Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η Απόφαση του ΥΠΕΚΑ για τα 20 ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα

Του Ν. Λυγερού

Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ αφορά την Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε είκοσι θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νοτίως της Κρήτης. Με αυτόν τον τρόπο μετά την ανακοίνωση των είκοσι οικοπέδων, η Ελλάδα περνά στο επόμενο στάδιο που είναι απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί το όλο πλαίσιο. Η απόφαση βασίζεται στον Νόμο περί Υδρογονανθράκων 2289/1995, στην τροπολογία 4001/2011 και στην απόφαση με την ανακοίνωση των 20 θαλάσσιων οικοπέδων. Το σημείο 3 προβλέπει ότι η κατάθεση των προσφορών των εταιρειών γίνεται το αργότερο έως και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά από έξι μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης Ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νομικό πλαίσιο υπόκειται στο Νόμο περί Υδρογονανθράκων και στο Προεδρικό Διάταγμα 127/1996. Η Σύμβαση Μίσθωσης βασίζεται στο καθεστώς Μίσθωμα/Φόρος.

Το ΝΑΤΟ φοβάται ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία -Με το πρόσχημα ανθρωπιστικής αποστολής

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 20.000 στρατεύματα στα σύνορα της ανατολικής Ουκρανίας και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πρόσχημα της ανθρωπιστικής ή ειρηνευτικής αποστολής και να εισβάλει.
Το ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία τροφοδοτήθηκε από τη Ρωσία και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η συσσώρευση στρατευμάτων μπορεί να προμηνύει «μια επικίνδυνη κατάσταση».

Οι Ελληνες δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι -Αυστρία και Γερμανία ταυτίζονται με την Ευρωπαϊκή Ενωση

Ολοένα και περισσότερο με την Ευρωπαϊκή Ένωση ταυτίζεται η Αυστρία, με τους κατοίκους της να αισθάνονται Ευρωπαίοι και μάλιστα σε ποσοστό ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, οι Αυστριακοί αισθάνονται Ευρωπαίοι σε ένα ποσοστό 77%.
Οι Αυστριακοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση του καταλόγου ως προς το ευρωπαϊκό συναίσθημα των πολιτών των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους Γερμανούς να είναι στην πρώτη θέση ως οι πλέον Ευρωπαίοι και αυτό σε ποσοστό 79 %.

Κλείνει η τελευταία ελληνόφωνη εφημερίδα της Πόλης

Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης «κατεβάζει ρολά» έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας.
 
Η εφημερίδα που κυκλοφορούσε από το 1925 και κρατούσε «ζωντανή» την ελληνική γλώσσα αλλά πληροφορούσε καθημερινά τους Έλληνες της Τουρκίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και κλείνει αφήνοντας δίχως δουλειά τους 35 εργαζόμενους της.

Άλλο ηγέτης κι άλλο ικέτης. Οι ελεύθεροι έχουν ανάγκη το πρώτο, οι δουλοπρεπείς το δεύτερο

kirchnerΤου Στρατή Μαζίδη

Πάρα τη μεγάλη προπαγάνδα να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε διότι δεν πλήρωσε $ 1,5 δις για κάτι που αγοράστηκε δευτερογενώς μόλις $ 40 εκ., ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με την ένδοξη κυβέρνησή του πρέπει να βιώνουν δύσκολες στιγμές.Κάποιοι θεωρούν ότι αν πληρώσεις πχ 1600 ευρώ κάτι που κάνει 40 θεωρείται αξιοπιστία. Άλλοι πάλι το χαρακτηρίζουν διαφορετικά.

Ξέρεις τι είναι, εσύ ο πάλαι ποτέ πατριώτης και κήρυκας της…άλλης Ελλάδας να κλίνεις διαρκώς το γόνυ και να τρως καρπαζιές όταν μια γυναίκα, μια Κυρία ρίχνει σκαμπίλια στα κοράκια τα οποία εσύ έσπευσες να πληρώσεις ακούρευτα μετά το PSI;
Ξέρεις τι είναι να το παίζεις πατριώτης, να πουλάς, να εμπορεύεσαι πατρίδα και αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ενώ ταυτόχρονα εκθειάζεις τις δυνάμεις κατοχής την ώρα που ένας συνομίληκος σου υπουργός οικονομικών με κάτι φαβορίτες α λα Μάριο Κέμπες δηλώνει πως δεν μπορεί να καταδικαστεί το μέλλον της χώρας του;

Μήνυση κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης κατέθεσαν Αργεντινή & Βενεζουέλα -Αιτία τα δυσφημιστικά σχόλια βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

Τεράστια έκπληξη στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση ότι Αργεντινή και Βενεζουέλα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της Ελλάδας, και συγκεκριμένα ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση.Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς το οποίο πήρε στα χέρια του το προσχέδιο της μήνυσης, βασική αιτιολόγηση της πράξης αυτής αποτελούν τα δυσφημιστικά σχόλια δεκάδων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου κατά των δύο αυτών χωρών.
Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει ότι “παρατηρώντας εδώ και δύο περίπου χρόνια τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού να ψεύδονται διαρκώς στοχεύοντας αναίτια τους περήφανους λαούς της Αργεντινής και της Βενεζουέλας, κι έπειτα από συνεχείς διαμαρτυρίες σε διπλωματικό επίπεδο που δεν εισακούστηκαν, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα κίνηση ούτως ώστε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας”.

Ρωσία: Μπλόκο Πούτιν στην εισαγωγή προϊόντων ως αντίποινα των κυρώσεων-Η απαγόρευση αφορά σε γεωργικά προϊόντα, τρόφιμα, πρώτες ύλες

Στη «μαύρη λίστα» προϊόντα από ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία για διάστημα ενός έτους - Ανησυχία για τις ενδεχόμενες συνέπειες στις ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Ρωσία μέσω Πολωνίας.Έδωσε τελικά την εντολή για μπλόκο στην εισαγωγή προϊόντων από χώρες της Δύσης, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ως αντίποινα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το Russia Today ο Πούτιν απαγόρευσε την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων, τροφίμων και πρώτων υλών για ένα χρόνο, ως απάντηση στις τελευταίες κυρώσεις από την Κομισιόν, έπειτα από την κρίση στην Ουκρανία.

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει το σκηνικό του καιρού-Αυγουστιάτικη κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα(Βίντεο)

Χαλάζι στο Μέτσοβο - Ξαφνικό μπουρίνι από την Εύβοια έως την Κοζάνη - H ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.
Ο καιρός τρελάθηκε! Όχι μόνο χάλασε την περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια, αλλά το σκηνικό του καιρού θυμίζει Φθινόπωρο.

Ξαφνικά μπουρίνια, χαλαζόπτωση και βροχές πλήττουν τη χώρα από την Εύβοια έως την Κοζάνη. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν τοπικά μέσα.