκε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στην Κρασνογιάρσκ.